Lappeenranta

Aikuislukio-opinnot.jpg

Aikuislinjallamme voi käydä normaalin lukion ja päästä ylioppilaaksi aikuisille tarkoitetun opetussuunitelman mukaan. Tämän lisäksi voi lukea yksittäisiä aineita ja ottaa mahdollisesti osaa niiden ylioppilaskokeisiin.

Aikuislinjamme antaa myös kaksoistutkinto-opetusta Etelä-Karjalan ammattiopistossa. Kaksoistutkinnossa valmistutaan ammattiin ja saadaan samalla ylioppilaan arvo. Aikuislinjan osuutena paketista on lukioaineiden opetus ja ylioppilaskirjoitusten järjestäminen. Kaksoistutkintoon haetaan ammattiopiston kautta.

Aikuislukio-opintoihin ilmoittaudutaan aikuislinjan tutor-opettaja Mira Kankkuselle (p. 040 5873 029) tai Lauritsalan lukion kansliaan. Opinnot voi aloittaa lukuvuoden alussa tai lukuvuoden aikana jaksojen vaihtuessa.

Aikuislukio toimii toukokuun 2014 loppuun saakka Lauritsalan koulukeskuksessa Hallituskatu 22:ssa lukion tiloissa, kaksoistutkinto-opetus annetaan Etelä-Karjalan ammattiopiston tiloissa. Elokuusta 2014 lähtien aikuislukion toiminnot tapahtuvat Kimpisen lukion tiloissa.

Lauritsalan lukio, Hallituskatu 22:

Normaali aikuislukio-opetus annetaan Lauritsalan koulukeskuksessa tiistaista torstaihin klo 16.50 ja 21.00 välisenä aikana. Osassa kursseja käytetään opetusvälineenä pääasiassa internetissä olevaa verkkoalustaa, mutta näihinkin kursseihin kuuluu joukko lähijaksoja Lauritsalan koulukeskuksen tiloissa. Lukuvuosi noudattaa täysin päivälukion työ- ja loma-aikoja. Oheinen aikuislukion opinto-opas antaa tarkempia tietoja.

Etelä-Karjalan ammattiopisto:

Kaksoistutkintoon johtava opetus järjestetään kahdessa rinnakkaisessa ryhmässä, joista toinen kokoontuu tiistai- ja torstai-iltapäivisin, toinen maanantai- ja keskiviikkoiltapäivisin. Kaksoistutkinnon lukuvuosi elää EKAMO:n lukuvuoden mukaan. Asiasta voi lukea tarkemmin kaksoistutkinnon omilta sivuilta tai oheisesta aikuislukion opinto-oppaasta.

Kimpisen lukio:

Elokuun 1. päivästä lukien Lauritsalan lukion aikuislinjan tilalla on Kimpisen lukion aikuislinja, ja aikuislinjaa koskevat tiedot löytyvät kaupungin sivustosta Kimpisen lukion alta.

OPINTO-OPPAITA