Lappeenranta

Kesäkonsertit

netti_boordi.jpg 

Kesäkonserttien esiintyjät

Kesällä 2013 satamatorilla, kauppatorilla ja Joutsenon torilla esiintyvät mm. seuraavat ryhmät:


Antti & Petteri

antti www2.jpg

Antti Taipale
"Antti & Petteri on Antti Taipaleen ja Petteri Hietamiehen perustama duo, joka Sataman tilaisuuksissa laulattaa yhteislauluna perinteistä suomalaista ikivihreää viihdemusiikkia.
 
Petteri laulaa välillä soolona muutamia klassisen viihteen lauluja Antin säestäessä. Petteri voi esittää valmistaustoilta lisäksi joitakin mm. Olavi Virran ikivihreitä lauluja. Duo on tuottanut Joulun Lauluja cd:n PHICD12 viime vuoden puolella ja Petteriltä on ilmestynyt vuonna 2010 cd PHICD10 Ikivihreää Virtaa. Duo on toiminut viihdyttäjänä useissa juhlatilaisuuksissa.

Antti Taipale on opiskellut Jyväskylän yliopistossa 1987-1995 musiikkikasvatusta. Antti on toiminut Lauritsalan koulussa musiikin lehtorina 1995-2005 ja tällä hetkellä hän on virassa Kesämäenrinteen koululla. Hän on johtanut Kaukaan Laulumiehiä sekä hoitanut kanttorin viransijaisuuksia useaan otteeseen.

Petteri Hietamies on opiskellut laulua ja musiikkia yksityisesti sekä kesäyliopistojen kursseilla. Petteri on toiminut ammatissaan rakennusteollisuuden asiantuntijatehtävissä, ja on nyt eläkkeellä. Musiikki on ollut vahvasti harrastuksena vuosikymmenten ajan. Nyt on suuntauduttu enemmän klassisen viihteen ja laulun pariin." 

Duo esiintyy satamatorilla to 6.6. klo 19 ja la 27.7. klo 19.
petteri www2.jpg

Petteri Hietamies

Carpe Diem

"Carpe Diem kuoro on eteläkarjalainen sekakuoro, joka esittää monipuolista viihdemusiikkia, mm. Abbaa, elokuvasävelmiä, rakkauslauluja ja lappeenrantalaisen lauluntekijän Pekka Rapin lauluja. Ohjelmistoon kuuluu sekä a cappella -sovituksia että kappaleita, joissa on piano- tai orkesterisäestys.

Toimintansa alussa kuoro oli nimeltään Lappeenrannan viihdekuoro. Kuoroa johtaa Nadja Härkönen."

Kuoro esiintyy satamatorilla la 8.6. klo 19.
                                  kuva Marita Räsänen
Carpe Diem Marita Räsänen.jpg

Jazz Memorial Band

jazzmemorialb www.jpg "Yhtye on perusjazz- ja swingmusiikkia esittävä vanhojen herrojen yhtye, jonka juuret ovat 70-luvun Vicky Espositon Los Kurjat-bändissä.

Se toimii läheisessä yhteistyössä Vapaaehtoiskeskuksen, Potero Orkesterin ja Lappeenranta Jazz-klubin kanssa, jonka jameissa se on soittanut housebändinä. Sammonlahden kirkon gospel-messujen esiintymisten lisäksi se tekee hää- ja muita tilauskeikkoja."

Peruskokoonpano:
 
Aira Kietäväinen,laulu
Jorma K. Mattila, klarinetti ym puhallinsoitinet, mm. kahvipannu
Sakari Kiiskinen, pasuuna
Ilkka Keronen, tenorisaksofoni
Pauli Niiranen, tenorisaksofoni
Hannu Toivonen, piano
Antti Taipale, koskettimet ja käyrätorvi
Arto Oikkonen, kitara
Paavo Moilanen, basso
Matti J Kuronen, rummut

Yhtye esiintyy satamatorilla ti 18.6. klo 19.

Karjalan Laulu-Veikot

Karjalan Laulu-Veikot www.jpg "Lappeenrantalainen mieskuoro Karjalan Laulu–Veikot on Etelä Karjalan vanhin toiminnassa oleva kuoro.

Miesvahvuus on nykyisin reilut kolmekymmentä laulajaa ja kuoroa johtaa musiikkipedagogi Nadja Härkönen.

Karjalan Laulu-Veikot on esiintynyt monissa maissa sekä osallistunut myös kuorokilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla. Niistä on tuomisina tullut useita huomionosoituksia."

Kuoro esiintyy satamatorilla avajaistapahtumassa su 2.6. klo 13:30 ja ti 20.8. klo 19. 

Korvamerkityt

"Korvamerkityt yhtye soittaa popmusiikkia 60-luvulta alkaen.

Kokoonpanossa soittavat:
Vesa Kaijansinkko (kitara/koskettimet)
Anssi Keskisaari (rummut)
Jari Kaijansinkko (kitara)
Timo Linkosalo (basso) 
Ismo Olenius (laulu/komppikitara)

Yhtyeen ikähaitari on laaja Vesan ollessa vanhin ja Anssin ollessa porukan kuopus.
 
Tällä kokoonpanolla yhtye on toiminut pari vuotta. Juuret kuitenkin ovat Taipalsaaren Ahokkalassa, josta jo lapsuudesta asti toisensa tunteneet Vesa, Jari ja Timo ovat lähtöisin, ja kolmikko soitteli yhdessä jo nuorena.

Nimi Korvamerkityt keksittiin pikkujoulukeikkaa varten vuonna 2010, kun julisteeseen piti saada joku nimi."

Yhtye esiintyy satamatorilla to 22.8. klo 19.
Korvamerkityt www.jpg

Kuoromiehet

"Oiva Käkelä perusti Kuoromiehet lähes kolmekymmentä vuotta sitten.

Kuorossa laulaa tällä hetkellä 19 laulajaa, joista kaksi on ollut mukana perustamisesta asti. Täydennystä kuoron riveihin on tulossa myöhemmin tänä vuonna. Kaikilla kuorolaisilla on laulutaustaa muista kuoroista.

Kuoron laulunjohtajana toimii Inka Puhakka, ja yhdistyksen puheenjohtajana Matti Tuomikoski.

Kuoromiehet harjoittelevat joka perjantai seurakuntakeskuksen musiikkiluokassa. Vastapalveluksena kuoro esiintyy kirkon konserteissa, mm. kauneimmissa joululauluissa. Kuoro tekee myös paljon hyväntekeväisyyskonsertteja, mm. Musiikkiopiston Stipendirahaston hyväksi.
 
Kesäkonsertissa Kuoromiesten ohjelmistoon tulee kuulumaan mm. Jukka Kuoppamäen kappaleita, sekä Lappeenranta-aiheisia lauluja."

Kuoro esiintyy satamatorilla ti 27.8. klo 19.

 
Lappeenrannan Harmonikkakerho

"Lappeenrannan Harmonikkakerho on perustettu 1972 tarkoituksena toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää musiikin tuntemusta ja soittotaitoa.

Jäseniä kerhossa on nykyisellään keskimäärin 30. Yhdistystoiminta käsittää säännöllisten harjoitusten lisäksi esiintymisiä eri kokoonpanoissa, joissa on mukana myös kerhon oma rytmiryhmä.

Kerho konsertoi kesäkonserttien sekä tanssisoittojen muodossa ympäri vuoden. Ohjelmisto sisältää pääosin harmonikoille sovitettua vanhempaa sekä uudempaa musiikkia."

www.lappeenrannanharmonikkakerho.fi 

Lpr Harmonikkakerho esiintyy satamatorilla to 27.6. klo 19, ti 23.7. klo 19 ja Joutsenon torilla to 18.7. klo 11. 
LPR Harmonikkakerho www.jpg

 
Lappeenrannan Karjalakuoro

"Lappeenrannan Karjalakuoro perustettiin 14.9.1976 kolmen karjalaisseuran yhteistyönä. Perustajia olivat Kaakon Karjalaiset, Lappeenrannan Viipurilaiset ja Lappeenrannan Seudun Pohjoiskarjalaiset. 

Lappeenrannan Karjalakuoro esittää karjalaisia lauluja sekä kansanlauluja. Kuoro esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa ja kuulijat ovat ottaneet kuoron omakseen ja se on jäänyt pysyvästi välittämään karjalaisia tunnelmia Etelä-Karjalassa. Kuoron tarkoituksena on ylläpitää kuorolaulun ja erityisesti karjalaisen musiikin harrastusta. 

Lappeenrannan Karjalakuoroa johtaa Maria Kuusiniemi, joka toimii myös Lappeen seurakunnan kanttorina. Kuorossa laulaa nykyisin 31 jäsentä: 25 naista ja 6 miestä." 

etelakarjalankarjalaisseurat.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=79

Kuoro esiintyy satamatorilla ti 4.6. klo 19 ja ti 25.6. klo 19.
Karjalakuoro www.jpg

Lappeenranta Big Band

"Lappeenranta Big Band on vanhin suomalainen big band, joka on tunnettu useista big band suomen mestaruuksista ja levytyksistä. Orkesterin kapellimestari Ismo Varis johtaa nuorekasta ja muuntaumiskykyistä kokoonpanoa, joka on luonut tyylinsä vaihtelevuuudelle ja nuorekkuudelle.

Orkesteri järjestää omia swing ja modern jazz –konsertteja mutta on yhteistyössä paikallisten kulttuuritoimijoiden, kouluttajien ja eri solistien kanssa. Orkesteri esiintyy myös tilauksesta erilaisilla kokoonpanoilla ja ohjelmistoilla.

Kesäkuun alussa orkesteri esiintyy Lappeenrannan satamassa solistinaan Marika Hölttä. Ohjelma koostuu iskevistä suomalaisista hiteistä vuosikymmenen varrelta höystettynä muutamilla soul-musiikin tunnelmiin johdattelelvilla makupaloilla." 

www.bigband.fi

Yhtye esiintyy satamatorilla kesän avajaistapahtumassa su 2.6. klo 14:30. 
Lpr BB logo www.jpg 

Lauritsalan Eläkkeensaajien Sekakuoro

"Lauritsalan Eläkkeensaajien Sekakuoro on aloittanut stemmoissa laulamisen noin vuoden 1990 paikkeilla.

Kuoro harjoittelee Lauritsalan Työväen talolla. Vuotuisia esiintymisiä pidetään Palvelu- ja Vanhustentaloissa, sekä torikonserteissa. Kuoro esiintyy myös seurakunnan eri tilaisuuksissa. Viime maaliskuussa kuoro tuurasi kirkkokuoroa Eläkeläisten kirkkopyhän jumalanpalveluksessa.

Kuoroa ohjaa Tuomo Uski."

Kuoro esiintyy Joutsenon torilla to 25.7. klo 11 ja kauppatorilla la 27.7. klo 10.
Lauritsalan Eläkkeensaajien Sekakuoro www.jpg

Lty:n Puhallinorkesteri PYÖRRE

LTY www.jpg  "Orkesteri on perustettu 1902, ja se on siitä asti tarjonnut konsertti elämyksiä Lappeenrannan alueen asukkaille.

Nykyisin orkesterin ohjelmisto painottuu pääosin viihdemusiikkiin, ja toki orkesterilta sujuu myös perinteinen puhallinmusiikki.
 
Orkesterin kapellimestarina toimii Vesa Kirvesmies ja kokoonpanossa soittaa n. 20 harrastajamuusikkoa." 

https://www.facebook.com/pages/Puhallinorkesteri-Py%C3%B6rre/582195278464908?ref=stream 

Orkesteri esiintyy satamatorilla to 13.6. klo 19.

Montolan Puhallinorkesteri

"Montolan puhallinorkesteri juhli 100-vuotista taivaltaan lokakuussa 2011. Se perustettiin osaksi Lappeen pitäjässä toiminutta Montolan nuorisoseuraa jo vuonna 1911. Kokoonpano ja soittimisto ovat laajentuneet torviseitsikosta puhallinorkesteriksi, ja nykyisin siinä soittaa vakituisesti runsaat 20 soittajaa.

Soittajat ovat pääosin harrastajia ja opiskelijoita, mutta mukana on myös musiikin ammattilaisia. Orkesterin ohjelmisto sisältää niin klassista sinfonista puhallinmusiikkia kuin viihde- ja tanssimusiikkiakin. Montolan puhallinorkesteri konsertoi 2-4 kertaa vuodessa. Lisäksi se esiintyy eri yhdistysten, yritysten, Lappeenrannan kaupungin ym. järjestämissä tilaisuuksissa. Konsertteja on ollut myös muualla Suomessa sekä eri Euroopan maissa. Toukokuussa 2010 orkesteri sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä International Wind Orchestra Festival Berlin -kilpailussa.

Kapellimestarina on syksystä 2012 alkaen toiminut Inka Puhakka."

www.montolanpuhallinorkesteri.fi  

Orkesteri esiintyy satamatorilla ti 6.8. klo 19.
 

Potero Orkesteri

"Potero orkesteri logo www.jpgPotero Orkesteri on aikoinaan syntynyt sotainvalidien tukiryhmän tilaisuuksia varten eräänlaiseksi vapaaehtoistyön muodoksi. Orkesterista on muodostunut myös karjalaishenkisen musiikin tulkki. Potero Orkesteri on Etelä-Karjalan Wiipuri- seura ry:n ”Houseband” ja esiintyy siinä ominaisuudessa kaikissa seuran jäsentilaisuuksissa ja juhlissa. Potero Orkesterilla on kysyntää myös ’’synttäri’’- ja tanssikeikkoihin.

Orkesterin vahvuus vaihtelee tilanteen mukaan ja tällä hetkellä se on 7-8 soittajaa. Soittajat ovat työelämän eri aloilta eläköityneitä musiikin harrastajia ”vapaaherroja” Lappeenrannasta ja Imatralta.


Poteron ohjelmisto koostuu 1930-luvun sekä nykypäivän suosituista kevyen musiikin kotimaisista ja ulkomaisista suosikkisävelmistä ja ikivihreistä. Vakituiseen keikkaohjelmistoon kuuluvat myös sota-ajan suosituimmat iskelmät."
 
Potero Orkesteri www 1.jpg
Orkesterissa soittavat:
Pauli (Pate) Niiranen; tenorisaksofoni
Kyösti Mäkinen; klarinetti
Jorma Mattila; pasuuna
Timo Forsman; harmonikka ja laulu
Hannu Toivonen; koskettimet
Arto Oikkonen; kitara
Paavo Moilanen; basso
Jukka Saarelainen; rummut www.etelakarjalankarjalaisseurat.com/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=46

Orkesteri esiintyy satamatorilla ti 11.6. klo 19.

Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta www.jpg "Suomen Rakuunarykmentin soittokunta perustettiin Lappeenrantaan 1890.
 
Soittokunta esittää konsertissa perinteistä marssimusiikkia ja sen lisäksi kepeitä kesään sopivia puhallinmusiikkikappaleita, solistiesityksiä unohtamatta.

Rakuunasoittokunta on tällä hetkellä yksi maamme kahdestatoista ammattisotilassoittokunnasta. Sen toimiaue on Itä-Suomen sotilaslääni aina Kotkasta Joensuuhun.

Rakuunasoittokunnassa on 14 soittajaa ja kapellimestari. Vuoden 2014 alusta soittokunnan koko kasvaa 34 soittajaan, joita johtaa kaksi kapellimestaria.

Rakuunasoittokunta on osallistunut useisiin TATTOO-tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla. Soittokunta myös konsertoi aktiivisesti ja sen solisteina on ollut useita maamme eturivin laulajia mm. tulevassa Milljazz-tapahtumassa Lappeenrannassa 14.6. soittokunnan solistina esiintyy Laura Voutilainen."

Rakuunasoittokunta esiintyy avajaistapahtumassa satamatorilla su 2.6. klo 12:05 sekä ti 2.7. klo 19.

Ratsuväen Perinnesoittokunta

"Ratsuväen Perinnesoittokunta on perustettu vuonna 1991.
 
Soittokunnan tarkoituksena on vaalia suomalaisen ratsuväen perinteitä musiikin avulla.
Soittokunta esiintyy ratsuväen puvussa malli -22, eli kyseessä on luurankotakki ja hurmahousut.
Ratsuväen Perinnesoittokunta tekee vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja esiintyy puolustusvoimien, sotaveteraanien ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa noin 15 kertaa vuodessa. Lisäksi soittokunnalla on omia konsertteja ja esiintymisiä erilaisten yritysten ja yksityisten järjestämissä juhlissa.

Soittokunnan ohjelmisto koostuu tänä päivänä monipuolisesta suomalaisesta ja ulkomaalaisesta puhallinmusiikista, tanssi- ja viihdemusiikista sekä tietysti ratsuväkimusiikista. Soittokunnan kokonaisvahvuus on 25 soittajaa, mutta soittajien määrä vaihtelee tilaisuuden mukaan. 


Soittokuntaa johtaa kapellimestari Antti Hirvikallio, joka on toiminut soittokunnan johtajana vuosina 2002 – 2004 sekä vuodesta 2008 eteenpäin.

Soittokunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki puhallinmusiikin harrastajat sekä lyömäsoittajat. Ikävaatimuksena on 15 vuoden ikä."

perinnesoittokunta.wordpress.com

Soittokunta esiintyy satamatorilla to 1.8. klo 19 ja to 15.8. klo 19.

Saimaan Harpistit

Saimaan Harpistit Kotkassa 6 7 -11 www.jpg "Saimaan Harpistit on Lappeenrannassa toimiva, huuliharpun soittoa harrastava ryhmä.

Yhdistys on perustettu vuonna 2009, ja sen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää huuliharpunsoiton harrastusta, sekä edistää ja tukea huuliharppumusiikin kehitystä yhdistyksen kotipaikkakunnalla ja ympäristössä.  Jäsenmäärä on nyt 23 henkilöä, joista aktiivisesti soittavia 16.

Harpistien soittoa voi kuulla ympäri vuoden eri tilaisuuksissa Lappeenrannassa ja lähiympäristössä. Harpistit ovat usein kutsusta vierailleet ilahduttamassa potilaita sairaaloissa ja hoitolaitoksissa. Lasten huuliharpun soittoa yrietään saada viriämään käymällä mm. kouluilla ja lasten tapahtumissa esittelemässä huuliharppuja ja niillä soittamista. Ohjelmisto on monipuolista iskelmä-, viihde- ja elokuvamusiikkia."

Kokoonpanoon kuuluu 12 huuliharpun soittajaa ja neljän henkilön komppiryhmä.
Huuliharpistit: Markku Himanen (lisäksi laulu), Mauno Hongisto, Raija Huttunen, Eero Kirmanen, Juha Kirvesmies, Mirja Kälvälä, Juha Mykkänen, Markku Niemelä (bassohuuliharppu), Raimo Näivä, Sirpa Pakarinen, Jaakko Saarimies ja Osmo Savolainen.
Komppiryhmässä soittavat: Veikko Huoso (kitara), Ilpo Kohonen (bassokitara), Tauno Lakkala (rummut) ja Hannu Malmi (kosketinsoitin).

Saimaan Harpistit esiintyvät kauppatorilla la 8.6. klo 10, satamatorilla to 20.6. klo 19, la 13.7. klo 19 ja la 17.8. klo 19.

Sekakuoro Ajattomat

"Lappeenrannan Työväenyhdistyksen sekakuorosta löytyy ensimmäiset merkinnät vuoden 1896 marraskuulta, joten kuoro täyttää tänä vuonna 117 vuotta. Kuoron toiminta on ollut virkeää, mutta viimevuosina kuoron rivit ovat harventuneet väen vanhetessa, tai siirtyessä ajasta ikuisuuteen. Joitakin vuosia sitten sekakuoron nimi vaihdettiin LTY:n sekakuoro Ajattomiksi.

Kuoron kunniakasta perinnettä ylläpitävät varttuneet naiset, jotka sitkeästi käyvät laulamassa, monet useammassakin kuorossa. Harrastelijajoukolla on onnistuttu pitämään esimerkiksi vanhojen iskelmien yhteislaulukonsertteja, viimeisimmän vastaavan konsertin teemanaan olivat kukkalaulut. Tällä hetkellä kuoro pohtii jo ensi kevään lauluteemaa. Pienessä joukossa on se hyvä puoli, että kaikki pääsevät tasapuolisesti vaikuttamaan lauluvalintoihin.

Vaikka kuorolaulu ei ole viimevuosina nuorempia sukupolvia kiinnostanut, Sekakuoro Ajattomat ottaisivat mielellään joukkoonsa nuoriakin laulajia."

Kuoro esiintyy kauppatorilla la 15.6. klo 10 ja la 24.8. klo 10.
sekakuoro ajattomat www.jpg

Suur-Lappeenrannan eläkkeensaajat

"Suur-Lappeenrannan eläkkeensaajien kuorossa on jäsenenä n. 15 eläkeläistä. Kuoro harjoittelee kerran viikossa syyskuusta toukokuulle.
 
Kuoro esittää mm. 1900-luvun alkupuolelta suomalaista ja venäläistä iskelmä ja laulelmamusiikkia. Ohjelmistoon kuuluu myös kansanlauluja sekä suomalaisten säveltäjien pienimuotoisia teoksia. Ohjelmisto vaihtuu nelisen kertaa vuodessa vuodenaikojen mukaan, sekä jouluna tietenkin on oma ohjelmistonsa.
 
Kuoro pyrkii laulamaan kolmeäänisesti ja siihen on nuotistossa hyviä sovituksia. Kuoro esiintyy vanhainkodeissa, omissa tilaisuuksissa sekä muutamissa yleisökonserteissa kesällä."

Kuoro esiintyy satamatorilla la 6.7. klo 19. 

 
Tanssiorkesteri Lazzarella

"Tanssiorkesteri Lazzarella soittaa sekä vanhempaa että uudempaa tanssimusiikkia aina valssista polkkaan. Kokoonpanoon kuuluu neljä miestä, sekä naissolisti Elsa Kyllönen.

Yhtye sai alkunsa 2000-luvun alussa haitaristin, rumpalin ja laulajan kokeilulla, johon kitaristi ja basisti liittyivät myöhemmin. Vuonna 2004 yhtye alkoi keikkailla tiiviimmin muun muassa kesäkonserteissa, eläkeläistansseissa ja juhlissa. Lazzarella tekee enimmäkseen tilauskeikkoja Etelä-Karjalan alueella."

Tanssiorkesteri esiintyy satamatorilla to 25.7. klo 19, to 29.8. klo 19 ja kauppatorilla 10.8. klo 10.

Tanssiorkesteri Monrepon

"Tanssiorkesteri Monrepon on lappeenrantalainen yhtye, joka soittaa monipuolista tanssimusiikkia valssista poppiin, tilaisuuden mukaan. Yhtyeen sydäntä lähellä on myös hengellinen ja joulun ajan musiikki.

Tavallisesta poiketen yhtye esiintyy kesäkonserteissa kahden solistin voimin haitarin, kitaran ja rumpujen säestyksellä. Yhtye pyrkii ottamaan tilaisuuden tarpeet huomioon, ja esiintyy erilaisilla kokoonpanoilla vaikka duona tai triona.

Nykyisin yhtye tekee vain tilauskeikkoja, sillä jäsenten päivätyöt estävät laajamittaisen keikkailun.

Yhtyeen taival alkoi jo vuonna 1976 suuremmalla kokoonpanolla, ja yhtye keikkaili 90-luvun alkuun asti. Pienen tauon jälkeen yhtye kokosi taas rivinsä, ja jatkoi toimintaansa 2003 asti, jolloin oli tarkoitus laittaa pillit pussiin. Tosiin kuitenkin kävi: yhtyeelle entuudestaan tuntematon solisti Leila-Hannele etsi soittajia, ja niin lopulta sai alkunsa nykyinen Tanssiorkesteri Monrepon." 

Tanssiorkesteri esiintyy satamatorilla ti 16.7. klo 19 ja ti 30.7. klo 19. 

Tanssiorkesteri Saimaa

"Tanssiorkesteri Saimaa on lappeenrantalainen yhtye, joka soittaa tanssittavaa musiikkia laidasta laitaan rautaisella ammattitaidolla.

Orkesterin on perustanut Harri Iljin, ja se on tällä kokoonpanolla toiminut vuodesta 1999. Nykyinen kokoonpano syntyi, kun orkesterin tuuraajista tulikin pikkuhiljaa pysyviä jäseniä. Pääsääntöisesti orkesteri esiintyy yksityistilaisuuksissa eli häissä, pikkujouluissa jne. Orkesterin toiminta on ollut sen jäsenille kokoajan harrastus, tosin kaikki soittajat ovat soittaneet erilaisissa kokoonpanoissa myös ammatikseen.

Tanssiorkesteri Saimaa on tehnyt promo tallenteen - "Tanssi tulen ja jään" CD:n vuonna 2002. Tuottajana toimi Moni-Musa."

Jäsenet:
Pasi Toivari - Koskettimet, haitari, laulu
Timo Koivunen - Basso, laulu
Jouni Könönen - Rummut
Harri Iljin - Laulu 

Yhtye esiintyy satamatorilla to 4.7. klo 19.
Tanssiorkesteri Saimaa www.jpg

Tanssiorkesteri Sarastus

Tanssiorkesteri Sarastus www.jpg "Tanssiorkesteri Sarastus soittaa vanhaa ja vähän uudempaakin tanssimusiikkia."

Orkesterissa soittavat: 
Liisa Kaarna harmonikka 
Aila Skinnari harmonikka 
Olavi Veikkanen basso 
Juha Kurronen laulu 
Jukka Saarelainen rummut 

Orkesteri esiintyy kauppatorilla la 6.7. klo 10 ja la 17.8. klo 10 sekä satamatorilla ti 13.8. klo 19.

The Old Style Band

"Bändi on perustettu 2010. Bändi soittaa erilaista, kotimaista ja ulkomaista musiikkia 60-, 70- ja 80-luvuilta sekä jotakin uudempaa. Bändin tyypillistä musiikkia ovat esimerkiksi Juice Leskisen, CCR:n ja monen muun tunnetun esittäjän tekemä musiikki." 

Olli Tapionlinna - laulu, koskettimet, lyömäsoittimet
Seppo Toivanen – soolokitara
Timo Eloranta – basso, laulu
Ismo Korhonen – rummut
Jari Korhonen – komppikitara

Yhtye esiintyy satamatorilla la 3.8. klo 19.
OSB www.jpg 

The Piraters

"Yhtye sai alkunsa, kun kolme Kaukaan tehtaalta eläkeputkeen jäänyttä miestä, Tapio Virkki, Markku Mäkinen ja Tapio Ryhänen päättivät alkaa soittaa yhdessä. 

Vaikutteita miehet olivat ottaneet oman aikansa idoleilta 60- ja 70-luvuilta. Yhtyeeseen päätettiin hankkia myös basisti, jotta he olisivat ”oikea bändi”, ja niin lopulta yhtyeen riveihin liittyi myös aito rautalanka basisti. Yhtyeen yhdellä perustajajäsenellä, Tapio Virkillä oli ollut pitkään haaveena päästä soittamaan kaupungin kesäkonsertteihin, joten miehet aloittivat ankaran treenaamisen.
 
Nimi The Piraters keksittiin kesäkonserttien ”huutokaupassa” 2010.

Vuosien 2010-2011 aikana yhtyeen kokoonpano muuttui, ja basistiksi tuli Jari Lavonen, sekä komppikitaristiksi Ryhäsen tilalle Jukka Hallikas.
Basisti vaihtui vielä kertaalleen Ismo Niroseen ja bändi löysi itselleen myös sopivan solistin, mikä mahdollisti ohjelmiston laajentamisen 60-luvun popmusiikkiin ja vähän rankempaankin. Tällä kokoonpanolla bändi esiintyi Nastolan Rautalanka festareilla 2012. Tänä keväänä bändi on jo ehtinyt esiintyä Tallukan Twang Beat 60’s- tapahtumassa, ja odottaa innolla kesäkonserttien avajaisia." 

Yhtye esiintyy kesäkonserttien avajaisissa satamatorilla 2.6. klo 15:40.
the Piraters www.jpg


Timo Forsmanin yhtye

Timo Forsmanin yhtye www.jpg "Timo Forsmanin yhtye on alkuaan 1960- luvulla syntynyt kokoonpano.
 
Yhtye soittaa perinteistä tanssimusiikkia valssia, tangoa, humppaa, foxtrotia, jenkka, polkkaa, masurkkaa, hidasta valssia, cha-chaa, sambaa myös uudempia beat- ja jive- rytmejä."

Yhtye koostuu vanhoista soittokavereista Etelä-Karjalan alueelta:
Timo Forsman, laulu ja saxofoni, Imatra
Pekka Puolakka, haitari, Joutseno
Juhani Suni, basso, Joutseno
Pekka Henttonen, rummut, Joutseno

Yhtye esiintyy Joutsenon torilla to 27.6. klo 11.

Tornaattori

"Tornaattori orkesteri on perustettu Savitaipaleella 2000-luvun alkupuolella. Orkesteri soittaa Juha Vainion levyttämiä kappaleita. Alun perin kaikki soittajat olivat Savitaipaleelta kotoisin, mutta nykykokoonpanossa on myös kaksi ulkopaikkakuntalaista."

Kokoonpano:
Perttu Nurkka: altto-ja sopraanosaksofoni
Taisto Taalikainen: vetopasuuna, tuuba, laulu, lyömäsoittimet
Sisko Taalikainen: trumpetti, viulu
Sauli Puonti: altto-ja tenorisaksofoni, klarinetti, huilu, huuliharppu, laulu
Antti Pettinen: kosketinsoittimet
Pekka Kunttu: haitari
Esko Hyrkkänen: laulu, mandoliini, kitara
Timo Buuri: laulu, kitara
Risto Inkinen: kitara
Seppo Lavikka: bassokitara
Vesa Huuhilo: rummut, laulu

Orkesteri esiintyy satamatorilla la 24.8. klo 19.

Trio H-hetki

hhetki www.jpg "Trio H-hetki on orkesteri, joka soittaa oikeaa tanssimusiikkia suomalaiseen makuun. Ohjelmistoon kuuluvat niin valssit, tangot, foksit, humpat, jivet, rockit kuin myös polkat ja jenkat; musiikkia kuusikymmenkuvun rautalangasta tämän päivän iskelmään.

Trio H-hetken kokoonpanoon kuuluu Hannu Räihä (kitara ja laulu), Kari Leskinen (rummut) ja Kimmo Viinanen (koskettimet ja haitari). yhtyeen jäsenillä on pitkä kokemus viihteen alalta, ja yhteisiä soittovuosiakin on kertynyt viitisentoista." 

www.starpoint.fi/tanssiorkesteri/trio-h-hetki/199#

Yhtye esiintyy satamatorilla ti 9.7. klo 19.

Trio Tumma Yö

"Trio Tumma yö soittaa tanssittavaa iskelmämusiikkia laidasta laitaan aina humpasta jenkkaan ja tangosta tättärättään.

Yhtyeessä soittaa kolme miestä, joilla on kokemusta musiikin saralla jo parin vuosikymmenen ajalta. Kosketinsoittaja Timo Heinonen ja kitaristi/hanuristi Ilpo Lavonen ovat soittaneet monissa bändeissä 80-luvun alusta lähtien. Bändin solisti Joel Raution lauluharrastus taas juontaa juurensa lapsuudesta saakka."

Yhtye esiintyy satamatorilla la 29.6. klo 19, kauppatorilla la 20.7. klo 10 ja la 31.8. klo 10 sekä Joutsenon torilla to 11.7. klo 11.
Trio tumma yö www.jpg

 
Muutokset ohjelmistossa mahdollisia