Valitse taso

Sähköinen hoitoaikavaraus

Sähköinen hoitoaikavaraus otetaan käyttöön Lappeenrannan varhaiskasvatuksessa syyslomaviikosta 43 (23.–27.10) alkaen

  • Uusi sähköinen hoitoaikavaraus otetaan käyttöön kaikissa yksiköissä, lukuun ottamatta seuraavia laajennetun ja vuorohoidon toimintayksiköitä: Keltun päiväkoti, Joutsenon päiväkoti ja Lauritsalan päiväkoti. Keltun päiväkodin lasten vanhemmat ilmoittavat hoitoajat entiseen tapaan. Sovellus otetaan käyttöön myös perhepäivähoidossa.
  • Tieto Edun hoitoajat –toiminto eli sähköinen hoitoaikavaraus toimii joko web-selaimella tai puhelimeen ladattavan sovelluksen (Tieto Edu) kautta.
  • Sovellus on helppokäyttöinen ja sen kautta vanhemmat voivat seurata ajantasaisesti lapsen toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä.
  • Ainoastaan viralliset huoltajat pääsevät sovellukseen ilmoittamaan hoitoaikoja.
  • Tunnistautuminen tapahtuu joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella. Apua hoitoaikasovelluksen käytössä saa päiväkodin johtajalta tai perhepäivähoidon ohjaajalta.
  • Hoitoaikavarausten perusteella henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan.   

Hoitoajat ja/tai poissaolot syyslomaviikosta 43 (23.–27.10) alkaen ilmoitetaan sovelluksen kautta koko viikon (ma-pe) osalta viimeistään keskiviikkona 11.10. klo 23.59 mennessä. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä.

Muutoksia hoitoaikoihin voi tämän jälkeen tehdä järjestelmässä 11 vuorokauden lukitusajan puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että sunnuntaina voit vielä muuttaa kahden viikon päässä olevan perjantain tietoja, mutta maanantaina tuo viikko on jo lukittu. Lukitusajasta on tarkempaa tietoa kuvallisissa ohjeissa sekä kysymyksiä ja vastauksia sivulla.

Mikäli hoitoaikavarauksia ei ole lapselle tehty, katsotaan, ettei tarvetta hoidolle ole kyseisellä viikolla. Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella.

Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti (15 min tarkkuudella) ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa.
Hoitoaikoja voi ilmoittaa maksimissaan puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kun on ilmoittanut yhden viikon hoitoajat, pystyy ne kopioimaan seuraaville viikoille.

Lukitusajan jälkeen muutoksia hoitoaikoihin tehdään perustelluista syistä. Näitä ovat työstä tai opiskelusta johtuvat syyt. Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Sovellukseen voi kirjautua ja tutustua vaikka heti. Mikäli ilmoitat hoitoaikoja sen kautta aiemmin kuin viikosta 43 alkaen, ilmoitathan tästä myös päiväkodin johtajalle/perhepäivähoidon ohjaajalle.

Hoitoaikojen varaamisessa tulee noudattaa perheen valitsemaa tuntiporrasta.

Lisätietoja hoitoaikavarauksiin liittyen saat päiväkodin johtajalta.