Valitse taso

 

Muotiasusteita Wolkoffin tyyliin

8.9. - 3.11.2017
 

Wolkoffin talossa Lappeenrannassa asunut Wolkoffin perhe ja heidän pukeutumisensa on keskiössä tämänvuotisessa museon toteuttamassa Galleria Lauran näyttelyssä. Näyttelyn pääosiin on nostettu kolme Wolkoffin perheen jäsentä, sisarukset Anna (1901–1983) ja Johannes (1900–1969), sekä heidän äitinsä Maria Wolkoff (1875–1933).

Näyttely esittelee Maria, Anna ja Johannes Wolkoffille kuuluneita pukuja, asusteita ja heidän pukeutumistaan esinein ja kuvin. Kaikki näyttelyssä esillä olevat esineet ja kuvat kuuluvat Lappeenrannan museoiden Wolkoff-kokoelmaan, joka Wolkoffin talon ohella saatiin Lappeenrannan kaupungin ja museon omistukseen 1980-luvun lopulla.

Wolkoffin suvun tarinan alettua Lappeenrannassa jo 1800-luvun puolella jatkuen perheen kotitalossa aina 1980-luvulle asti, museon Wolkoff-kokoelma sisältää laajan kirjon eri aikojen pukuja ja asusteita. Näyttelyssä voi nähdä muun muassa Maria Wolkoffin lumoavat hääkengät sekä hänen punaisen talvihameensa, Anna Wolkoffin kauniita pukuja ja hattuja sekä näytteitä Johannes Wolkoffin pukeutumistyylistä. Wolkoffin suvun pukujen ja asusteiden kautta voi aistia tuulahduksen menneiden aikojen muodista Lappeenrannassa.

Tervetuloa näyttelyyn tutustumaan muotiasusteisiin Wolkoffin tyyliin!

Näyttely on avoinna tiistaista perjantaihin klo. 10–17 ja lauantaisin 10–14.


Maria Wolkoffin hääkengät, Reija Eeva.jpg

Maria Wolkoffin hääkengät. Kuva Etelä-Karjalan museo.

Galleria Laura

Kauppakatu 25, Tasihinin talo, Lappeenranta

Galleria Laura sijaitsee Kauppakadun varrella olevassa Tasihinin kauppiastalossa. Vuosina 1824 - 1828 rakennetun empiretalon aikaisempia omistajia ennen Tasihineja olivat kauppiaat Kuvsinov Aleksandrov ja Zirjakov. Tveristä 1890-luvulla tulleet Tasihinit lopettivat herkkukauppansa pidon jo vuonna 1917. Vuonna 1979 Tasihinit myivät kiinteistönsä kaupungille.

Vuonna 2008 kunnostetussa talossa toimii kotiteollisuusneuvos Laura Korpikaivi-Tammisen mukaan nimetyn Galleria Lauran lisäksi Taito Etelä-Karjala ry. ja kivijalan pieni myymälä.

Etelä-Karjalan museo järjestää vuosittain yhden näyttelyn Galleria Lauran tiloissa. Näyttelyn teema vaihtuu vuosittain, mutta keskiössä ovat erilaiset käsityöt.