Palvelut
Valitse taso

 

paleleva_elefantti_kuvaaja Jussi Virkkumaa.jpg

Paleleva elefantti. Kuva Jussi Virkkumaa.

Teatterinukkeja

Lappeenrannan taidemuseo 2.11. – 1.12.2017

Joutavien Nukketeatteripäivien aikana nähdään Roman Chauzovin ja Laura Hallantien satumaisia ja upeita töitä Lappeenrannan taidemuseossa. Näyttely avautuu 2.11. (avajaiset klo 15) ja jatkuu 1.12. asti.

Roman Chauzov on valmistunut Pietarin teatteriakatemiasta vuonna 2011 nukketeatterilavastajaksi, jonka työnkuva on perinteisesti esityksen visuaalisuuden ja nukkehahmojen suunnittelu. Tämä piirtämiseen keskittyvä työ on Romanin erityisosaamista, minkä lisäksi hänellä on myös kokemusta nukenrakentajana.

Laura Hallantie on turkulainen nukketeatteritaiteilija. Laura valmistui Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta vuonna 2009, jonka jälkeen hän on toiminut alalla freelancerina. Viime vuosina hän on keskittynyt työssään erityisesti nukenrakennukseen, jossa häntä kiehtoo uusien hahmojen luominen, ja se miten hahmot näyttämöllä heräävät henkiin. Nuken ulkoinen olemus, materiaalit ja liike ovat työn tärkeitä lähtökohtia.

Roman ja Laura ovat työskennelleet yhdessä monessa eri nukketeatteriesityksessä. Tässä näyttelyssä esillä on nukkeja mm. esityksistä Paleleva Elefantti, Münä, Duetto yhdelle ja Noiduttu leikki. Joutavilla nukketeatteripäivillä 3.11. nähtävän Siiran sirkusmatkan nuket ja lavasteet ovat myös tämän saman työparin käsialaa.