Etusivu PalvelutNuorten palvelutLasten Parlamentti

Lappeenrannan Lasten Parlamentti

lasten_parlamentti.jpg

Lappeenrannan Lasten Parlamentti on lappeenrantalaisten alakoululaisten oma vaikuttamiskanava. Lasten Parlamentti ottaa kantaa lapsia koskeviin asioihin, tekee esityksiä, antaa lausuntoja ja toimii lasten äänitorvena Lappeenrannan kaupungissa.

Lappeenrannan Lasten Parlamentti muodostuu koulujen oppilaskuntien valitsemista edustajista. Jokaisella koululla on mahdollisuus nimetä edustaja ja varaedustaja lasten parlamenttiin. Edustajat kokoontuvat n. kerran kuukaudessa Lasten Parlamentin hallituksen kokouksiin. Keväisin maalis-huhtikuussa järjestetään Lappeenrannan Lasten Parlamentin yleiskokous, johon voivat ottaa osaa koulujen edustajat sekä varaedustajat.

Lappeenrannan Lasten Parlamenttitoimintaa koordinoi Lappeenrannan nuorisotoimi.

Lisätietoja:

nettinuorisotyöntekijä Mikko Holm, puh. 040-3549786

etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

LAPPEENRANNAN LASTEN PARLAMENTIN 2017 - 2018 KOKOUS

Aika:             ke 24.01.2018 klo 17.00 - 18.00

Paikka:         Nuoriso- ja monitoimitalo, yläsali, 2. krs, Anni Swanin katu 7

 

1. Kokouksen avaaminen

Mikko Holm avaa kokouksen 17.00

 

2. Kokouksen järjestäytyminen

Valitaan kokoukseen lapsipuheenjohtaja.

 

3. Lasten Disco Lauritsalatalolla

Lauritsalatalolla järjestetiin alakoululaisille disco perjantaina 15.12.2017 kello 18-21. Paikalla olleet Lasten Parlamenttilaiset voivat kertoa kokemuksistaan.

                   

4. Lasten Disco Lauritsalatalolla aloittaa hiihtoloman

Seuraava Lasten Disco järjestetään Lauritsalatalolla perjantaina 23.2.2017 klo 18-21. Haluavatko Lasten Parlamentin edustajat järjestää jotain ohjelmaa discossa?

Edellisessä kokouksessa ehdotettiin sumopainia seuraavaan lasten discoon. Lasten Parlamentilla on budjettia, jolla he voivat tarjota discoon ohjelman. Lauritsalatalon tilat eivät välttämättä mahdollista sumopainia, Mikko selvittää tätä yhdessä Lauritsalan nuoriso-ohjaajien kanssa. Keväällä järjestetään vielä kaksi erillistä discoa Monarilla, jolloin on mahdollista järjestää sumopainia.

Lauritsalatalon nuoriso-ohjaajat esittivät toiveen, että ohjelmaa järjestävät Lasten Parlamentin edustajat voisivat olla paikalla esimerkiksi puolta tuntia ennen avautumista, jolloin he ehtivät laittaa kaikki kilpailuja varten tarvittavat välineet paikoilleen.

 

5. Kokoustarjoilut

Lasten Parlamentin kokouksissa on usein tarjoiltu virvokkeita, kuten mehua ja limpparia, sekä lisäksi myös makeisia. Lasten Parlamentti voi keskustella siitä, mitä kaikkea kokouksen aikana voitaisiin tarjoilla.

 

6. Kouluruoka                  

Edellisessä kokouksessa nousi esiin keskustelua kouluruoasta. Lasten Parlamentti esitti toiveen keskustelun jatkamisesta. Nyt on mahdollista jatkaa keskustelua ja kertoa omia kokemuksiaan aiheesta.

 

7. Muut esille tulevat asiat

Lasten Parlamentti saa vapaasti tuoda erilaisia ajatuksia ja näkemyksiä esiin.

 

8. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päättää kokouksen

 

lapa_kysymys2.jpg

Tietoa vanhemmille ja opettajille Lasten Parlamentin toiminnasta

Lasten Parlamentin jäsenyys on hieno, vastuullinen edustustehtävä, josta lapsi tulee varmasti saamaan hyviä muistoja ja positiivisia kokemuksia siitä, että asioihin voi halutessaan vaikuttaa.
 
Lappeenrannan Lasten Parlamentti edustaa lappeenrantalaisia alakouluikäisiä lapsia. Se tuo esille lasten ajatuksia ja toiveita oman elinympäristönsä kehittämiseksi. Lappeenrannan Lasten Parlamentti voi antaa lausuntoja lapsia koskevissa asioissa. Lasten Parlamentin toiminnasta vastaa Lappeenrannan nuorisotoimi.
 
Nuorisolaki
 
Lasten Parlamentti toteuttaa nuorisolain 8§ mukaisia lasten- ja nuorten kuulemistavoitteita. Tavoitteena on että lapsista ja nuorista kehittyy aktiivisia kansalaisia ja vaikuttajia omassa lähiympäristössään ja yhteiskunnassa. Toiminta tukee lapsen omaa sosiaalista vahvistumista. Lasten Parlamentin kautta lapsi oppii miten päätöksenteko tapahtuu ja miten kansalainen voi vaikuttaa asioihin.

Kokoukset

Kokoukset ovat pääsääntöisesti Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, 2. kerroksessa. Sisäänkäynti tapahtuu B-ovesta (Valtakadun puoleisella sivulla). Monarin osoite on Anni Swanin katu 7.
 
Kokoukset ovat avoimia kaikille, mutta vanhemmat voivat myös jättää lapsen kokoukseen ja tulla noutamaan hänet pois kokouksen päätyttyä. Kokouksissa on paikalla nuorisotoimen edustaja sekä Lappeenrannan nuorisovaltuuston keskuudestaan valitsemia Lasten Parlamentin kummeja.
 
Matkakorvaukset
 
Kokouksiin viemisistä ja noutamisista aiheutuneet kustannukset korvataan kilometrikorvauksina kyydeistä vastanneelle aikuiselle. Kilometrikorvauslomakkeet löytyvät sivuston oikeasta laidasta ja ne voi toimittaa Mikko Holmille. Korvauksia voi hakea kaksi kertaa vuodessa, tai yhdellä kertaa keväällä toiminnan loputtua. Syksyn korvaukset haetaan ennen vuodenvaihdetta ja kevään korvaukset lukuvuoden päätyttyä.
 
Yleiskokous
 
Keväällä järjestetään Lasten Parlamentin yleiskokous, johon kutsutaan paikalle kaupungin korkeinta johtoa. Yleiskokouksessa tehdään päätökset asioista ja esityksistä, joita on käsitelty ja valmisteltu kuukausikokouksissa. Lasten Parlamentilla on oma määräraha, jota Parlamentin yleiskokous voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Yhteydenpito

Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa sähköpostitse. Yhteydenpito tapahtuu Parlamentin jäsenille pääsääntöisesti yhteysopettajien kautta, mutta kokouskutsuista ja pöytäkirjoista menee sähköpostin piilokopiona versio myös vanhemmille ja lapsille. Sähköposti laitetaan kaikille, ketkä ovat ilmoittaneet omat yhteystietonsa ilmoittautumislinkin kautta

lapa_ajankohtaista.jpg

Seuraava kokous järjestetään 24.01.2018

Seuraava kokous järjestetään Monarilla 24.01.2018 klo 17-18. Paikkana on Sali 2, jonne pääsee sivuovesta.

Lasten Parlamentin kokoukset

Lasten Parlamentti kokoontuu n. kerran kuussa kuukausikokoukseen, jossa edustajat voivat tuoda asioita omalta oppilaskunnaltaan Lasten Parlamentin käsiteltäväksi.

Huhtikuussa järjestetään yleiskokous Lappeenrannan kaupungintalolla. Kokouksen aika ilmoitetaan myöhemmin.


Lasten Parlamentin kauden 2017-2018 kokousajat ovat:

ke 1.11.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 22.11.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 13.12.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 24.1.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 21.2.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 21.3.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

Huhtikuu 2018, yleiskokous. Ilmoitetaan myöhemmin. 

ke23.5.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

Muutokset mahdollisia.

yhdenpalstanpalkki.jpg

lapa_tarkeita_tiedostoja.jpg

Tärkeitä tiedostoja

Matkakorvauslomake:

Matkakorvauksia voi hakea kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Keväällä on mahdollista hakea koko toimintakauden matkakulut yhdellä hakemuksella. Toimita täytetty matkakorvauslomake Mikolle.

matkakorvauslomake2017.docx

henkilötietolomakeLaPa2017-2018.doc