Etusivu PalvelutNuorten palvelutLasten Parlamentti

Lappeenrannan Lasten Parlamentti

lasten_parlamentti.jpg

Lappeenrannan Lasten Parlamentti on lappeenrantalaisten alakoululaisten oma vaikuttamiskanava. Lasten Parlamentti ottaa kantaa lapsia koskeviin asioihin, tekee esityksiä, antaa lausuntoja ja toimii lasten äänitorvena Lappeenrannan kaupungissa.

Lappeenrannan Lasten Parlamentti muodostuu koulujen oppilaskuntien valitsemista edustajista. Jokaisella koululla on mahdollisuus nimetä edustaja ja varaedustaja lasten parlamenttiin. Edustajat kokoontuvat n. kerran kuukaudessa Lasten Parlamentin hallituksen kokouksiin. Keväisin maalis-huhtikuussa järjestetään Lappeenrannan Lasten Parlamentin yleiskokous, johon voivat ottaa osaa koulujen edustajat sekä varaedustajat.

Lappeenrannan Lasten Parlamenttitoimintaa koordinoi Lappeenrannan nuorisotoimi.

Lisätietoja:

nettinuorisotyöntekijä Mikko Holm, puh. 040-3549786

etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

 

lapa_kysymys2.jpg

Tietoa vanhemmille ja opettajille Lasten Parlamentin toiminnasta

Lasten Parlamentin jäsenyys on hieno, vastuullinen edustustehtävä, josta lapsi tulee varmasti saamaan hyviä muistoja ja positiivisia kokemuksia siitä, että asioihin voi halutessaan vaikuttaa.
 
Lappeenrannan Lasten Parlamentti edustaa lappeenrantalaisia alakouluikäisiä lapsia. Se tuo esille lasten ajatuksia ja toiveita oman elinympäristönsä kehittämiseksi. Lappeenrannan Lasten Parlamentti voi antaa lausuntoja lapsia koskevissa asioissa. Lasten Parlamentin toiminnasta vastaa Lappeenrannan nuorisotoimi.
 
Nuorisolaki
 
Lasten Parlamentti toteuttaa nuorisolain 8§ mukaisia lasten- ja nuorten kuulemistavoitteita. Tavoitteena on että lapsista ja nuorista kehittyy aktiivisia kansalaisia ja vaikuttajia omassa lähiympäristössään ja yhteiskunnassa. Toiminta tukee lapsen omaa sosiaalista vahvistumista. Lasten Parlamentin kautta lapsi oppii miten päätöksenteko tapahtuu ja miten kansalainen voi vaikuttaa asioihin.

Kokoukset

Kokoukset ovat pääsääntöisesti Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, 2. kerroksessa. Sisäänkäynti tapahtuu B-ovesta (Valtakadun puoleisella sivulla). Monarin osoite on Anni Swanin katu 7.
 
Kokoukset ovat avoimia kaikille, mutta vanhemmat voivat myös jättää lapsen kokoukseen ja tulla noutamaan hänet pois kokouksen päätyttyä. Kokouksissa on paikalla nuorisotoimen edustaja sekä Lappeenrannan nuorisovaltuuston keskuudestaan valitsemia Lasten Parlamentin kummeja.
 
Matkakorvaukset
 
Kokouksiin viemisistä ja noutamisista aiheutuneet kustannukset korvataan kilometrikorvauksina kyydeistä vastanneelle aikuiselle. Kilometrikorvauslomakkeet löytyvät sivuston oikeasta laidasta ja ne voi toimittaa Mikko Holmille. Korvauksia voi hakea kaksi kertaa vuodessa, tai yhdellä kertaa keväällä toiminnan loputtua. Syksyn korvaukset haetaan ennen vuodenvaihdetta ja kevään korvaukset lukuvuoden päätyttyä.
 
Yleiskokous
 
Keväällä järjestetään Lasten Parlamentin yleiskokous, johon kutsutaan paikalle kaupungin korkeinta johtoa. Yleiskokouksessa tehdään päätökset asioista ja esityksistä, joita on käsitelty ja valmisteltu kuukausikokouksissa. Lasten Parlamentilla on oma määräraha, jota Parlamentin yleiskokous voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Yhteydenpito

Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa sähköpostitse. Yhteydenpito tapahtuu Parlamentin jäsenille pääsääntöisesti yhteysopettajien kautta, mutta kokouskutsuista ja pöytäkirjoista menee sähköpostin piilokopiona versio myös vanhemmille ja lapsille. Sähköposti laitetaan kaikille, ketkä ovat ilmoittaneet omat yhteystietonsa ilmoittautumislinkin kautta

Lasten Parlamentin retki Asinsaaren leirikeskukseen 26.5.- 27.5.

Lasten Parlamentti järjestää Lappeenrannan Lasten Parlamentin edustajille matkan Asinsaaren leirikeskukseen. Leirillä toteutetaan Lasten Parlamentin edustajien ehdottamia toimintoja, kuten vaahtokarkkien paahtamista, nuotion äärellä olemista, saunomista, pientä seikkailua jne. Lisäksi toteutetaan yleiskokouksessa ehdotettu Lasten Parlamentin video koulukiusaamista vastaan, sekä järjestetään vuoden viimeinen kokous.

 Leiri on osallistujille maksuton. Kyydit lähtevät Monarilta perjantaina

iltapäivästä, ja palaavat lauantaina iltapäivästä samaan paikkaan. Tieto kuljetuksista annetaan myöhemmin.

Leirille voi ilmoittautua osoitteessa

https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1481983&chk=PFNY57MS


tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen mikko.holm@lappeenranta.fi . Laita viestiin mukaan edustajan nimi, sähköposti (jos on), puhelinnumero (jos on), koulu, huoltajan nimi, huoltajan sähköposti ja huoltajan puhelinnumero. Ilmoita myös muista asioista, joista leirin ohjaajien on hyvä olla tietoinen, kuten esim. ruoka-aineallergiat tms. 

Lasten Parlamentin matka Imatralle maanantaina 8.5.

Imatran Kasvatus- ja opetuspalveluiden vt.palvelujohtaja Minna Rovio pyysi Lappeenrannan Lasten Parlamenttia vierailulle Imatralle maanantaina 8.5. klo 17-19. Imatran Lasten Parlamentin edustajat haluavat esitellä omaa toimintaansa ja kysellä Lappeenrannan edustajilta, millaista kaikkea toimintaa me teemme Lappeenrannassa.

Nuorisotoimi järjestää Lasten Parlamentin edustajille yhteisen kyydin Imatralle. Lähtö on klo 16.25 Lappeenkadun pysäkiltä, Technopoliksen vierestä. Tätä varten voisimme kokoontua Monarin eteen klo 16.20 ja kävellä tästä pysäkille yhdessä. Paluu olisi samaan paikkaan klo 19.30 aikoihin.

Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua mukaan Imatralle seuraavan linkin kautta:
https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1481971&chk=XN5CE2XG

lapa_ajankohtaista.jpg

Seuraava kokous la 27.5.2017 Asinsaaren leirikeskuksessa

Kaikkien koulujen edustajat ovat tervetulleita kokoukseen.

Esityslista tulee näille sivuille noin viikkoa ennen kokousta.

lapa_mukaantoimintaan.jpg

Ilmoittautuminen kaudelle 2016-2017

Lasten Parlamentin toiminnassa ovat mukana seuraavat koulut  

Itä-Suomen koulu
Kanavansuun koulu
Kasukkalan koulu
Kesämäki
Kimpinen
Korkea-ahon koulu
Korvenkylä
Kuusimäen koulu
Lappeen koulu
Lappeenrannan steinerkoulu
Lauritsalan yhtenäiskoulu
Lavolan koulu
Lönnrotin koulu
Myllymäen koulu
Parjalan koulu
Pulpin koulu
Ravattilan koulu
Voisalmen koulu

Jos haluat koulusi mukaan toimintaan, laita viestiä Mikolle.

Ilmoittauduttasi voit käydä täyttämässä koulusi ja oppilaidesi tiedot. Opettajat ja vanhemmat voivat molemmat käyttää samaa linkkiä ilmoittautumiseen.

https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1438803&chk=WJ65C6D7

Lasten Parlamentin kokoukset

Lasten Parlamentti kokoontuu n. kerran kuussa kuukausikokoukseen, jossa edustajat voivat tuoda asioita omalta oppilaskunnaltaan Lasten Parlamentin käsiteltäväksi. Asioita valmistellaan kuukausikokouksissa kohti keväällä järjestettävää yleiskokousta. Yleiskokouksessa tehdään tärkeimmät päätökset.

Lasten Parlamentin kauden 2016-2017 kokousajat ovat:

ke 26.10.2016 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 23.11.2016 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 14.12.2016 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 25.1.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 22.2.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 22.3.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

pe 21.4 2017, yleiskokous klo 10.00 - 12.00. Valtuustosali, Kaupungintalo.

ke 27.5.2017 Asinsaaren leirikeskus

Muutokset mahdollisia.

yhdenpalstanpalkki.jpg

lapa_tarkeita_tiedostoja.jpg

Tärkeitä tiedostoja

Matkakorvauslomake:

Matkakorvauksia voi hakea kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Keväällä on mahdollista hakea koko toimintakauden matkakulut yhdellä hakemuksella. Toimita täytetty matkakorvauslomake Mikolle.

matkakorvauslomake2016.docx

Vuosikokousten pöytäkirjat:

yleiskokous2016_pöytakirja.docx

Yleiskokous 2015 pöytäkirja