ajankohtaista_ohjaamo.jpg

Ajankohtaisimmat tiedot löydät myös Ohjaamon Facebook- ja Instagram-sivuilta

FB-f-Logo__blue_100.png     Instagram_Icon_100px.png

CV_png_pieni.png

Tiesitkö, että voit tulla Ohjaamoon myös ehostamaan CV:täsi, tai luomaan kokonaan uuden?

Nyt olisi hyvä aika pistää työnhakuasiakirjat kuntoon Speed Date -tapahtumaa varten!

Ohjaamon työntekijät auttavat mielellään sinua CV:n tekemisessä. Saavu paikalle Ohjaamon aukioloaikana yksin tai kaverin kanssa!

somuchwow.jpg

Moniammatillinen yhteistyö -koulutuksen materiaalit

Ohjaamo Lappeenrannassa järjestettiin Moniammatillinen yhteistyö ja tietosuoja -aiheinen koulutus huhtikuussa 2017. Koulutuksen materiaalit ovat ladattavissa tästä.

YhteistyoJaTietosuoja.pdf

Tervetuloa tutustumaan Ohjaamo Lappeenrantaan

Ohjaamo Lappeenranta järjestää Lappeenrannan yläkoululaisille, toisen- ja kolmannen asteen opiskelijoille sekä opettajille tutustumiskäyntejä Ohjaamoon.
 
Meillä on myös mahdollisuus tulla kouluille pitämään infoa Ohjaamosta.

Varaa luokallesi tutustumiskäynti puhelimitse tai sähköpostitse. 
 
Saila Melto
ohjaamonuorisotyöntekijä
puh. 040 544 2638
saila.m.melto (at) lappeenranta.fi

speeddateesite_tatakaytetaan_pieni.png

Ohjaamo Lappeenrannan Speed Date -tapahtuma

22.11.2017 klo 12–15

Ohjaamo Lappeenrannan tiloissa, Anni Swanin katu 7

Tapahtumassa työnantaja ja työnhakija kohtaavat 15 minuutin työhaastattelutilanteessa. Haastattelut tapahtuvat avoinna oleviin työtehtäviin.

Tapahtuman työnantajat:

  • VMP
  • Siivous Lappee
  • Postipalvelut Oy
  • SOL Palvelut
  • Suomen Vitamiinikeskus / Kareta Oy
  • Koti- ja siivouspalvelu Sallinen Oy

Paikalla on myös TE-palveluiden EURES asiantuntija! Jos työnteko Euroopan sisällä kiinnostaa, saat häneltä tietoa erilaisista mahdollisuuksista.

Katso myös ajankohtaisimmat tiedot tapahtumasta Ohjaamo Lappeenrannan Facebook-tapahtumasivulta:

https://www.facebook.com/events/188848808349169/

Töitä kätevästi mobiilisovelluksen kautta

Lappeenrannan kaupunki lähtee mukaan uudenlaiseen Work Pilots -työllistämiskokeiluun, jossa kaupunki lahjoittaa 100 tuntia työtä yhdistyksille lappeenrantalaisten nuorten palkkaamista varten. Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan kokeiluun osallistutaan nuorten hankalan työllisyystilanteen vuoksi.
– Monella kesätöitä etsivällä nuorella ei vielä aiemmin ole ollut lainkaan työtilaisuuksia, ja kesätyöpaikkojen määrä on rajallinen, Natunen selvittää.

Work Pilots -mobiilipalvelu on lyhytkestoisten ja pienimuotoisten työtehtävien suorittamista varten perustettu palvelu.
– Mobiilipalvelun kautta työtehtävistä tulee automaattisesti palautetta, joten lyhytkestoistenkin työtehtävien ansiosta seuraavien työtilaisuuksien löytyminen on todennäköisesti jo helpompaa.
Käytännössä yhdistys saa avata enintään 10 tuntia avoinna olevia työtehtäviään Work Pilots -palvelussa ja nuoret käyvät valitsemassa sieltä itselleen parhaiten sopivat tehtävät, joihin he voivat ilmoittautua. Työntarjoaja valitsee ilmoittautuneiden joukosta sopivan työntekijän. Lappeenrannan kaupunki maksaa kokeiluun osallistuvien yhdistysten puolesta nuorten palkat ja palvelun käytön sekä auttaa palvelun käytännön asioissa. Työtehtävään tulee rekrytoida työtä vailla oleva nuori, vähintään 14 vuotta tänä vuonna täyttänyt.

Yhdistykset kiinnitetään kokeiluun avoimen haun välityksellä. Yhdistykset voivat kysyä lisätietoja kokeiluun hakeutumisesta työllisyyskoordinaattori Salla Peltoselta ja sovelluksen käyttämiseen liittyvistä asioista Ohjaamon henkilökunnalta. Työtä hakevat nuoret saavat neuvoja mobiilipalvelun käytöstä nuoria erilaisissa elämäntilanteissa palvelevan Ohjaamon henkilökunnalta.
– Jos kokeilu herättää tarpeeksi kiinnostusta ja nuoret saavat tällä tavoin työkokemusta, kaupungilla on valmiudet laajentaa kokeilua, Natunen lupaa.
- Kesätöitä vailla olevien nuorten kannattaakin nyt olla aktiivisia Ohjaamon suuntaan, jos mobiilisovellukseen kirjautumisessa ja oman profiilin tekemisessä tarvitsee apua, Natunen kannustaa.

Work Pilots on kotimainen mobiilipalvelu, joka yhdistää lyhytkestoiset työt ja tekijät. Sovellus on yritysten lisäksi myös yksityisten henkilöiden käytettävissä. Sovelluksen avulla voi löytyä esimerkiksi kiireapua yrityksien ja kotitalouksien kausiluonteisiin töihin.

Katso Work Pilots esittelyvideo tästä.

Work Pilotsiin tästä linkistä.