Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusVireillä olevat kaavatOsayleiskaavatKeskustaajaman osayleiskaava 2030 eteläinen osa-alue Vaihe 2
Palvelut
Valitse taso

Lappeenrannan keskustaajaman osayleiskaava 2030, eteläinen osa-alue, 2. vaihe

Lappeenrannan keskustaajaman osayleiskaavatyön tarkoituksena on päivittää Lappeenrannan voimassa oleva osayleiskaava, joka on viimeksi tarkistettu vuonna 1999. Tavoitteena on turvata keskustaajaman kehittyminen varaamalla riittävät ja tarkoituksenmukaiset alueet asumiselle, palveluille, elinkeinotoiminnalle, virkistykselle ja matkailulle.

Yleiskaavan hyväksyy lopulta kaupunginvaltuusto.

Asukastilaisuudet

Yleiskaavan suunnittelua varten järjestettiin asukastilaisuus Hanhijärven koululla 3.10.2017. Suunnittelijat tulivat tilaisuuteen ns. tyhjin kartoin ja asukkaat saivat merkitä ja antaa yleiskaavaa varten tiedoksi mm. hyviä rakennuspaikkoja ja muita aluetta koskevia tietoja.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on parhaillaan laadittavana. Siinä kerrotaan millä tavoin kaavoitus järjestetään, ketkä ovat osallisia prosessissa ja miten vuorovaikutus heidän kanssaan toteutetaan. Seuraava asukastilaisuus järjestetään alustavasta kaavaluonnoksesta.

Sijainti


Suunnittelualue sijaitsee Lappeenrannan keskustaajaman eteläpuolella, rajautuen pohjoisessa valtatie 6:n, Palosuonkatuun ja Laarinkatuun. Lisäksi suunnittelualue rajautuu osittain Hanhijärven tiehen ja Vaalimaantiehen. Suunnittelualueeseen kuuluvat Ihalaisen kaupunginosa, Hanhijärven, Hanhikempin, Rantalan ja Tukialan kyläalueita sekä pieni osa Mäntylän ja Kuuselan kaupunginosia. 

Yhteystiedot

yleiskaava-arkkitehti Marjo Saukkonen 040 653 0822

kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä puh. 040 653 0745

kaavoitusinsinööri Annamari Kauhanen puh. 040 575 5590

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi.