Etusivu PalvelutTapahtumatItsenäisyyspäivän tilaisuudet
Palvelut
Valitse taso

Itsenäisyyspäivän tilaisuudet 2017

 

KAUPUNKI TOIVOO JUHLAVALAISTUSTA JA KYNTTILÖITÄ IKKUNAAN

 

Suomen juhliessa 100-vuotista itsenäisyyttään, Lappeenrannan kaupunki toivoo, että juhlaliputuksen lisäksi liikelaitokset, kiinteistöjen omistajat ja asukkaat juhlistaisivat tätä historiallista päivää järjestämällä rakennuksiinsa mahdollisuuksiensa mukaan ulko- ja sisätilojen juhlavalaistuksen sekä sytyttäisivät ikkunoilleen kynttilät klo 18 - 20 väliseksi ajaksi.

 

JUMALANPALVELUKSET JA MESSU

Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestävät Lappeenrannan alueen kirkot perinteiset jumalanpalvelukset seuraavasti:

Juhlajumalanpalvelukset klo 10.

  • Lappeen
  • Nuijamaan ja
  • Ylämaan kirkoissa

Messu klo 10.

  • Joutsenon kirkossa.

 Jumalanpalvelus Lappeen Marian Kirkossa 1.JPG Jumalanpalvelus Lappeen Marian Kirkossa 2.JPG

Juhlajumalanpalvelus Lappeen kirkossa 2016.

 

SANKARIVAINAJIEN KUNNIOITTAMINEN LAPPEENRANNAN SANKARIHAUTAUSMAALLA JA MUILLA MUISTOMERKEILLÄ

6. joulukuuta 2017 Suomen täyttäessä 100 vuotta muistetaan myös niitä henkilöitä, jotka ovat turvanneet maamme itsenäisyyden. Henkensä maansa itsenäisyyden puolesta antaneita kunnioitetaan asettumalla kunniavartioon sankarihautojen ääreen Lappeenrannan sankarihautausmaalla.

Kunniavartio toteutetaan Lappeenrannan Sankarihautausmaalla 6.12.2017 klo 11.15–11.45 välisenä aikana. Kunniavartion toteuttamisesta vastaa Maasotakoulu. Siihen osallistuvat Karjalan Prikaati, Raja- ja Merivartiokoulu, Etelä-Karjalan liitto, Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan oppilaitokset, Maanpuolustuskoulutus ry ja paikalliset reserviläiset. Kunniavartiossa sankarivainajan haudalla seisoo hänen ikäisensä lumipukuun pukeutunut henkilö. Sankarivainajien haudoille ovat SaiPan juniorit sytyttäneet kynttilät aiemmin aamulla ja niille lasketaan myös kansalaisten talkootyönä valmistamat juhlaseppeleet. Ilmavoimien koneet suorittavan Lappeenrannassa ylilennon klo 11.30 (sään salliessa).

Lappeen kirkossa pidetyn jumalanpalveluksen jälkeen ryhmittyvät seppeleenlaskijat Sankarihautausmaalle missä kirkkoherra Juha Eklund pitää puheen ja sen jälkeen Lappeenrannan kaupunki, Maasotakoulu ja seurakunta laskevat seppeleen Talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkille. Seppeleenlaskun suorittavat Lappeenrannan kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Torniainen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola, Maasotakoulun koulun johtaja eversti Asko Muhonen ja kirkkoherra Juha Eklund.

Suomen toiseksi suurimmalla sankarihautausmaalla Lappeenrannassa on yhteensä 1398 sankarihautaa. Suomen suurin sankarihautausmaa Helsingin Hietaniemessä on leposija yli 3000 sankarivainajalle. Kunniavartioita valmistellaan Lappeenrannan lisäksi ainakin Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Salossa, Kälviällä ja Oulussa.

Koska sankarivainajien kunniavartiot sekä seppeleenlaskijat täyttävät Lappeenrannan Sankarihautausmaan, on yleisön katsomoalueiksi varattu Kauppakadun, Kauppakeskus Gallerian sekä kaupungintalon edustatorin Sankarihautausmaan sivuilla olevat alueet. Sotilaspoliisi eristää sankarihautausmaan yleisöltä klo 10:30 alkaen.

Lisätietoja:

Kunniavartiot:

yliluutnantti Janne Nordman, Maasotakoulu puh. 0299 460 120, Janne.Nordman@mil.fi

Juhlakonsertti:

yliluutnantti Antti-Pekka Kaarna, Maasotakoulu puh. 0299 460 105, Antti-Pekka.Kaarna@mil.fi

 

Kunniakäynti ja seppeleenlasku 1.JPG Kunniakäynti ja seppeleenlasku 3.JPG

 Sankarihautausmaalta 2016.

 

ETELÄ-KARJALAN SOTAVETERAANIEN ITSENÄISYYSPÄIVÄN

JUHLAKONSERTTI LAPPEENRANNAN URHEILUTALOLLA

 

Lappeenrannan kaupunki järjestää yhdessä Etelä-Karjalan liiton ja Maasotakoulun kanssa suuren maakunnallisen Suomi100 – itsenäisyysjuhlan ja konsertin Lappeenrannan Urheilutalolla 6.12.2017 klo 13.30. Juhlakonsertin kunniavieraina tulevat kutsuttuina olemaan paikalla maakuntamme sotaveteraanit. Maakunnallisen itsenäisyysjuhlan toivotaan keräävän yleisöä ympäri Etelä-Karjalaa.

Esiintyjinä konsertissa ovat Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja Puolustusvoimien Rakuunasoittokunta. Muina esiintyjinä lavalle nousevat erityisesti tätä konserttia varten koottu sadan hengen kuoro ja solisteina sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Jyrki Anttila. Konsertin kapellimestareina toimivat Riku Huhtasalo ja Aino Koskela. Konsertti kestää puheineen reilun tunnin ja ohjelma on monipuolinen kokonaisuus meille kaikille tuttuja ja rakkaita suomalaisia sävelmiä aina marssilauluista, laulunäytelmien ikivihreisiin melodioihin, kansanmusiikkiin, populaarimusiikkiin, sotilasmusiikkina tunnettuihin kappaleisiin, virsiin ja tietysti saamme kuulla myös Finlandian. Juhlakonsertin päättää Maamme –laulu.

Lappeenrannan kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, juhlapuheen pitää maakuntajohtaja Matti Viialainen ja kiitossanat veteraaneille, juhlaväelle ja esiintyjille lausuu Maasotakoulun johtaja, eversti Asko Muhonen.

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa Lappeenrannan Urheilutalolla klo 12.30 yleisölle tarjottavalla juhlakahvilla ja kakulla. Lappeenrannan Urheilutalon katsomoon mahtuu rajattu määrä yleisöä ja siksi vain noin 800 ensimmäiseksi paikalle tullutta juhlavierasta pääsee sisään.

 

Lisätietoja:

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Puolustusvoimien Rakuunasoittokunta

0299460770

riku.huhtasalo@mil.fi

Salla Airaksinen

Suomi 100 –aluekoordinaattori

040632 5309

salla.airaksinen@ekarjala.fi

 

 

VETERAANIEN JUHLARUOKAILU JA SUOMI100 JUHLAKAKKU

Etelä-Karjalan liitto tarjoaa kunniavieraina Itsenäisyyden juhlaan kutsutuille veteraaneille Lappeenrannan Urheilutalolla juhlaruoan ja sen tarjoilu alkaa Sankarihautausmaan tilaisuuden jälkeen noin klo 12.00. Veteraaneille tuodaan juhlapöydät Lappeenrannan Urheilutalon salin lattialle ja ruokailussa heitä palvelevat upseerioppilaat. Veteraanien ruokailun jälkeen noin klo 13.00 saliin tuodaan juhlavin menoin Suomen upein Suomi100 juhlakakku ja Suuri Suomi100 juhlakynttilä. Yleisö ja kuorolaiset laulavat Suomelle syntymäpäiväonnittelulaulun ja tämän jälkeen tehtävään valittu nuori partiolainen saa puhaltaa Suomi100 juhlakynttilän sammuksiin. Suomen kartan muotoinen Suomi100 juhlakakku jaetaan upseerioppilaiden toimesta veteraaneille.

 

Lisätietoja:

Jorma Kallio

tapahtumatoiminnan koordinaattori

Lappeenrannan kaupunki

0400 155 597

jorma.kallio@lappeenranta.fi

 

Itsenäisyyspäivän juhla 1.JPG Itsenäisyyspäivän juhla 2.JPG

Itsenäisyyspäivän juhla 5.JPG Itsenäisyyspäivän juhla 3.jpg

  Viime vuonna pääjuhla pidettiin Lappeenranta-salissa

 

OPISKELIJOIDEN SOIHTUKULKUE 6.12.2017 KLO 18 LAPPEENRANNASSA

Teknillisen yliopiston ylioppilaskunta toteuttaa perinteisen itsenäisyyspäivän

opiskelijoiden soihtukulkueen Lappeenrannassa. Kulkue kokoontuu Lappeenrannan kauppatorille ja suuntaa sieltä Snellmaninkatua pitkin Valtakadulle ja sieltä Oleksin kohdalta Keskuspuiston läpi Sankarihautausmaalle. Opiskelijat ryhmittyvät soihtuineen aiemmin päivällä seppelöidyn Talvi- ja jatkosodan muistomerkin eteen. Tilaisuudessa esiintyy yliopiston opiskelijoiden kuoro ja opiskelijoiden edustaja pitää puheen.

Lisätietoja:

Olli Haakana

ltky:n hallituksen jäsen / kulttuuri- ja jäsenpalvelut

050 531 4393

kulttuuri@ltky.fi

 

PARTIOLAISTEN SOIHTUKULKUE 6.12.2017 KLO 15 JOUTSENOSSA

Partiolaisten soihtukulkue Joutsenon torilta Joutsenon sankarihautausmaalle.

 

Opiskelijoiden soihtukulkue 1.JPG

Opiskelijoiden soihtukulkue 2.JPG Opiskelijoiden soihtukulkue 3.JPG

Kuvat ovat ylioppilaiden soihtukulkueesta 2016

 

PARTIOLAISET NOSTAVAT ITSENÄISYYDEN JUHLALIPUT LAPPEENRANNASSA

 

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa Suomen itsenäisyyden 100-vuoden juhlan kunniaksi poikkeuksellisen juhlaliputtamisen. Kaupungintalon edessä olevissa seitsemässä lipputangossa ja Äiti Karjala patsaan vieressä olevassa lipputangossa tulevat liput liehumaan keskiviikkoillasta alkaen koko yön aina torstai-iltaan saakka.

 

Partiolaiset nostavat itsenäisyyden juhlaliput keskiviikkona 5.12 klo 18.00. Juhlavassa lipunnostossa Karjalan Laulu-Veikot laulavat Äiti Karjala –patsaan luona. Liput tullaan valaisemaan valonheittimillä ja ne saavat liehua koko yön aina itsenäisyyspäivän 6.12. torstai-iltaan saakka jolloin partiolaiset laskevat ne alas klo 22. Lipunnoston ja laskun suorittavat Etelä-Karjalan partiolaiset Olli Ahvon johdolla.