Valitse taso

XIV Ja Kitara Soi -festivaali 2015

Kiitos kun kitara taas soi!

Ja Kitara Soi –klassisen kitaramusiikin festivaali saapui sunnuntai-illan myötä jo neljännentoista kerran maaliinsa. Kahdenkymmenen taiteilijan panoksena syntynyt tapahtuma on jälleen kerran ollut huikea matka musiikin moninaiseen maailmaan. Kitaran ohella esiintymislavalla on nähty ja kuultu diabloesityksiä, tanssia, kerrontaa, bassoklarinettia, harppua, viulua, selloa, sahaa, lyömäsoittimia ja laulua. Tapahtuman taiteellinen johtaja, kitarataiteilija Jyrki Myllärinen, on jälleen kerran loihtinut tapahtuman, joka on avannut silmiä, korvia ja mieliä näkemään ja kokemaan uudella tavalla musiikkia ja sen erilaisia tunnelmia. Konserttipaikkana toimi loistavasti ensimmäistä kertaa kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone sekä perinteisinä paikkoina Lappeenrannan vanha Raatihuone ja Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-Sali.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelujen puolesta kiitän lämpimästi musiikin rikkaaseen maailmaan mukaan tempautunutta ennakkoluulotonta ja innostunutta yleisöä, tapahtumassa esiintyneitä upeita taiteilijoita sekä myös Lappeenrannan kaupungin viestintä- ja markkinointitiimiä yhdessä toteuttamastamme hienosta tapahtumasta. Erikoiskiitoksen ansaitsee myös tapahtumapalvelujen osaava ja ahkera tuottajaharjoittelija Virve Turkia.

Erityisesti haluan kiittää vielä tapahtuman taiteellista johtajaa, kitarataiteilija Jyrki Mylläristä, tästä ovia ja ikkunoita aukaisseesta sekä konserttisaleja musiikin uusilla tuulilla raikastaneesta ohjelmistosta. Seuraavan kerran Ja Kitara Soi –klassisen kitaramusiikin tapahtuma toteutetaan nelipäiväisenä tapahtumana 10.-13.11.2016. Tervetuloa!

Jorma Kallio
tapahtumatoiminnan koordinaattori
Lappeenrannan tapahtumapalvelut – Lappeenranta Event

Katso festivaalin kuvakooste täältä.

 

Festivaalin ohjelma

Hauskaa, vakavaa ja kiehtovaa...

Neljättätoista kertaa käynnistyvä tapahtuma järjestetään 13.−15.11. kolmen konsertin tiiviinä pakettina Kehruuhuoneella linnoituksessa, Lappeenrannan vanhalla raatihuoneella ja musiikkiopiston Helkiö-salissa. Festivaalin esiintyjäkaarti koostuu kotimaisista huippusolisteista.

Tänä vuonna festivaalin teemana on musiikin kuulijoissa herättämät erilaiset tunnetilat. Konserttien tunnelmat vaihtelevat perjantai-illan hauskan avajaiskonsertin klubimaisesta irrottelusta lauantain vakavahenkisen tarinaillan kautta sunnuntain kiehtovaan seikkailuun modernien sointivärien maailmassa.

Ohjelman taiteellisesta suunnittelusta vastaa kitarataiteilija Jyrki Myllärinen.

 ja kitara soi logo.jpg

 

 

Yhteyshenkilöt:

Taiteellinen johtaja Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event
tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio, puh. 0400 155 597 tai
tuottajaharjoittelija Virve Turkia, puh. 040 640 2228

 

Ajankohtaista - Ja Kitara Soi -festivaali:

Ja kitara soi 13.-15.11. kolmessa salissa

Ja kitara soi -festivaalin avajaisissa irrotellaan perjantaina 13.11.2015

Ja kitara soi -festivaalin toisena päivänä kuullaan harvinainen tarinakonsertti Lappeenrannan raatihuoneella

Ja kitara soi -festivaalin päätöskonsertissa 15.11. poiketaan perinteistä

Ja kitara soi -festivaalin 13.−15.11. konsertteihin on vielä tilaa