Palvelut
Valitse taso

XVI Ja kitara soi –festivaali 16. – 19.11.2017


Torstai 16.11. klo 19 Vanha Raatihuone

Eduardo Equez (Argentiina)

” Barokkikitaraa ja Vihuelaa”

Italiassa asuva, syntyperältään argentiinalainen Equez kuuluu tämän hetken johtaviin kielisoitinartisteihin. Hänen keskittyneet tulkintansa ovat niittäneet kansainvälistä tunnustusta ympäri maailman.

Liput


Perjantai 17.11. klo 19 Lappeen kirkko

Jyrki Myllärisen kolmannen tohtorikonsertin kenraali

Konsertin punaisena lankana toimii siinä kuultavan musiikin äärimmilleen viety karakterisointi, joka koettelee esittäjän/esittäjien dynaamisen ja ekspressiivisen ilmaisun rajoja. Rajuja, miltei surrealistisia ja varsin shamanistisia tunnelmia sisältävät Erik Bergmanin Janus, sekä Heinz Juhani Hoffmanin Hautnah (iholla), kun taas kontrastina niiden hurjalle alkuvoimaisuudelle toimii konsertissa Pehr Henrik Nordgrenin Quintet for guitar and string quartet, joka on sävyltään meditatiivista, pelkistetyn intiimiä ja seisahtuneisuuteen pyrkivää musiikkia. Konsertin tilausteos on soolokitarakappale säveltäjä Jouni Hirvelältä. Hirvelän sävelkieli on herkkää ja hienovireistä ja muodostaa konsertissa soinnillisen vastapainon Bergmanin ja Hoffmanin hillittömän rajulle ilmaisulle.

Ohjelma:

Erik Bergman: Janus (1980)
viulu ja kitara

Pehr Henrik Nordgren: Quintet for guitar and string quartet (2003)
kitara ja jousikvartetti

Heinz Juhani Hoffman: Hautnah (2010)
Kitara

Jouni Hirvelä: Tilausteos soolokitaralle (KE)

Esiintyjät:

Jyrki Myllärinen, kitara
Maria Puusaari, viulu
Pasi Eerikäinen, viulu
Hanna Hohti, alttoviulu
Markus Hohti, sello

Liput


Lauantai 18.11. klo 20 Klubi-ilta Teerenpeli

Pipoka-trio

Veli Kujala, harmonikka
Petri Keskitalo, tuuba
Jarmo Julkunen, kitara/banjo

Ihmiskunnan jaloimmista instrumenteista koostuvan Pipoka-trion esittämää musiikkia on luonnehdittu brasilialaisugrilaiseksi klassisprogressiiviseksi kamarijazzfuusioksi erinomaisilla etnisillä elementeillä höystettynä!

Kolmen virtuoosin muodostama trio saa tunnelman kohoamaan vähintäänkin kattoon. Trion esityksistä ei todellakaan puutu huumoria, vaikka musiikilliset aspektit ovat hyvinkin kohdallaan.

Klubi-ilta on maksuton


Sunnuntai 19.11. klo 16 Lappeen kirkko

”100 vuotta yksin ja yhdessä” - tunnelmallinen kirkkokonsertti

Konsertin 1. Puoliajalla kuullaan säveltäjä Tiina Myllärisen herkkä ja puhutteleva teos viululle, 1/4-sävelaskelharmonikalle ja uruille. Konsertin toisella puoliajalla kuullaan sanan ja sävelen muodossa niitä sointuja, joista lähti muodostumaan nuoren Suomen identiteetti.

Ohjelma:

”Farewell” Tiina Myllärinen

Pasi Eerikäinen, viulu
Veli Kujala, harmonikka
Susanne Kujala, urut

”100 vuotta yksin ja yhdessä”

Kati Outinen, runot
Pia Freund, laulu
Kristian Attila, piano

100 vuotta yksin ja yhdessä esityksen aikana kuullaan sanan ja sävelen muodossa niitä sointuja, joista lähti muodostumaan nuoren Suomen identiteetti. Kokonaisuus punoutuu intensiiviseksi näyttämölliseksi elämykseksi, jonka myötä kuulijan on helppo antautua muistelemaan vuosisadan myrskyjä ja seesteisiä
aikakausia. Miten ajan kuohu heijastui taiteeseen ja yksilön elämään? Esityksessä tarkastellaan erityisesti joidenkin taiteilijapariskuntien keskinäistä vuorovaikutusta taiteen keinoin ja välityksellä

Liput


8.9.2017 Muutokset ohjelmistossa mahdollisia.