Etusivu PalvelutTapahtumatKalevalan päivän juhla

Kalevalan juhlapäivät

Lappeenrannassa juhlitaan tänä vuonna Kalevalaa kahdessa paikassa, Kehruuhuoneella ja musiikkiopistolla, peräkkäisinä päivinä. Tapahtumissa on niin laulua, luentoa, tanssia kuin työpajaakin.

Kalevalakarkelot

Kehruuhuoneella la 27.2. klo 10–12.30, kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, Kristiinankatu 20 (linnoitus).

Kalevalakarkeloissa on osallistavaa toimintaa ja tapahtuma tarjoaa laulua ja soittoa kantele- ja runolaulutyöpajoissa. Tapahtumassa kerrotaan myös kalevalaisesta perinteestä Perinteen Voima -luennolla. Päivän vetäjänä MuT Sari Kaasinen avustajineen.

Ohjelma

klo 10 Kalevalainen maailma. Runonlaulu- ja kanteletyöpaja, jossa soitetaan ja lauletaan kalevalamitalla. Tilaisuudessa voi soittaa omaa kanteletta.

klo 11 Perinteen voima. Soiva luento kalevalaisessa hengessä.

klo 12 Maan ja veden wäkeä. Riitta Heiskasen valokuvanäyttelyn avajaiset.

kalevalatanssi.jpg

Kalevalan päivän juhla

Lauri Viitaa ja kansantanssia su 28.2. klo 15 alkaen, musiikkiopiston Helkiö-sali, Koulukatu 36.

Kalevalan päivän eli suomalaisen kulttuurin päivän juhlateemoina ovat tänä vuonna Lauri Viita 100 vuotta ja kansantanssin riemuvuosi 2016. Mukana ovat Lappeenrannan laulukilpailujen finaalissa laulanut Samuli Taskinen - nuori Joukahainen vaiko Lieto Lemminkäinen - ja aina yhtä energinen kalevalainen nainen Riitta Uosukainen.

Kalevalan päivänä muistetaan myös viipurilaisia kulttuurimesenaatteja Juho ja Maria Lallukkaa, joiden hautamuistomerkille tehdään kunniakäynti sunnuntaina 28.2 klo 13. Ohjelma musiikkiopistolla alkaa klo 15.

Kalevalaviikonlopun tilaisuudet tuotetaan Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelujen tilaamina yhteistyössä Lappeenrannan Kalevalaisten Naisten ja kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen kanssa.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio,

puh. 0400 155 597

jorma.kallio@lappeenranta.fi