Etusivu PalvelutTapahtumatSuomi 100 Lappeenrannassa

Satavarma liikkuja 1.2-11.5.

Sadan päivän liikuntakampanja

Oletko satavarma liikkuja? Kerää sadan päivän aikana 50 suoritusta kampanjakorttiin. Kortin palauttaneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja.

Metkuillaan 21.2.

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun Metkuillaan -lasten ja nuorten suurkonsertti juhlistaa Suomen juhlavuotta 21.2. Konsertin ohjelmassa toteutuvat juhlavuoden painopisteet ja teemat; historia, nykypäivä sekä tulevaisuus. Aiemmasta poiketen juhlavuoden konsertti on nähtävissä netin kautta suorana lähetyksenä.
Metku

Oppilaitoksissa ja päiväkodeissa

6.4.2017 kaikissa maakunnan oppilaitoksissa ja päiväkodeissa juhlitaan sata vuotiasta Suomea. Kyseisenä päivänä järjestetään samaan kellonaikaan maakunnan yhteistä ohjelmaa, ja loppupäiväksi koulut voivat suunnitella omaa Suomi 100 -ohjelmaansa.

Uintipäivät äitienpäivänä 14.5 ja isänpäivänä 12.11.

Lapsi voi tuoda vanhemman, isovanhemman tai vaikka kummin mukanaan uimaan. Sisäänpääsymaksuna vain lapsen uintilipun hinta.

LiikuntaGrilli - Syttyy vaikka sataa -kampanja 2.5-27.8

Hiillostavan halpa 50 euron LiikuntaGrilli-kortti tarjoaa käyttäjälle kampanja-aikana yhteensä 100 kappaletta uimahallien, urheilutalon ja Joutsenohallin käyntejä. Kortti on henkilökohtainen ja voimassa ainoastaan kampaja-aikana 2.5. - 27.8.2017 liikuntapaikkojen aukioloaikojen mukaisesti.

Hämmäauteensuolla monipuolisia luontokohteita 20.5

Luonnon päivänä 20.5 Hämmäauteensuolla, sen ympäristössä ja laavulla, esitellään monipuolisia luontokohteita: suojelukohteita, suoluontoa, talousmetsää ja virkistysmetsää. Kaupungin lisäksi mukana järjestelyissä on Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö ja Lappeen Riento. Tapahtuma on avoin kaikille.
Hämmäauteensuo

Kesäkonserttien ja hiekkalinnan avajaiset 4.6

Lappeenrannan kesä avataan 4.6 ja silloin kesäkonserttien avajaisten lisäksi avataan myös Lappeenrannan hiekkalinna. Kesäkonserttien avajaisissa musiikki soi satamassa koko päivän ja lapset saavat maalata perinteisesti katua maalausympyrässä.

Puolustusvoimien juhlakiertue 16.6

Lappeenrannan kaupungilla on Suomi100 -juhlavuoden johdosta kunniana toimia yhtenä isäntäkaupunkina Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueelle 16.6. Lappeenrannan kaupunginlahdelle, rantapuistoon ja satamatorille levittäytyvä ilmaistapahtuma tarjoaa koko päivän ajan monipuolista toimintaa ja elämyksiä koko perheelle.

Museo paljastaa Karjalan kasvot

22.10.2016 - 2.4.2017
Väri on valoa - Saimaalta itään värivalokuvin. Etelä-Karjalan museo

26.11.2016 - 5.3.2017
Tunteella liikkeellä - valokuvaaja Juha Metson retrospektiivi. Lappeenrannan taidemuseo

22.4. - 5.11.2017
Sodan värit - värivalokuvia talvi- ja jatkosodasta. Etelä-Karjalan museo

Näyttelyohjelma vuodelle 2017

Sataman Valot -tapahtuma 25.-26.8

Sataman Valot -tapahtumassa juhlitaan teemalla vielä jäljellä 100 päivää Suomen satavuotissynttäreihin. Sataman Valot tuotetaan yhteistyössä Etelä-Karjalan liiton kanssa juhlavuoden kunniaksi maakunnallisena tapahtumana.

Teatterissa Me suomalaiset

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Lappeenrannan kaupunginteatteri on valinnut kevätkauden 2017 ohjelmistoonsa pääasiassa suomalaisia tekstejä eri ikäryhmille.
Teatterin ohjelmisto

Kaupunginorkesterin ohjelmistossa esillä Suomalaisuus

Kaupunginorkesterin Suomi 100 vuotta näkyy upeassa konserttitarjonnassa. Orkesteri yhdistää suomalaisen musiikin osaksi kansainvälistä kokonaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla, jossa suomalainen musiikki peilaituu eri aikakausien musiikkiin teemalla Ovet auki orkesteriin ja maailmaan.

Kaunpungiorkesteri

Maakuntakirjastossa kerrotaan Suomen ja Etelä-Karjalan historiasta ja nykypäivästä

Maakuntakirjaston juhlavuoden tapahtumissa nostetaan esiin kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka kertovat Suomen ja Etelä-Karjalan historiasta ja nykypäivästä. Näitä tarkastellaan kaunokirjallisuudessa yksittäisen pienen ihmisen näkökulmasta tai nostetaan esiin suuria linjoja tietokirjallisuuden ja asiantuntijoiden avulla.
Kirjastoon

4-luokkalaisten itsenäisyysjuhla 5.12

Perinteinen 4-luokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestetään juhlavuoden kunniaksi isommissa puitteissa ja hieman erilaisella konseptilla Lappeenrannan urheilutalolla 5.12.2017.

Itsenäisyyspäivänjuhla 6.12

Itsenäisyyspäivän juhliminen levittäytyy perinteisesti ympäri kaupunkia Ylämaalle, Nuijamaalle, Joutsenoon, Sammonlahteen, Lauritsalaan ja kaupungin keskusta-alueelle. Jumalanpalveluksen jälkeen järjestettävä juhla toteutetaan yhteistyössä Maasotakoulun Rakuunasoittokunnan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä lappeenrantalaisten kuorojen kanssa suurena tapahtumana.