Etusivu PalvelutTapahtumatValtakunnalliset Kotiseutupäivät Lappeenrannassa 2018Kotiseuturetket9.Ylämaan spektroliitin hehkua ja vanhan aseman atmosfääriä - kokopäiväretki
Palvelut
Valitse taso
9. retki - Ylämaan spektroliitin hehkua ja vanhan aseman atmosfääriä

KOKOPÄIVÄRETKI

RETKI 9 Ylämaa  Kuvaaja Pia Haakana.jpgYlämaalla tutustumme spektroliittilouhokseen Sateenkaari-aarreretkellä, jonka aikana louhokselta etsitään oma aarrekivi.

Tutustumme myös Jalokivimuseoon, ja alueen korumyymälöissä voi tehdä ostoksia. Ylämaalla käymme myös kotimuseossa. Lounaan nautimme Ylämaan Korupirtissä, jossa on mahdollisuus nauttia paikallista perinneruokaa, hapanlohkoa.

Entisen Lappeen pitäjän Kauskilassa löydettiin vanhan kirkon perustukset arkeologisissa kaivauksissa vuonna 2002. Pääsemme aistimaan keskiaikaista tunnelmaa Kauskilan kappelinmäellä, joka on kalmistoaluetta ja ollut käytössä 1100-luvulta 1600-luvulle saakka.

Vierailemme vuonna 1869 rakennetulla Pulsan rautatieasemalla, jossa nykyisin toimii kahvila sekä aivan ihastuttava pikkupuoti ja jossa voi myös majoittua. Käymme Simolan asemalla, jossa oli koko Suomen sotahistorian tuhoisin ilmapommitus kesäkuussa 1944. (Kuva: Ylämaan spektroliittilouhos, kuvaaja Pia Haakana)

• Lähtöaika ja -paikka: La 11.8. klo 9.00, Koulukatu 10 (karttanumero 12)
• Kesto: 7 tuntia
• Hinta: 50 € sisältää kuljetuksen, opastuksen, lounaan ja kahvin. Retken aikana on jonkin verran kävelyä kohteissa.

Lisätietoa retken kohteista:

* Ylämaan spektroliitti

* Ylämaan jalokivimuseoyhdistys ry

* Ylämaa Mystique Oy

* Tarina sateenkaaren aarteesta

* Hapanlohko

* Kauskilan kappelinmäki

* Pulsan asema

* Simolan pommitus