Etusivu PalvelutNuorten palvelut”Neljä vuodenaikaa” – yhteisöllinen neulegraffititeos Lappeenrannan Vapaudenaukiolle
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
3.5.2017 14:25

”Neljä vuodenaikaa” – yhteisöllinen neulegraffititeos Lappeenrannan Vapaudenaukiolle

Lappeenrannan Vapaudenaukiolle rakentuu keväästä 2017 alkaen yhteisöllinen neulegraffititeos. Teoksen nimi on ”Neljä vuodenaikaa”, ja se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lappeenrannan nuorisotoimi haastaa taideteoksen yhteiseen toteutukseen lapsia, nuoria ja paikallisia nuorten parissa toimivia järjestöjä, yhteisöjä ja muita kaupunkilaisia.

Lappeenrannan Vapaudenaukiolle rakentuu keväästä 2017 alkaen yhteisöllinen neulegraffititeos. Teoksen nimi on ”Neljä vuodenaikaa”, ja se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lappeenrannan nuorisotoimi haastaa taideteoksen yhteiseen toteutukseen lapsia, nuoria ja paikallisia nuorten parissa toimivia järjestöjä, yhteisöjä ja muita kaupunkilaisia.  Tarkoituksena on tehdä erilaisia neule- ja virkkaustuotteita, jotka yhdistetään toisiinsa ja sijoitetaan Vapaudenaukiolla oleviin puiston puihin. Kiinnittäminen tapahtuu vaiheittain neljää vuodenaikaa mukaillen. Teos on paikoillaan vuoden loppuun asti. Valmiit tuotteet voi toimittaa Nuoriso- ja monitoimitalolle (Monarille), jossa otetaan vastaan myös lankalahjoituksia.

 

AIKATAULU:

VAIHE 1.       Toukokuun alussa rakennetaan kevät 2 -3 puuhun. (Kevään värit ja kukat ym.)

VAIHE 2.       Kesäkuun alussa rakennetaan kesä samalla tavalla. (Kesän värit, kukat perhoset ym)

VAIHE 3.       Elokuun lopussa rakentuu syksy edellisten tapaan. (Syksyn värit)

VAIHE 4.       Marraskuussa valmistuu talvi. (Sinivalkoiset)

VAIHE 5.       Ennen Itsenäisyyspäivää teokseen lisätään kymmeniä jäädytettyjä valkoisia, sinisiä ja värittömiä jäätiiliä.

 

Suunnitelmissa on teoksen valaiseminen jollain tapaa pimeinä vuodenaikoina. Itsenäisyyspäivänä on tarkoitus sytyttää ulkotulet teoksen yhteyteen.