Etusivu PalvelutEksote tiedottaa: Eksote järjestää yleisötilaisuuden muistisairauksien hoidosta ja toimintakyvyn ylläpitämisestä 21.3.
Ajankohtaista
13.3.2018 11:00

Eksote tiedottaa: Eksote järjestää yleisötilaisuuden muistisairauksien hoidosta ja toimintakyvyn ylläpitämisestä 21.3.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri
Mediatiedote 13.3.2018

Eksote järjestää yleisötilaisuuden muistisairauksien hoidosta ja toimintakyvyn ylläpitämisestä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) järjestää Imatralla yleisötilaisuuden, jonka tarkoituksena on lisätä kuntalaisten tietoisuutta muistisairauksien varhaisesta tunnistamisesta, muistisairauksien hoidosta sekä toimintakyvyn ylläpitämisestä. Asiantuntijoina toimivat Eksoten geriatrit, muistihoitajat ja fysioterapeutit. Etelä-Karjalan Muisti ry esittäytyy tilaisuudessa.

Geriatrit kertovat muistisairauksista, oireiden tunnistamisesta ja hoitoon hakeutumisesta.

Muistihoitajat käsittelevät muutoksia muistisairaan ihmisen elämässä, haasteellista käytöstä, muistisairaan kohtaamista ja siihen liittyviä erityispiirteitä, apua arkeen ja yhteystietoja eri toimijoille.

Fysioterapeutit kertovat omaehtoisesta toimintakyvyn ylläpitämisestä ja sen merkityksestä hyvinvointiin.

Yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 21.3. kello 17.30–19.30 Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa (Virastokatu 1, Imatra).

Puoli tuntia ennen yleisötilaisuuden alkua on aulassa esillä näyttely, jossa voi tutustua ikäihmisten ravitsemukseen, Iso apu - palvelukeskuksen ja Etelä-Karjalan Muisti ry:n toimintaan. Kahvila Virta on avoinna kello 17–18, tarjoilut omakustanteisesti.

Lisätietoja:
Laura Majander, geriatrian erikoislääkäri, p. 05 352 000
Päivi Viinikainen, muistihoitaja, p. 0400644279
Pia Mälkiä, muutoskoordinaattori, p. 040 673 8172