Etusivu PalvelutElokuussa tarjoillaan mahdollisuuksia
Ajankohtaista
30.5.2017 10:00

Elokuussa tarjoillaan mahdollisuuksia

Tori2016.marikaheinila_448x299.jpeg 
 Elokuussa Satamatorilla järjestetään mm. harrastus- ja yhdistystoimintaa esittelevä
Miun Lappeenranta -tapahtuma yhdessä Mahdollisuuksien Torin kanssa.
Kuva viime vuoden Mahdollisuuksien Torilta. (kuva Marika Heinilä)
Elokuun 20. päivä Lappeenrannan Satamatorilla järjestetään Miun Lappeenranta -tapahtuma, jonka tavoitteena on esitellä monipuolisesti paikallista harrastamiseen, työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja kansalaisaktiivisuuteen liittyvää toimintaa. Tapahtuma on osa kaupungin vetämää Elinvoimaa ja osallisuutta -hanketta Myö tehään porukalla, joka mahdollistaa erilaista asukaslähtöistä toimintaa. Ilmoittautuminen tapahtuman näytteilleasettajaksi on alkanut toukokuun lopulla.

Miun Lappeenranta -tapahtuman kanssa samaan aikaan toteutetaan myös ihmisoikeus- ja ympäristöasioita painottava, kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan tukema Mahdollisuuksien Tori, jonka vetovastuun on Lappeenrannassa ottanut Etelä-Karjalan yhdistykset ry.

Yhteistapahtuman tarkoituksena on tuoda paikalliset toimijat lähelle asukkaita sekä mahdollistaa erilaiset toiminnalliset esittelyt ”saman katon alla”. Hankkeen puolesta tarjotaan maksuton esittelypaikka ja -pöytä tapahtuman ajaksi 50 näytteilleasettajalle.

Elinvoimaa ja osallisuutta -hankkeen koordinaattori Marika Heinilän mukaan tällaiselle tapahtumalle on kysyntää.

- Olen saanut hankkeen toiminta-aikana asukkailta useita yhteydenottoja, joissa toivotaan tällaista tapahtumaa Lappeenrantaan. Ihmiset haluavat päästä tutustumaan oman kotikaupunkinsa tekemisen mahdollisuuksiin ihan konkreettisesti. Tapahtuman aikanahan toimijoilla on mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa perinteisen esittelypisteen lisäksi esimerkiksi työpaja- tai näytöstyyppisesti.

Tapahtumaa on ideoinut ja suunnitellut liki kymmenen hengen työryhmä, joka koostuu niin järjestöaktiiveista kuin tavallisista asukkaistakin. Mikäli innokkaita vapaaehtoisia löytyy, voi mukaan järjestämistehtäviin tulla vielä pitkin kesää ja itse tapahtuman aikana.

- Tätä tapahtumaa tehdään kaikille asukkaille ilman taloudellista hyötyä. Uskon, että tämä palvelee monia asukkaita ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia Lappeenrannassa viihtymiselle. Tavoitteena on, että päivä onnistuu niin hyvin, että se vakiintuu jokavuotiseksi tapahtumaksi, kertoo tapahtuman vapaaehtoinen tuottaja Mikko Vento.

Tapahtumapäivän aikana Satamatorin esiintymislavalla nähdään myös paikallisia bändejä. Järjestäjien toiveena olisi, että mukaan saataisiin joku isompikin nimi, joka houkuttelisi erityisesti nuorisoa, ja joka voisi toimia esikuvana ja innoittajana vielä omaa tulevaisuuttaan pohtivalle nuorelle.

- Talkoohengessä ja asukaslähtöisesti kun tehdään, niin toimintaan käytettävät taloudelliset resurssitkin ovat rajalliset. Olemme ajatelleet pyytää paikallisia yrityksiä mukaan tapahtuman tukijoukkoihin, jotta saisimme nimekkäämmän artistin palkkion korvattua, pohtii Vento.

Näytteilleasettajaksi tapahtumaan voi ilmoittautua:
marika.heinila(at)lappeenranta.fi / 040 621 4084 tai
annetahvanainen(at)hotmail.com / 050 533 2172


Lisätietoja:
Marika Heinilä, hankekoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
marika.heinila(at)lappeenranta.fi tai 040 621 4084