Etusivu PalvelutEsikoululaisten uintikortit jaetaan jälleen syyskuussa!
Ajankohtaista
10.8.2017 13:10

Esikoululaisten uintikortit jaetaan jälleen syyskuussa!

uintikorttikuva_Aija Rautio_354x213.jpgLappeenrannan liikuntatoimi jakaa syksyllä kolmatta kertaa esikoululaisille maksuttomat uintikortit. Eskarilaiset pääsevät uintikortilla ilmaiseksi polskimaan kaupungin uimahalleihin. Elokuussa ohjeiden kera päiväkoteihin postitettavat kortit ovat voimassa koko esikouluajan. Päiväkodit jakavat kortit esikoululaisille elokuun aikana.

Liikuntapalvelupäällikkö Aija Rautio kertoo, että korttien avulla on tavoitteena aktivoida perheitä liikkumaan yhdessä ja madaltaa kynnystä käyttää uimahallien palveluja.

– Viimeistään eskari-ikäisenä on hyvä totutella veteen ja oppia uinnin alkeet, ja mukavinta uimahallille on lähteä oman tutun ja turvallisen aikuisen seurassa.

Vuonna 2016 kortteja jaettiin 790 kappaletta, tänä vuonna vastaava luku on noin 700. Raution mukaan kortit on otettu perheissä ilolla vastaan ja siitä on saatu hyvää palautetta.

– Esikoululaisten vanhemmille suunnattuihin kyselyihin vastanneista 82 % kertoi kortin lisänneen perheen uimahallikäyntejä. Itse eskarilaisetkin ovat tykänneet käydä perheen tai esimerkiksi mummien ja kummien kanssa yhdessä uimassa. Pohdimme, josko ensi vuonna eskarilaisen kanssa uimaan menevä aikuinen saisi alennetun lipun.

Uintikortin lisäksi liikuntatoimi järjestää tulevana syksynä koko perheelle muun muassa Lasten liikuntamaita sekä vesipeuhupäiviä. Näihin tapahtumiin tarvitaan aina aikuinen lapsen mukaan. Syyslomalla liikuntatoimi järjestää Wibit-uintitapahtuman. Talvella on puolestaan luvassa Ice Skating Tour 2017, joka liikuttaa aamupäivällä koululaisia ja illalla perheitä. Myös suositut, kaikenikäisille suunnatut talven musiikkiluisteluillat Vanhiksella saavat jatkoa.

Kuva: Esikoululaisille tarkoitetut uintikortit tulevat jakoon elokuussa. Kuvaaja: Aija Rautio.

Lisätietoja:

Liikuntapalvelupäällikkö
Aija Rautio
puh. 040 513 8140, aija.rautio@lappeenranta.fi