Etusivu PalvelutHämmäauteensuolle retkeilemään Luonnon päivänä 20. toukokuuta
Ajankohtaista
15.5.2017 8:00

Hämmäauteensuolle retkeilemään Luonnon päivänä 20. toukokuuta

KUVA 1 Hämmäauteensuon pitkospuilla Tuulikki Immonen ja Jari Ukkonen _ kuva Risto Laukas_360x270.jpg 
 Hämmäauteensuon pitkospuilla Kimpisen lukion biologian ja maantieteen
lehtori Tuulikki Immonen jaLappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnan
ja ympäristönhoidon tarkastaja Jari Ukkonen. Kuvaaja Risto Laukas
 KUVA 2 Hämmäauteensuon laavu _ Kuva Risto Laukas_360x270.jpg
 Hämmäauteensuon laavu. Kuvaaja Risto Laukas.
Lappeenrannan Hämmäauteensuon luontopolun varrelle on toukokuun alussa asennettu kuusi opastaulua, joissa valotetaan soiden syntyä, kerrotaan kasvillisuudesta ja eläimistä, metsistä ja metsätaloudesta sekä nostetaan karttojen avulla esille alueen erityispiirteitä. Myös retkeilyolosuhteita on parannettu muun muassa kunnostamalla laavua ja pitkospuita.

Hyvä tilaisuus retkeillä Hämmäauteensuolla on keväisenä Luonnon päivänä 20. toukokuuta klo 12─15, jolloin Lappeen Riennon edustajat paistavat ja myyvät makkaraa laavulla. Lappeenrannan kaupunki tarjoaa ilmaisen makkaran 100 ensimmäiselle retkeilijälle.

Hämmäauteensuo levittäytyy Vanhan Viipurintien laidalla kahdeksan kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta.

Lappeenrannan kaupungin omistama, noin 30 hehtaarin laajuinen osa suosta on luonnonsuojelualuetta ja kuuluu valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan.
Suon eteläosan viereiset, noin 11 hehtaarin laajuiset alueet kuuluvat METSO-suojeluohjelmaan.

Metsätalouspäällikkö Risto Laukas kuvailee uusia opastauluja havainnollisiksi ja hauskasti toteutetuiksi.

─ Hämmäauteensuo on mainio paikka tutustua suo- ja metsäluontoon. Toivonkin, että sinne tehtäisiin vuosittain koululaisretkiä ja uskon, että alue on sopiva kokonaisuus myös metsäalan opiskelijoiden tutkimuskohteeksi. Luonnosta kiinnostuneille omatoimiretkeilijöille Hämmäauteensuo tarjoaa laavuineen ja pitkospuineen mieleenpainuvia luontoelämyksiä, Laukas arvioi ja lupaa, että pitkospuilla tehdystä suoretkestä selviytyy kuivin jaloin.

Opastauluihin sisältyy ohjeita retkeilijöille suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Retkeilijöitä opastetaan muun muassa nuotiotulen tekemisessä ja kannustetaan roskattomaan retkeilyyn. Koska Hämmäauteensuo on luonnonsuojelualuetta, sinne ei voi leiriytyä.

Toukokuun 15. päivänä alkavalla viikolla Lappeenrannan kaupunki, urheiluseura Lappeen Riento sekä Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö järjestävät Hämmäauteensuolle koululaisretkiä. Opastetun kierroksen ja laavulla nautitun retkilounaan ohella lapsia ja nuoria opastetaan roskattomaan ja luontoa kunnioittavaan retkeilyyn.

Hämmäauteensuon opastaulujen toteuttamista ja retkeilyolosuhteiden parantamista on koordinoinut Lappeenrannan kaupunki. Muun muassa Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on osallistunut hankkeeseen kaupungin rinnalla.

LINKKI OPASTAULUIHIN

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
Metsätalouspäällikkö Risto Laukas,
puh. 0400 257 165
risto.laukas@lappeenranta.fi