Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusIB-lukiolaisia kuljetetaan keväällä kahdesti viikossa Lappeenrannasta Imatralle
Valitse taso
Ajankohtaista
18.12.2017 15:35

IB-lukiolaisia kuljetetaan keväällä kahdesti viikossa Lappeenrannasta Imatralle

Luparatkaisun väliaika vaatii poikkeusjärjestelyjä keväällä

Imatran ja Lappeenrannan IB-koulutuksessa joudutaan ensi keväänä poikkeusjärjestelyihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 6.2.-31.5. välisenä aikana Lappeenrannan IB-lukiolaiset opiskelevat kahtena päivänä viikossa Imatralla. Lisäksi IB-lukion jaksojen 4 ja 5 päättöviikot ja -kokeet järjestetään Imatralla

Imatran ja Lappeenrannan yhteinen IB-lukio on saanut vakituisen järjestämisluvan 1.8.2018 alkaen. Kevätlukukauden poikkeusjärjestelyt johtuvat siitä, että järjestämislupa on nyt Imatralla ja suurin osa opetuksesta tulee sen vuoksi tapahtua Imatralla. Jos näihin poikkeusjärjestelyihin ei ryhdytä, ministeriö perii takaisin IB-lukion valtionosuuksia.

- Kevään järjestelyt ovat valitettavia, mutta vain väliaikaisia. Olemme iloisia siitä, että epävarmuus järjestämisluvasta on ratkennut ja ensi syksynä voimme aloittaa uudelta pohjalta. IB-lukion tulevaisuus on nyt turvattu molemmilla paikkakunnilla, Imatran opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio sanoo.

Kevään poikkeusjärjestelyt koskevat 37 Lappeenrannassa opiskelevaa IB-lukiolaista. Lappeenranta ja Imatra järjestävät yhdessä maksuttoman linja-autokuljetuksen Imatralle ja takaisin.

Poikkeusjärjestelyistä on tiedotettu tänään maanantaina lukion opettajille. IB-lukiolaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään tiedotustilaisuudet huomenna tiistaina 19.12.

Lisätiedot:

Rehtori Mika Luukkonen, mika.luukkonen@lappee.fi, 040 514 7615
Rehtori Mika Strömberg, mika.stromberg@imatra.fi, 020 617 5709