Etusivu PalvelutIlmakuvauksia Lappeenrannan länsialueella ja Joutsenossa
Ajankohtaista
20.4.2017 8:15

Ilmakuvauksia Lappeenrannan länsialueella ja Joutsenossa

JoutsenonUrheilukeskus2015_448x239.jpgLappeenrannan kaupungin kiinteistö- ja mittaustoimi teettää 24.4.–7.5.2017 välisenä aikana ilmakuvauksia Lappeenrannan länsialueella ja Joutsenon kirkonkylän alueella. Kuvausalueet näkyvät kaupungin karttapalvelussa ( https://kartta.lappeenranta.fi/IMS/?mid=3cy36 )

Ilmakuvaus ja samanaikaisesti suoritettava 3D-laserkeilaus tehdään helikopterista, 300 metrin korkeudesta. Helikopteri lentää säännöllisiä kuvauslinjoja. Länsialueella lentolinjat ovat itä-länsisuuntaisia ja Joutsenossa lounas-koillissuuntaisia.

Paikkatietopäällikkö Janne Villanen kertoo, että ilmakuvausta tehdään vain päiväsaikaan pilvettömältä taivaalta.

– Koska sää vaikuttaa kuvausajankohtiin, tarkkoja kuvauspäiviä ei pystytä ilmoittamaan ennakkoon. Varmistuneista aikatauluista tiedotetaan kuitenkin pyydettäessä erikseen sähköpostitse, Villanen lupaa.

Erityisesti kuvausalueella tai niiden lähiseuduilla sijaitsevien hevostallien tai vastaavien omistajien toivotaan ilmoittavan sähköpostiosoitteensa kiinteistö- ja mittaustoimelle (janne.villanen@lappeenranta.fi).

Kerättävää mittausaineistoa käytetään kaupungin karttojen päivittämiseen ja virtuaalisen kaupunkimallin valmistamiseen. Kuvausten perusteella valmistettavia ortoilmakuvia käytetään alueiden havainnollistamisessa sekä kaupunkisuunnittelussa.

Kuvateksti: Joutsenon urheilukeskus 2015


Lisätietoja:
Paikkatietopäällikkö Janne Villanen, janne.villanen@lappeenranta.fi
Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen, riitta.puurtinen@lappeenranta.fi