Etusivu PalvelutJoulun lähestyessä Beethovenista suomalaisiin joululauluihin
Ajankohtaista
11.12.2017 14:00

Joulun lähestyessä Beethovenista suomalaisiin joululauluihin

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Joulun lähestyessä konsertissa torstaina 14.12.2017 klo 19 Lappeenranta-salissa solistina laulaa Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa palkittu sopraano Jenni Lättilä.

Ohjelmassa kuullaan Mozartin Kreivittären aariat, Ludwig van Beethovenin konserttiaaria Ah! Perfido op. 65 ja Otto Kotilaisen ja P.J. Hannikaisen harvemmin kuultuja suomalaisia joululauluja, jotka on sovittanut Tuomas Pirilä. Konsertissa kuullaan myös alkusoitto Mozartin oopperasta La clemenza di Tito ja ranskalaisen romantikon Pierre Rebeyrollin Sinfonia D-duuri. Konsertin johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä.   

Lättilä_Jenni_265x250.jpgSopraano Jenni Lättilä on valmistunut Sibelius-Akatemiasta maisteriksi Kirkkomusiikin sekä Laulumusiikin ja oopperan koulutusohjelmista, laulunopettajinaan Pekka ja Outi Kähkönen. Sittemmin hän on jatkanut opintojaan mm. Dorothy Irvingin ja Susanna Ekenin johdolla. Jenni Lättilän tohtorintutkinto tarkastettiin joulukuussa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus -tohtorikoulussa.

Jenni Lättilä on palkittu useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa, vuonna 2009 hänet valittiin Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendiaatiksi. Hänen nuori dramaattinen sopraanoinstrumenttinsa soveltuu erityisen hyvin Verdin ja Wagnerin suurten roolien esittämiseen, ja hän tekikin ammatillisen debyyttinsä Verdin Macbeth-oopperan Lady Macbethinä vuonna 2010.

Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi 2011 Wagnerin Nibelungin Sormus -tetralogiassa, jossa lauloi kolme roolia. Hän on sen jälkeen vieraillut Kansallisoopperassa vuosittain. Jenni Lättilä on kysytty orkesterisolisti ja esiintyy aktiivisesti myös lied-laulajana. Monipuolisena ja taitavana muusikkona hän on tunnettu suomalaisen ja pohjoismaisen nykymusiikin esittäjänä ja kantaesittäjänä.


Pierre Rebeyrol (1798-) opiskeli klarinettia vuodesta 1818 alkaen Xavier Lefèvren (Premier Prix 1820) ja säveltämistä Anton Reichan oppilaana Pariisin konservatoriossa. Hän teki elämäntyönsä pääasiassa Nantesissa mm. vuodesta 1834 laulunopettajana vasta perustetussa uudessa opinahjossa Ecole Primaire Supérieuressa. Säveltäjänä hänet tunnettiin lahjoistaan Ranskassa, mutta itse musiikkia soitettiin lähinnä amatöörien toimesta Nantesissa. Rebeyrollin pääteoksia ovat Scène Instrumentale, klarinettikonsertto ja nyt kuultava D-duuri sinfonia. Teos on sävelletty 1830-luvun molemmin puolin ja se on omistettu musiikkikustantaja Camille Mellinetille.

Kapellimestari Tuomas Pirilä opiskeli orkesterinjohtoa Ilpo Mansneruksen ja Jorma Panulan oppilaana valmistuen Sibelius-Akatemiasta vuonna 1991 erinomaisin arvosanoin. Pirilä on täydentänyt opintojaan mm. kapellimestarien Arvid Jansonsin ja H. Robert Reynoldsin oppilaana. Hän on johtanut monia suomalaisia ammattiorkestereita ja toimii Hyvinkään Orkesterin pääkapellimestarina.

Lisätietoja:
Milko Vesalainen, intendentti

 

Kohtaamispisteessä klo 18.30 Lappeenranta-salin lämpiössä sopraano Jenni Lättilä ja kapellimestari Tuomas Pirilä

Torstai 14.12.2017 Lappeenranta-sali klo 19
Joulun lähestyessä

Johtaa Tuomas Pirilä
Solisti Jenni Lättilä, sopraano

Ohjelma:
Mozart: La clemenza di Tito, alkusoitto
Mozart: Figaron häät, Kreivittären aariat
Beethoven: Konserttiaaria Ah! Perfido op. 65
Rebeyroll: Sinfonia D
Suomalaisia joululauluja

Liput 25 €

S-Etuk_netti.jpg
S-Etukortilla 3 euron alennus
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi konserttiin!

Ennakkomyynti:
Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
Avoinna ma-ke ja pe klo 8-16, to klo 8-17, konsertti-iltana lipunmyynti alkaa tuntia ennen konsertin alkua
puh. 05 616 2220

Teatterin lipunmyynti
Kaivokatu 5 (kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs)
Avoinna ti–pe klo 12–16 sekä esityspäivinä klo 12–esityksen alkuun
puh. 05 616 2290


Lippu.fi_nro_musta.jpg

Liput myyntipisteistä, verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-Kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti. R-Kioskeilla varaus tapahtumanumerolla 115044 ja lunastus varausnumerolla.

Myyntipisteet Lappeenrannassa:
K-Citymarket, Toikansuontie 4
Kehruuhuone, Kristiinankatu 20 (Linnoitus)