Etusivu PalvelutKaupunki hakee Lappeenrantaa positiivisesti edustavia nuoria PR-lähettiläiksi
Ajankohtaista
3.4.2018 9:11

Kaupunki hakee Lappeenrantaa positiivisesti edustavia nuoria PR-lähettiläiksi

Lappeenrannan kaupunki hakee positiivisesti erottuvia, päihteettömiä, 17–22-vuotiaita lappeenrantalaisnuoria kotikaupunkinsa PR-lähettiläiksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle (1.6.2018–30.5.2020). Hakemukset tulee jättää huhtikuun aikana.

Tarkoituksena on, että PR-lähettiläät välittävät tietoa Lappeenrannasta osana omaa toimintaansa, esimerkiksi harrastustensa yhteydessä, näkyvät Lappeenrannan markkinoinnissa sekä tuottavat materiaalia, muun muassa videoita, kaupungin sosiaalisen median kanaville.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman tiivistää, että PR-lähettiläät ovat kaupungin suurlähettiläitä, jotka edustavat kansainvälisen yliopistokaupungin energistä nuorisoa ja toimivat tervehenkisinä paikallisina esimerkkeinä muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Pr-lähettiläs Saara työssään_Arttu Muukkonen_351x234.jpgSamalla kaupunki tarjoaa mahdollisuuden hankkia kokemusta markkinoinnista ja edustustehtävistä.
Lähettiläät edustavat kotikaupunkiaan pääasiassa paikallisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa, mutta tilaisuuksia kansainvälisiinkin edustustehtäviin on aika ajoin tarjolla.

Mirka Rahman arvioi, että PR-lähettiläskaudella hankitusta markkinointi- ja edustuskokemuksesta on myöhemmin hyötyä opinnoissa ja työelämässä.

− PR-lähettiläät ovat edustaneet kaupunkia esimerkiksi kansainvälisille opiskelijoille järjestetyssä Jet Lag Off – Lappeenranta On -tapahtumassa ja päättyvän kauden lähettiläillä oli mahdollisuus osallistua matkamessuille Saksassa. Kannustan myös korkeakouluopiskelijoilta mukaan hakuun.

PR-lähettiläät valitaan nyt neljättä kertaa.  Hakemukseen sisältyy vapaamuotoinen videoesittely sekä kirjallinen hakemus, joissa hakija kertoo itsestään ja siitä, kuinka viestisi nuorille ja opiskelijoille kotikaupungistaan.

Kaupungin työryhmä valitsee toukokuun aikana hakijoiden joukosta viisi nuorta PR-lähettiläiksi. Päätöksestä ilmoitetaan valituille 25.5.2018. Uudet lähettiläät kutsutaan kaupunginjohtajan tapaamiselle ja tiedotustilaisuuteen toukokuun lopulla.

Kaupunki solmii PR-lähettilässopimuksen jokaisen valitun PR-lähettilään kanssa, ja kullekin lähettiläälle maksetaan 1000 euron vuosittainen stipendi. Sopimukseen sisältyy muun muassa, että PR-lähettilään kuvia käytetään Lappeenrannan viestinnässä ja hänellä on edustustehtäviä noin 5–7 ennalta sovitussa tapahtumassa vuosittain.

Hakemus tulee jättää 30. huhtikuuta mennessä. Hakijan tulee olla kirjoilla Lappeenrannassa. Hakuohjeet ovat  tämän tiedotteen lopussa.

Mirka Rahman kannustaa eri lajien ja alojen harrastajia hakemaan rohkeasti PR-lähettilääksi. Hän toivoo, että hakemuksia tulisi mahdollisimman monelta eri harrastus- ja opiskelualalta.

Kuvateksti: Musiikin monitaitaja Saara Östman on yksi viidestä, keväällä 2018 päättyvän kaksivuotiskauden PR-lähettiläistä. PR-lähettiläät näkyvät Lappeenrannan markkinoinnissa sekä tuottavat materiaalia, muun muassa videoita, kaupungin sosiaalisen median kanaville. Samalla kaupunki tarjoaa mahdollisuuden hankkia kokemusta markkinoinnista ja edustustehtävistä.
Kuva: Arttu MuukkonenLAPPEENRANNAN PR-LÄHETTILÄÄT, HAKUOHJE


Lappeenrannan kaupunki etsii positiivisia nuoria edustamaan Lappeenrantaa. PR-lähettiläät ovat kaupungin suurlähettiläitä, jotka edustavat kansainvälisen yliopistokaupungin reipasta nuorisoa urheilu-, kulttuuri- tai muun harrastustoimintansa kautta ja toimivat tervehenkisinä paikallisina esimerkkeinä. He ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja edistävät kaupungin tunnettavuutta nuorison ja opiskelijoiden keskuudessa.

Kaupunki etsii viittä luontevasti esiintyvää lukiolaista, ammattiin opiskelevaa tai korkeakouluopiskelijaa, joita tullaan tukemaan seuraavan kahden vuoden ajan. PR-lähettiläät tulevat välittämään tietoa Lappeenrannasta osana omaa toimintaansa, edustamaan valituissa paikallisissa tai ulkopaikkakunnallisissa tapahtumissa, näkymään Lappeenrannan markkinoinnissa sekä tuottamaan materiaalia kaupungin sosiaalisen median kanavilla.

Hakuaika: 1.–30.4.2018

Vaatimukset: Positiivisesti itseään ja lajiaan tai harrastustaan edustava päihteetön nuori lappeenrantalainen, jolle on luonnollista esiintyä ja toimia sosiaalisessa mediassa ja tuottaa videoita, alaikä: 17 vuotta, maksimi ikä 22 vuotta, kirjoilla Lappeenrannassa.

Hakemus: Vapaamuotoinen korkeintaan yhden minuutin videoesittely sekä hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi juuri sinä sopisit Lappeenrannan PR-lähettilääksi ja miten kaupungista voisi paremmin viestiä nuorille ja opiskelijoille, maksimipituus: kaksi A4 sivua, linkit sosiaalisen median profiileihisi. Esittele itsesi ja kerro miten sinä esittelisit Lappeenrantaa.

Hakemus lähetetään sähköpostilla markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanille, mirka.rahman@lappeenranta.fi , aiheeseen tulee merkitä ”Lappeenrannan PR-lähettiläät”.

30.4.2018 jälkeen saapuneita hakemuksia ei arvioida.

Päätösaikataulu: Kaupungin työryhmä valitsee Lappeenrannan viisi nuorta PR-lähettilästä toukokuun aikana. Päätöksestä ilmoitetaan valituille 25.5.2018. PR-lähettiläät kutsutaan kaupunginjohtajan tapaamiselle ja tiedotustilaisuuteen kaupungintalolle toukokuun lopussa.

PR-lähettiläs sopimus: Kaupunki solmii PR- lähettilässopimuksen jokaisen valitun PR-lähettilään kanssa. Kaupunki maksaa kullekin PR-lähettiläälle 1000 euron vuosittaisen stipendin PR-lähettiläänä toimimisesta seuraavan kahden vuoden ajan. Sopimus sisältää Lappeenrannan edustamisen sosiaalisessa mediassa yhdessä sovituin tavoin sekä mahdollisen asuste-näkyvyyden. PR-lähettiläs osallistuu kaupungin markkinointiin ja edistää tapahtumien tunnettavuutta. PR-lähettilään kuvia tullaan käyttämään Lappeenrannan viestinnässä. PR-lähettiläs edustaa 5-7 ennalta sovitussa tapahtumassa vuosittain.

PR-lähettiläskausi: 1.6.2018 – 30.5.2020

Lisätietoja: Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, mirka.rahman@lappeenranta.fi, puh. 040 849 9161