Etusivu Kartat ja liikenneKehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskysely
Ajankohtaista
1.11.2017 8:40

Kehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskysely

Nyt arvioidaan paikallisliikenneuudistusten onnistumista!

Vastaamalla 1.–30.11.2017 Lappeenrannan paikallisliikenteen kyselyyn, kaupunkilaiset voivat antaa palautetta paikallisliikenteestä ja vaikuttaa Lappeenrannan paikallisliikenteen jatkokehitykseen. Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille ja Lappeenrannassa asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Paikallisliikenne Lpr logo_300x300.jpegVuoden 2017 aikana on uudistettu paikallisliikenteen reittejä ottamalla käyttöön iltalinja 47, jolla saatiin turvattua iltaliikenteen tarjonta linjojen 4 ja 7 alueilla pienistä matkustajamääristä huolimatta. Toinen muutos oli viikonvaihteen ilta- ja yöliikenteen linja 12, jonka viimeinen vuoro lähtee keskustasta Skinnarilaan vasta klo 2.20.
Asiakaspalautteen perusteella on myös lisätty joitain yksittäisiä lähtöjä ja tehty pieniä reittimuutoksia.

Aikatauluinformaatiossa on otettu käyttöön uusi, koko kaupungin alueen kattava reittihaku (lappeenranta.digitransit.fi), ja myös bussien paikannusta kehitetään.

Älypuhelimen käyttäjille on kesästä alkaen ollut tarjolla kaksikin mobiililippusovellusta (Reissu ja PayiQ). Lisäksi kolmen R-kioskin kanssa on tehty sopimukset Waltti-lippujen lisälataamismahdollisuudesta. Myös nettilatauksen toimintavarmuus on saatu aiempaa paremmaksi.

Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvosen mukaan vuosina 2012‒2016 toteutettujen vastaavien kyselyjen ansiosta kaupunki on saanut paljon arvokasta palautetta ja kehittämisehdotuksia. Vuoden 2016 aikana toteutetut uudistuksetkin ovat perustuneet aiempien kyselyjen välityksellä saatuun palautteeseen.

‒ Kaupunkilaiset ovat parhaita asiantuntijoita arvioimaan paikallisliikenteen palvelutasoa. Palautteen perusteella olemme päässeet käytännössä kehittämään palveluja. Pidän tärkeänä, että kysely toteutetaan säännöllisesti, Hirvonen toteaa.

Marraskuun 2017 kyselyssä kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta paikallisliikenteen toimivuudesta, toteutetuista uudistuksista ja ennen kaikkea osallistua paikallisliikenteen jatkokehitykseen.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme Lappeenrannan joukkoliikenteen Waltti-korttia, joihin ladataan voittajan toiveen mukaan joko 30 päivän rajaton matkustusoikeus tai vastaavalla summalla matkaoikeutta arvolipulle.

Kysely koskee Lappeenrannan paikallisliikennealueen bussiliikennettä (linjat 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 7, 9, 10, 12, 20 ja 47). Paikallisliikennealue näkyy liitteenä olevasta kartasta.

Kyselyyn vastataan netissä

Kysely toteutetaan pääosin Internetin kautta webropol-kyselynä, johon pääsee Lappeenrannan kaupungin kotisivuilta www.lappeenranta.fi tai suoraan osoitteesta
http://www.webropolsurveys.com/lprliikenne.net

Myös osa oppilaitoksista ja suurimmista työpaikoista tarjoaa linkin kyselyyn omilta kotisivuiltaan tai sähköpostijakelunsa kautta.

Lisätietoja:

Joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvonen, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 670 1566, olli.hirvonen(at)lappeenranta.fi

Projektipäällikkö Mika Piipponen, Ramboll Finland Oy, p. 0400 417 236, mika.piipponen(at)ramboll.fi

lpr_bussikartta 2017_602x455.png