Etusivu PalvelutTapahtumatKeisarin uudet vaatteet nähdään Pienellä näyttämöllä
Ajankohtaista
9.1.2017 13:00

Keisarin uudet vaatteet nähdään Pienellä näyttämöllä

090117_keisarin uudet vaatteet_250x368.jpgHans Christian Andersenin satuklassikko Keisarin uudet vaatteet saa ensipäivänsä Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä torstaina 12.1. klo 12. Mikko Roihan sovittama näytelmä esitetään kuitenkin uudessa, hilpeässä muodossa, kun lavalla nähdään sovituskoppi ja yksi moni-ilmeinen näyttelijä.

Lastennäytelmän kaikissa rooleissa taituroi kaupunginteatterin näyttelijä Jarno Kolehmainen. Ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Timo Sokura.

– Keisarin kanssa on ollut värikästä ja vauhdikasta touhuta! Taitavan ja luovan näyttelijän kanssa on jatkuvasti keksitty uusia jippoja, joita loistavat työntekijät lavastamossa, tarpeistossa ja puvustossa ovat toteuttaneet. Toivottavasti yleisöllä on näytöksissä edes likimain yhtä hauskaa kuin meillä on ollut joissakin harjoituksissa, Sokura toivoo.

Keisarin uudet vaatteet on kaikkien tuntema satu ja mainio tarina kyseenalaistamisen tärkeydestä. Lappeenrannan kaupunginteatterissa sadusta nähdään noin 40 minuutin mittainen sovitus. Teatteri suosittelee esitystä 5-vuotiaista ylöspäin. Talven kalenterissa on monia klo 10 tai 12 alkavia arkipäivänäytöksiä, joilla teatteri haluaa palvella perhepäivähoitajia sekä päiväkoti- ja kouluryhmiä. Lisäksi kalenterissa on muutamia perheille paremmin sopivia esityksiä lauantaisin klo 13 ja 15 sekä kahtena arki-iltana klo 18.

– Talvikuukaudet ja seesteisempi alkuvuosi on hyvää retkeilyaikaa omaan lähiteatteriin, joten silloin sopii hyvin lähteä nauttimaan niin lapsia kuin aikuisia viihdyttävästä esityksestä. Keisarin uudet vaatteet on paitsi pitelemätön yhden miehen show myös hieno ja opettavainen tarina, jota on mukava pohdiskella yhdessä esityksen jälkeen, Sokura suosittelee.

Tanskalaisessa vuonna 1837 kirjoitetussa sadussa turhamainen, vaatteita rakastava keisari joutuu kankurin huijaamaksi: keisarin uudet vaatteet näkyisivät vain älymystölle ja virkaansa kykeneville. Keisari huomaa, ettei itsekään näe vaatteita, mutta vaikenee siitä, koska ei halua vaikuttaa kyvyttömältä tehtäväänsä. Samoin tekee uusia vaatteita ihaileva virkamieskunta. Ihailu jatkuu kaupungin keskustan kulkueessa, kunnes pieni lapsi huutaa, ettei keisarilla ole vaatteita.

Keisarin uudet vaatteet on ainoa lapsille suunnattu näytelmä Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistossa kevätkaudella 2017. Sen viimeinen esitys on lauantaina 11. maaliskuuta.


Keisarin uudet vaatteet

Ensipäivä torstaina 12.1.2017 klo 12 Pienellä näyttämöllä


Käsikirjoitus Hans Christian Andersen
Sovitus Mikko Roiha

Esiintyjä Jarno Kolehmainen
Ohjaus Timo Sokura

Valot Topi Jukka
Lavasterakennelma Seppo Ihalainen ja Vesa Hulkkonen
Puvut ja kankaat Päivi Saarimäki ja Anu Hovi
Tarpeisto ja nuket Sirpa Tervo ja Riikka Pulkkinen
Naamiointi Sari Rautio
Järjestäjä Jani Kassinen


Lehdistökuvat:
Kuvat Ari Nakari. Ladattavissa ilman tunnuksia osoitteesta http://kuvapankki.ekarjala.fi/main.php?g2_itemId=25426