Etusivu PalvelutLappeenrannan Hiekkalinnan maailmanennätysyritys siirtyy vuodella – Linnoitusniemen kärkeen kohoaa kesäkuussa Suomen suurin Hiekkalinna
Ajankohtaista
16.5.2018 10:30

Lappeenrannan Hiekkalinnan maailmanennätysyritys siirtyy vuodella – Linnoitusniemen kärkeen kohoaa kesäkuussa Suomen suurin Hiekkalinna

Lappeenrannan Hiekkalinnan maailmanennätysyritys siirtyy vuodella. Tavoitteena oli rakentaa maailman korkein, 18 metriä korkea Hiekkalinna, joka koostuu noin 100 erilaisesta veistoaiheesta.

Hiekkalinna 2 RS_370x246.jpgKaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin mukaan suunnittelun aikana ilmeni kuitenkin teknisiä haasteita, jotka pitää selvittää huolellisesti ennen kuin ennätyskorkeutta voidaan havitella.

– Mikäli maailman korkein linna olisi helppo rakentaa, nykyinen ennätys ei olisi 16 metrissä. Tavoittelemme edelleen maailman korkeinta linnaa. Sitä varten testaamme ja tutkimme tänä kesänä asioita, jotta vuoden päästä meillä olisi edellytykset onnistua ennätysyrityksessä.

Veistotyöstä vastaava Kimmo Frosti kertoo, että maailmanennätyslinnan sijasta Linnoitusniemen kärkeen kohoaa Suomen korkein Hiekkalinna.

– Hiekkalinna pitää sisällään kaksi tornia, joista toinen on ympyräkartion ja toinen monikulmakartion muotoinen. Toinen torni pyritään rakentamaan 10 metrin korkuiseksi. Kahdella erimuotoisella tornilla voimme testata pakkaamistarvetta, säänkestävyyttä, muokattavuutta sekä reliefien asettelua. Pääsemme myös testaamaan turva- ja nostolaitteiden käyttöä veistotyössä ensi vuotta varten.

Rahman sanoo, että kaikki ennätyslinnaan kaavaillut noin 100 erilaista veistoaihetta aiotaan edelleen sisällyttää mukaan 15 vuotta täyttävään Hiekkalinnaan.

– Kunnioitamme veistoaiheilla kulttuuriperinnön eurooppalaista juhlavuotta. Mukaan veistetään kaikki Suomen linnat, Viipurin linna sekä Saimaan ja Pietarin alueen matkailukohteita. Huomioimme myös jalkapallon MM-kisat ja Ateenan sekä Milanon kohteet. Hiekkalinnalla riittää tekemistä, tutkittavaa ja katsottavaa koko kesän ajan.

Hiekkalinnaa veistetään yhdessä kesäkuun loppuun asti

Hiekkalinnan alueella tehdään toukokuussa valmistelutöitä. Alueen rakentaminen on aloitettu viikolla 20. Hiekkaa siirretään pyöräkuormaajalla ja kaivurilla veistoseiniksi. Toukokuun 21. päivä alkaa hiekan pakkaus muotteihin. Veistäjät aloittavat työskentelyn 27.5. tornien ja hiekkakappelin veistolla.

Hiekkalinnan avajaisia vietetään lauantaina 9.6. Suomen kesän korkeinta Hiekkalinnaa veistetään kesäkuun loppuun saakka, joten yleisöllä on mahdollisuus seurata veistäjien työskentelyä. Valmista Hiekkalinnaa pääsee ihailemaan 1.7. alkaen.

Ammattilaisveistäjien ohella myös vierailijat pääsevät tänä vuonna osallistumaan veistotyöhön. Hiekkalinnalla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöveistovuoroja, joita ohjaa taidekasvatuksen opiskelija, hiekkaveistäjä Jesse Törmikoski. Yleisöveistovuoroille voi osallistua 12.–30.6. välisenä aikana ti–la klo 16–18. Veistovuoroa ei järjestetä juhannuksena.

– Kaikki tarvittavat veistovälineet löytyvät Hiekkalinnalta. Hiekka ei varsinaisesti sotke, mutta tarttuu myös vaatteisiin, joten se kannattaa huomioida vaatetuksessa. Herkkäkätisille suosittelemme puutarhakäsineitä, Kimmo Frosti muistuttaa.

Suomen kesän korkeimpaan Hiekkalinnaan pääsee tutustumaan koko kesän ajan 9.6.–2.9. klo 10–21.

Matkailun infopiste on puolestaan avoinna päivittäin 9.–24.6. ja 1.8.–2.9. klo 10–18 sekä 25.6.–31.7. päivittäin klo 10–20. Infopisteeltä voi vuokrata kanootteja, kajakkeja, koko perheen soutuveneen ja SUP-lautoja.

Lapset voivat veistosten ihailun lisäksi viihtyä esimerkiksi pikkujunan ja karusellin kyydissä. Kesästä pääsee nauttimaan myös muun muassa minigolfia pelaten tai benji-trampoliinissa pomppien. Hiekkalinnan kahvila ja laitteet ovat käytettävissä infopisteen aukioloaikojen mukaisesti, 13.8.–2.9. välisenä aikana laitteisiin pääsee vain viikonloppuisin.

Kuvateksti: Vuoden 2018 Hiekkalinna palaa juurilleen linna-aiheisella teemallaan. Kuva vuoden 2009 Hiekkalinnasta. Kuva Lappeenrannan kaupunki

Lisätietoja:

Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(a)lappeenranta.fi

Asiantuntija (matkailu ja tapahtumat) Antti Tuomaala, puh. 040 065 8203, antti.tuomaala(a)lappeenranta.fi

Kimmo Frosti, puh. 050 321 8833, kimmo.frosti(at)gmail.com