Etusivu PalvelutTapahtumatLappeenrannan kaupunginteatterin syksy 2017 avataan menestysmusikaalilla Villit vuodet
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
20.1.2017 10:50

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksy 2017 avataan menestysmusikaalilla Villit vuodet

Näyttelijät 2016_88 kt.jpgLappeenrannan kaupunginteatteriin on tulossa supersyksy, sillä yleisölle tarjotaan juuri sitä, mitä se on toivonut. Suurella näyttämöllä esitetään niin menestysmusikaalia kuin tyylipuhdasta farssia. Molemmilla näytelmillä on rikottu katsojaennätyksiä eri teattereissa.

Kaupunginteatterin syyskausi avataan 16.9. sanoittajalegenda Vexi Salmen elämästä kertovalla musiikkinäytelmällä Villit vuodet. Keskeisenä hahmona näytelmässä nähdään Vexin lisäksi Irwin Goodman ja kuullaan runsaasti tuttua iskelmämusiikkia. Musikaalin ohjaa Iiris Rannio. Päärooleissa esiintyvät Eero Rannio, Jarno Kolehmainen ja Aija Pahkala. Näytelmän kantaesitys nähtiin Hämeenlinnan teatterissa vuonna 2008.

Lokakuussa ensi-iltansa saa brittiläisen Michael Cooneyn kirjoittama farssi Puhtaana käteen, joka kertoo sosiaaliturvahuijauksilla itsensä elättävästä Erkistä. Erkki Lehtisen roolissa itsensä solmuun kieputtaa Seppo Merviä, mutta vielä suurempaan pyöritykseen joutuu alivuokralaista esittävä Samuli Punkka. Esityksen ohjaa Iiris Rannio. Michaelin isän Ray Cooneyn kirjoittaman Riemurahat-farssin Rannio ohjasi Lappeenrantaan vuonna 2013.

̶ Vauhdikas ja maailman hauskimmaksikin farssiksi kutsuttu Puhtaana käteen on ollut yleisömenestys eri teattereissa eikä nauru tule hiljenemään Lappeenrannassakaan, lupaa teatterinjohtaja Timo Sokura.

Musikaalin Villit vuodet ja farssin Puhtaana käteen kaikki syksyn esitykset ovat Lippupisteellä myynnissä. Kalenteriin on järjestetty esityksiä myös tuoksuherkille. Lippuja teatteriesityksiin myydään Asiakaspalvelukeskus Winkissä (Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1.krs) ja kaupunginteatterilla (Kaivokatu 5, kauppakeskus IsoKristiina 3. krs) sekä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipaikoissa kautta maan.


Heikki Paavilainen – Vexi Salmi
VILLIT VUODET

Ensi-ilta lauantaina 16.9.2017 Suurella näyttämöllä

Ohjaus Iiris Rannio
Lavastus Samuli Halla

Villit vuodet kertoo Vexi Salmen elämästä hänen kirjoittamiensa laulujen kautta. Keskeisinä henkilöinä ovat Vexi Salmi ja hänen lapsuudenystävänsä Antti Hammarberg eli Irwin, Vexin kolme vaimoa sekä kantakuppilan porukka. Vuodet vierivät villisti ja Suomi-iskelmä soi.

Liput: 39/35/30 € (sis. palvelumaksun)


Michael Cooney
PUHTAANA KÄTEEN

Ensi-ilta lauantaina 14.10.2017 Suurella näyttämöllä

Ohjaus Iiris Rannio
Lavastus Mika Haaranen

Jäätyään työttömäksi Erkki Lehtinen on elättänyt itsensä jo kaksi vuotta sosiaaliturvahuijauksilla. Tukihakemuksiinsa hän on keksinyt mitä mielikuvituksellisimpia henkilöitä ja liittänyt mukaan myös vuokralaisensa Visa Muikun sukuineen. Eräänä päivänä Erkki päättää lopettaa huijaukset. Päästäkseen keksimästään henkilöstä eroon hän ilmoittaa tämän kuolleen. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Erkin kotiin alkaa tulla väkeä; saapuu tarkastajia, vapaaehtoistyöntekijöitä, terapeutteja, hautausurakoitsija… Väärinkäsitykset seuraavat toinen toistaan ja meno yltyy hurjaan vauhtiin ennen kuin kaikki taas selviää.

Liput: 28/25/20 € (sis. palvelumaksun)


Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

Ohjaaja Iiris Rannio, puh. 040 130 9159
iiris.rannio@lappeenranta.fi

Kuva: Ari Nakari