Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki mukana Euroopan Liikkujan viikossa 16.–22.9.
Ajankohtaista
14.9.2017 8:00

Lappeenrannan kaupunki mukana Euroopan Liikkujan viikossa 16.–22.9.

Lappeenrannan kaupunki osallistuu Euroopan Liikkujan viikkoon, jota vietetään Euroopan laajuisesti 16.–22. syyskuuta 2017. Lappeenrannan päätapahtuma viikolla on kaikille avoin Päästötöntä menoa -yleisötapahtuma, joka järjestetään keskiviikkona 20. syyskuuta klo 13.00–18.00 Marianaukiolla. Paikan päällä pääsee tutustumaan yli 20:een vähäpäästöiseen sähkö-, biokaasu- ja yhteiskäyttöautoon.
Liikkujanviikko_sähköauto_Lappeenrannan kaupunki_404x228.jpg
– Autoalan yritykset esittelevät tapahtumassa markkinoilla olevia sähkö- ja kaasuautoja. Lisäksi oma työnantajani Lappeenrannan kaupunki esittelee asukkaille omia vähäpäästöisiä autojaan, kertoo yksi tapahtuman puuhamiehistä, asiantuntija Petri Kero.

Asukkaat voivat myös testata, millaista on polkea sähköpyörällä. Kaikille avoimen tapahtuman avaa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

– Liikkujan viikko kannustaa ihmisiä pohtimaan jokapäiväisiä liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön, kertoo Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka
Räsänen.


Päästötöntä menoa -tapahtumassa on muitakin puheenvuoroja ja Lappeenrannan Pyöräilijöiden taitorata lapsille, tietoiskuja pyöräilyn terveydestä, Waltti-kortista ja Lappeenrannan bussit -älysovelluksesta.

– Tapahtuman aikana uuden Waltti-bussikortin saa ilman korttipohjan viiden euron hintaa kaupungin asiakaspalvelupisteistä. Muutenkin pyrimme saamaan uusia tai aiemmin vähän matkustaneita ihmisiä tutustumaan joukkoliikenteeseen, kertoo Olli Hirvonen, Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö.

Kaupungin asiakaspalvelupisteitä, joista Waltti-kortin saa, ovat Lappeenrannan kaupungintalon aulassa sijaitseva asiakaspalvelukeskus Winkki, Skinnarilan yliopistolla sijaitseva kampuskauppa Aalef, Joutsenon kirjasto tai Waltti-nettipalvelu nettilataukset.waltti.fi/

Liikkujan viikon taustaa

Euroopan Liikkujan viikko on kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain aina samaan aikaan. Sen aikana eurooppalaiset kaupungit, kunnat ja järjestöt järjestävät erilaisia tapahtumia.

Ensimmäisen kerran Liikkujan viikkoa vietettiin Euroopassa vuonna 2002, jolloin kampanjaviikkoon osallistui peräti 300 kaupunkia. Tänä vuonna Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen liikenne.

Liikkujan viikon 2017 tapahtumat Lappeenrannassa:

Kalamarkkinat 16.–17.9. klo 9–16
Lappeenrannan kaupunki avaa Liikkujan viikon omalla kojullaan Satamatorin Kalamarkkinoilla. Pisteellä voi tutustua Liikkujan viikon antiin ja keskustella aiheesta.
Lappeenranta Greenreality -pyöräily 19.9.

Parin tunnin mittainen opastettu Lappeenranta Greenreality -pyöräily järjestetään klo 17.00 alkaen. Reitti lähtee Lappeenranta Greenreality -karttataululta Vapaudenaukiolta, Lappeenkadun puoleisen pysäköintipaikan päädystä. Reitin pituus on noin 15 kilometriä ja kesto reilu kaksi tuntia. Sateen yllättäessä tilaisuus perutaan.

Päästötöntä menoa -yleisötapahtuma 20.9. klo 13–18

Marianaukiolla järjestettävässä yleisötapahtumassa on monenlaista nähtävää liittyen vähäpäästöiseen, yhteiskäyttöiseen ja älykkääseen liikenteeseen. Tapahtumassa Lappeenrannan kaupunkikonserni esittelee omia vähäpäästöisiä autojaan. Kävijä pääsee tutustumaan sähkö- ja kaasuautoihin, yhteiskäyttöautoihin ja sähköpyöriin.
Päästötöntä menoa -tapahtumaan saapuu myös vuoden työmatkapyöräilijä. Hän kertoo parhaat vinkit työmatkapyöräilyyn ja kertoo terveellisestä työmatkaliikkumisesta.

Auton vapaapäivä 22.9.

Virallista Auton vapaapäivää vietetään Euroopan Liikkujan viikon lopuksi 22. syyskuuta. Mutta autonhan voi jättää kotiin lepäämään myös jonain muuna Liikkujan viikon päivänä.

Lisätietoja:

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja, Lappeenrannan kaupunki, p. 0400 815 284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi
Petri Kero, asiantuntija, Lappeenrannan kaupunki, p. 040 653 0508, petri.kero(at)lappeenranta.fi