Etusivu PalvelutLappeenrannan kesäteatteriin haetaan toimijoita vuosiksi 2019–2021
Ajankohtaista
13.3.2018 11:20

Lappeenrannan kesäteatteriin haetaan toimijoita vuosiksi 2019–2021

Lappeenrannan kaupunki hakee Lappeenrannan kesäteatteriin uusia toimijoita vuosiksi 2019–2021. Kesäteatteriin haetaan tuotantoryhmää tuottamaan kesäteatterinäytelmiä sekä toimijaa, joka vastaa kesäteatterialueen käytöstä ja hallinnoinnista.

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivu kertoo, että kesäteatterinäytelmien tuottamisesta kiinnostuneiden tuotantoryhmien tulee esittää ehdotus, joka sisältää näytelmien tuottamista koskevat suunnitelmat.

– Otamme tuotantoryhmiltä vastaan ehdotuksia kesiksi 2019–2020, joihin sisältyy optio kolmannesta vuodesta. Esitysten aikataulusuunnitelman tulee sisältyä ehdotukseen. Kaupunki hakee jokaiselle vuodelle eri näytelmää, joten ehdotuksen voi tehdä joko kolmelle vuodelle tai vain yhtä vuotta koskevana.

– Tällä menettelyllä pyrimme siihen, että saamme tunnettuja nimiä kesäteatteriin. Tuleva toimija voi tehdä pidempijaksoisia suunnitelmia. Samoin kesäteatteristamme kiinnostuneiden matkailijaryhmien ja yleisön on helpompi suunnitella omia kesäsuunnitelmiaan pitkällä tähtäimellä.

Kesäteatteri_378x249.jpgSamalla kertaa kaupunki antaa vuokralle koko kesäteatterialueen, johon kuuluu 540-paikkainen katettu kesäteatteri- ja katsomo, lipunmyyntikoju ja äänentoistokoppi ilman äänentoistolaitteistoa. Alueeseen sisältyy myös muonamakasiinissa sijaitseva kahvio ja Kristiinankadun puolella oleva tila, joka soveltuu esimerkiksi näyttely- tai myyntitilaksi. Tila on käytettävissä vuosittain 1.6.–15.9.

Kesäteatterialueen vuokra-aika pitää sisällään vuodet 2019–2020, joihin sisältyy optio kolmannesta vuodesta. Kujansivun mukaan alueelle järjestettävän toiminnan tulee soveltua kesäteatterin tiloihin ja linnoituksen ainutlaatuiseen miljööseen.

– Vuokrauksesta kiinnostuneiden tulee esittää oman toimintansa kautta toteutettavissa oleva toimintasuunnitelma edellä mainitulle ajalle koko alueen käytöstä.

Tuleva vuokralainen vastaa itsenäisesti muun muassa kahviotoiminnan pyörittämisestä kesäteatterin ja muiden tapahtumien yhteydessä ja käyttövuorokalenterin ylläpidosta. Vuokralaisen tehtävänä on myös aikatauluttaa kesäteatterin tapahtumat muihin Linnoituksen tapahtumiin, vastata tilojen siivouksesta, jätehuollosta ja muonamakasiinin puotitilan toiminnan järjestämisestä.

– Edellä mainitut tehtävät eivät ole ihan vähäisiä. Painotammekin vuokralaista valitessamme ehdokkaan aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, Kujansivu sanoo.

Vuokralaiselta peritään koko alueen käytöstä kaupungin vahvistama vuosivuokra ja valitun kanssa tehdään vielä yksityiskohtainen sopimus kaikista tehtävistä. Vuokralainen saa vastuutehtäviään vastaan tilojen käyttäjiltä perittävät vuokratulot.

Ehdotukset molempien hakujen osalta tulee jättää 15.4.2018 mennessä sähköisesti: kirjaamo@lappeenranta.fi.

Viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan kaupungin tekemät määräaikaiset sopimukset näytelmistä vastaavan UIT:n ja kesäteatterialueen vastaavan toimijan Kehruuhuoneen kanssa päättyvät tähän vuoteen.

– UIT on vastannut Lappeenrannan kesäteatterin päänäytelmän tuottamisesta jo kahtena vuonna peräkkäin. Tänä kesänä nähdään UITn riemastuttava tulkinta Kaunis Veera. Tähän mennessä UITn tuotannot ovat keränneet vuosittain noin 11 000 kävijää. Kauniin Veeran odotetaan kiinnostavan vähintäänkin saman verran. Varsinkin, kun musiikista vastaa Suomen parhaana bilebändinä tunnettu Jean S.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Alina Kujansivu
puh. 040 724 8776
alina.kujansivu(at)lappeenranta.fi

Kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen
puh. 040 736 2022
helena.hokkanen(at)lappeenranta.fi

Ehdotukset molempien hakujen osalta viimeistään 15.4. mennessä sähköpostiosoitteeseen: kirjaamo@lappeenranta.fi

Liitteet