Etusivu PalvelutLappeenrannassa ennakkoäänestyspaikkoja entiseen tapaan 11, kotiäänestykseen voi jo ilmoittautua
Ajankohtaista
11.12.2017 11:00

Lappeenrannassa ennakkoäänestyspaikkoja entiseen tapaan 11, kotiäänestykseen voi jo ilmoittautua

Presidentinvaalit tammikuussa

−kotiäänestykseen ilmoittaudutaan 16.1. klo 16 mennessä
−ennakkoäänestys kotimaassa 17.−23.1.
−ensimmäinen vaalipäivä 28.1.


Tammikuun 2018 presidentinvaaleissa Lappeenrannassa on viime kuntavaalien tapaan 20 äänestysaluetta ja sen mukaisesti 20 vaalipäivien äänestyspaikkaa. Ennakkoäänestyspaikkoja on entiseen tapaan 11.

Ainoa muutos ennakkoäänestyspaikoissa on yliopistokampuksen äänestyspaikan siirtäminen ylioppilastalolta yliopistolle. Vaalipäivänäkin äänestetään muutoin samoissa paikoissa kuin viime kuntavaaleissa, mutta Pontuksen nuorisotalon äänestyspaikka siirretään Pontuksen koululle.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Kotimaan ennakkoäänestys järjestetään 17.−23.1. Sen sijaan vaalipäivänä, sunnuntaina 28.1., saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin.

Presidentinvaalien mahdollisen toisen kierroksen ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 31.1.−6.2., ja toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 11.2.

Ennakkoäänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat paikkakohtaisesti sen mukaan miten kyseisen äänestyspaikan muut palvelut ovat avoinna. Varsinaisina vaalipäivinä äänestyspaikat ovat avoinna kello 9−20.

Lappeenrannan keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Tokkola kannustaa tarkistamaan ennakkoäänestyspaikkojen aukioloajat esimerkiksi Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta. Aukioloajat löytyvät myös väestörekisterikeskuksen postitse lähettämästä ilmoituskortista.

− Äänestäjän on esitettävä selvitys henkilöllisyydestään ja vaalitoimituksen nopeuttamiseksi on suotavaa, että äänestäjällä on mukanaan myös kotiin tullut ilmoituskortti. Kannustan myös tarkistaman vaalipäivän äänestyspaikan sijainnin ilmoituskortista, koska viime kuntavaaleissa äänestysalueisiin ja äänestyspaikkoihin tuli huomattavan paljon muutoksia.

Kotiäänestyksestä ilmoitus Winkkiin

Kotiäänestykseen oikeutetun on ilmoitettava halukkuudestaan kotiäänestykseen asiakaspalvelukeskus Winkin palveluneuvojille virka-aikana viimeistään 16. tammikuuta klo 16 mennessä.

Kätevimmin kotiäänestykseen ilmoittautuminen sujuu sähköpostilla winkki@lappeenranta.fi tai puhelimitse 05 616 2220.
Kotiäänestykseen on oikeutettu henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää kotiäänestykseen oikeutetun kanssa samassa taloudessa asuva, omaishoidon tuesta annetussa laissa tarkoitettu omaishoitaja. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava, että myös omaishoitaja äänestää kotiäänestyksessä.

Lisäksi Lappeenrannassa on laitosäänestyspaikkoja pääasiassa sairaaloissa ja laitoksissa. Niissä voivat ennakkoon äänestää hoidettavana olevat ja laitoksissa asuvat.

Lappeenrannan ennakkoäänestyspaikat:

Lappeenrannan kaupungintalo,
Maakuntakirjasto,
Lauritsalan kirjasto,
Sammonlahden kirjasto,
Joutsenon kirjasto,
Ylämaan kirjasto,
Voisalmen kirjasto,
Korvenkylän kirjasto,
kauppakeskus Citymarket,
kauppakeskus Prisma,
Lappeenrannan yliopisto


Lappeenrannan vaalipäivän äänestyspaikat:

Kimpisen koulu,
Lönnrotin koulukeskus,
Sammonlahden koulu,
Lappeen koulu,
Voisalmen koulu,
Kaukaan koulu,
Lauritsalan koulukeskus,
Lauritsalan työväentalo,
Pontuksen koulu,
Myllymäen koulu,
Mäntylän päiväkoti,
Korkea-ahon koulu,
Ylämaan koulu,
Kasukkalan koulu,
Nuijamaan koulu,
Ravattilan koulu,
Joutsenon koulu,
Pulpin päiväkoti,
Joutsenon työväentalo,
Korvenkylän koulu.

Lisätietoja:
www.lappeenranta.fi
www.vaalit.fi
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Tokkola, etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi,
puh. 040 669 2725