Etusivu PalvelutLappeenranta kuviksi - kaupunkilaisten oma taidenäyttely
Ajankohtaista
10.8.2017 16:00

Lappeenranta kuviksi - kaupunkilaisten oma taidenäyttely

 Pirkko-Liisa_Inkinen_305x385.jpg

 Pirkko-Liisa Inkinen

Lappeenrannan Taideyhdistys ry on järjestänyt kuluvan kesän aikana yhdessä Lappeenrannan kuvataidekoulun kanssa kaikille avoimen kuvataidetapahtuman ”Lappeenranta kuviksi”. Tapahtuman tarkoitus on ollut saada kaikki halukkaat - lapset ja aikuiset - tekemään Lappeenranta-aiheista taidetta vapaasti valitsemallaan tekniikalla.

Arvovaltainen raati on koonnut kertyneistä teoksista näyttelyn Kuvataidekoululle Galleria Kaakaopapuun. Raatiin kuuluivat taiteilija Heli Pukki, Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman ja Lappeenrannan kuvataidekoulun rehtori Hanne Kärki.

Raati kiinnitti valinnoissaan huomiota teosten tunnelmaan ja ilmaisuun, ei pelkästään tekniseen osaamiseen.Tavoitteena ollut yhteisöllisesti rakennettu näyttely toteutui hyvin. Erityisen ilahtunut raati on siitä, että esille saadaan hyvin monipuolisesti erilaisilla tekniikoilla toteutettua taidetta. Nähtäville asetetaan 28 taideteosta 20 taiteilijalta, joista nuorin on kolmevuotias. Raati totesi myös, että työt tallentavat riemastuttavalla tavalla Lappeenrannan uudistuvia kulmia ja näyttävät niin tuttuja kuin vähemmän tunnettuja puolia kaupungista.

Taidenäyttelyä avaamaan ovat kaikki kaupunkilaiset tervetulleita lauantaina 12. elokuuta kello 11.00.

Näyttely on avoinna 20. elokuuta asti, ma–pe klo 10–16 ja la–su klo 11–15.

Taustaa

Lappeenrannan Taideyhdistys järjesti vuonna 1955 Lappeenranta-aiheisen maalauskilpailun, johon osallistui 35 taiteilijaa yhteensä 60 työllä. Kilpailuun osallistuvista töistä oli näyttely Lönnrotin koululla. Erkki Lahikaisen ja Valdemar Pyysiäisen hienot voittotyöt on tallennettu Etelä-Karjalan taidemuseon kokoelmiin.

Asukasyhdistysaktiivi Juhani Sirkiän ehdotuksen innoittamana Lappeenrannan Taideyhdistyksen hallitus päätti toistaa perinnettä, tällä kertaa ei kuitenkaan kilpailuna, vaan matalamman kynnyksen tapahtumana, johon kaikki halukkaat voivat osallistua.


Lisätietoa antaa:
Lappeenrannan Taideyhdistyksen puheenjohtaja Martti Lahikainen, marttilahikainen@gmail.com