Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLauritsalan koulua käyvä Micke Terävä menestyi valtakunnallisessa Napero-Finlandia -sadunkirjoituskilpailussa
Valitse taso
Ajankohtaista
9.11.2017 9:55

Lauritsalan koulua käyvä Micke Terävä menestyi valtakunnallisessa Napero-Finlandia -sadunkirjoituskilpailussa

Lauritsalan koulun kuudetta luokkaa käyvä Micke Terävä menestyi tämän vuoden valtakunnallisessa Napero-Finlandia -sadunkirjoituskilpailussa. Terävä palkittiin 5.–6.-luokkien sarjassa kunniamaininnalla sadustaan Sammakko ja Kana – Kultainen Suomen lippu.

Terävä Micke_249x445.jpgNapero-Finlandia -kirjoituskilpailun teemana oli tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Sata vuotta. Kilpailuun lähetettiin noin 1000 satua eri puolilta Suomea. Oulun yliopiston kirjailijalinjan opiskelijoista muodostettu esiraati pisteytti sadut, joista kirjailija Niilo Keränen valitsi palkitut ja kunniamaininnan saaneet teokset.

Micke Terävän sadussa sammakko ja kana pelastavat taikavoimaa sisältävän Suomen lipun turvaten teollaan Suomen hyvinvoinnin ja 100-vuotiaan kotimaan itsenäisyyspäiväjuhlan. Satua kuvataan arviossa sopivan napakaksi, taikuutta sisältäväksi seikkailusaduksi, joka on johdonmukainen ja hyvällä kielellä kirjoitettu. Terävän sadun yhdeksi parhaaksi ominaisuudeksi on nostettu sen hieno lopetus.

Micken vanhemmat, Sari ja Jari Terävä kertovat pojan olevan todella otettu saamastaan kunniamaininnasta.

– Micke kunnostautui viime keväänä kirjoittamaan useamman tarinan sammakosta ja kanasta. Hän uppoutui täysin hahmojen elämään ja seikkailuihin. Siksikin Mickestä tuntui todella mukavalta, että myös näin arvostetun kilpailun raati arvosti hänen tarinaansa. Myös me vanhemmat ja isosisko Alisa olimme iloisia Micken puolesta. Kävimme koko perheen voimin 700 kilometrin päässä Taivalkoskella palkintojenjakotilaisuudessa.

Terävä sai 18.10. järjestetyssä tilaisuudessa palkinnoksi kunniakirjan ohella kirjoja ja tietysti mahtavan muiston. Lauritsalan koulun apulaisrehtori Heidi Laari kertoo myös oman koulun muistaneen sankaria.

– Huomioimme koulun yhteisen päivänavauksen yhteydessä Micken menestymisen antamalla hänelle lahjakortin kirjakauppaan. Tilaisuudessa Micke kannusti muita kirjoittamaan kertomalla kirjoittamastaan sadusta ja omasta kirjoitustyöstään.

Pojan vanhemmat kiittelevät kovasti Micken luokanopettajana keväällä toiminutta Jani Naskalia.

– Nykyään Nuijamaan koulun rehtorina työskentelevällä Janilla oli suuri merkitys pojan kirjoitusintoon. Hän antoi paljon positiivista palautetta, innosti, kannusti ja motivoi. Hän myös ehdotti, että Micke lähettäisi tarinan Napero-Finlandia -kilpailuun. Janin kannustamana Micke innostui kirjoittamaan, mielikuvitus sai vallan ja lopulta se palkittiin.

Napero-Finlandia on vuosittain järjestettävä, peruskoulun 1.–6.-luokkalaisille suunnattu valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu. Sen tarkoituksena on kannustaa lapsia kirjoittamisen ja lukemisen pariin.

Micke Terävän sadun Sammakko ja Kana – Kultainen Suomen lippu voi lukea tästä linkistä: http://www.taivalkoski.fi/sites/default/files/micke_terava.pdf

Kuva: Micke Terävä.  

Lisätietoja:

Lauritsalan koulun apulaisrehtori Heidi Laari
puh. 0400 470 734, heidi.laari(a)lappeenranta.fi


Lisätietoa Napero-Finlandia -sadunkirjoituskilpailusta ja palkituista saduista arvosteluineen: http://www.taivalkoski.fi/en/node/244