Etusivu PalvelutTapahtumatMaailmallakin ällistyttänyt Dark Side of the Mime valloittaa Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön lauantaina 20.1.2018
Valitse taso
Ajankohtaista
11.1.2018 12:55

Maailmallakin ällistyttänyt Dark Side of the Mime valloittaa Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön lauantaina 20.1.2018

Lappeenrannan kaupunginteatterissa on mahdollisuus päästä nauttimaan ainutlaatuisesta vierailuesityksestä lauantaina 20.1., kun Dark Side of the Mime saapuu kohahduttamaan suurelle näyttämölle.
Marc Gassot_401x267.jpg
Dark Side of the Mime on mustan huumorin taidonnäyte. Jopa vallankumouksellisena pidetty esitys sekoittaa estoitta klassista pantomiimiä, pornoa, klovneriaa ja väkivaltaa. Se esittelee miimin pimeää puolta ja pureutuu rajoja rikkoviin aiheisiin, kuten seksiin ja väkivaltaan, pantomiimille ominaisella keveydellä ja runollisuudella.

Huippuvierailua innolla odottava teatterinjohtaja Timo Sokura kertoo, että lavalla nähtävä Marc Gassot loistaa esityksessä kaikilla lahjoillaan.

– Gassot johdattaa virtuoottisella tekniikallaan ja pirteällä huumorilla katsojat herkullisen sadistiseen maailmaansa. Esityksessä ei loukata ketään, mutta kuulemani perusteella rohkea esitys on jotain sellaista, mitä erittäin harvoin näkee teatterilavoilla. Tätä esitystä ei kannata jättää väliin.

Gassot’n taiturointia säestää Karl Sinkkosen säveltämä ja esittämä livemusiikki. Teemu Nurmelinin vihjailevat valot kruunaavat Akse Petterssonin ohjaaman viihdetykityksen, joka liikkuu ihmismielen syvimmässä pimeydessä. Esitys ei sovellu alle 18-vuotiaille.

Teatteri Takomossa kantaesityksensä saanut Dark Side of the Mime on ollut kautta linjan arvostelumenestys. Se on kiertänyt muun muassa festivaaleilla Edinburghissa ja Lontoossa. Suomessa loppuunmyydyille katsomoille pyörinyt esitys palkittiin vuonna 2014 Vuoden teatteritekona. Suomen-ranskalainen, arvostetun Jacques Lecoq’n teatterikoulun käynyt Gassot puolestaan palkittiin samana vuonna Näyttelijäliiton Vuoden teatterinäyttelijänä.

Kaupunginteatterin alkuvuoteen kuuluu myös muita huippuvierailuja. Suurella näyttämöllä nähdään kollaasinomainen, tanssiteatterin keinoin ihmisen toimintaa ja mielentilaa tutkiva Photo Sapiens (12.2.). Se ravistelee ennakkoluulottomasti ilmiöiksikin nousseita aiheita, kuten someriippuvuus, huomiontavoittelu, kiire ja jonotuskulttuuri.

Pienellä näyttämöllä puolestaan nautitaan kirjailija Heli Laaksosen samannimiseen kirjaan perustuvasta näytelmästä Sylvia, Tuija ja Laulava patja (17.2.). Kaiken kaikkiaan koko kevään aikana kaupunginteatterin näyttämöillä nähdään yhteensä 10 vierailuesitystä.

Kuva: Marc Gassot.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura,
puh. 040 670 0508, timo.sokura(a)lappeenranta.fi

Gassot – Pettersson – Sinkkonen – Nurmelin
Dark Side of the Mime
Suurella näyttämöllä 20.1.2018 klo 19
Liput: 25€
Lisätietoa: http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Dark-Side-of-the-Mime

Kaupunginteatterin kevään 2018 koko ohjelmisto: http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto