Etusivu PalvelutMaksuttomiin 3-5-vuotiaiden leikkikerhoihin tulee hakea viimeistään 25.3. – avoimiin päiväkoteihin mukaan ilman ennakkoilmoittautumista
Ajankohtaista
23.2.2018 8:30

Maksuttomiin 3-5-vuotiaiden leikkikerhoihin tulee hakea viimeistään 25.3. – avoimiin päiväkoteihin mukaan ilman ennakkoilmoittautumista

Lappeenrannan kaupungin avoimet varhaiskasvatuspalvelut tarjoavat ohjattua ja maksutonta toimintaa lapsille ja lapsiperheille leikkikerhoissa ja avoimissa päiväkodeissa. 3–5-vuotiaiden leikkikerhoihin haetaan keskitetyn varhaiskasvatushaun yhteydessä 26.2.–25.3.2018, avoimiin päiväkoteihin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Varhaiskasvatus_kuvituskuva_Sami Soljansaari_353x231.jpgVarhaiskasvatuspalvelujen suunnittelija Anne Kouvo-Suutarin mukaan leikkikerhot ja avoimet päiväkodit täydentävät muita varhaiskasvatuksen toimintamuotoja.

– Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu kaikille sekä kunnallisen että kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella oleville alle kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Jokaisessa toimipisteessä työskentelee lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja.

Leikkikerhot tukevat lapsen itsenäistymistä ja itsetunnon kehittymistä

Leikkikerhot toimivat tulevalla toimintakaudella 2018–2019 Kesämäen, Lappeen, Lauritsalan, Sammonlahden ja Voisalmen päiväkodeissa. Lapset ovat kerhoissa ilman vanhempiaan 2,5–3 tuntia päivässä. Kerhopäivät ja -ajat vaihtelevat toimipisteittäin

Kouvo-Suutari sanoo, että kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma ohjaa kerhojen toimintaa.

– Kerhojen tavoitteena on tarjota lapselle monipuolista, ohjattua toimintaa sekä totuttaa lasta toimimaan ryhmässä. Kerhotoiminnalla pyritään herättämään myös myönteistä suhtautumista uuden oppimiseen. Leikkikerhot tukevat lapsen itsenäistymistä ja itsetunnon kehittymistä sekä perheiden kasvatustyötä.

Kerhoihin osallistuminen on maksutonta, mutta mukaan tulee ottaa omat eväät. Leikkikerhoihin tulee hakea sähköisesti keskitetyn varhaiskasvatushaun yhteydessä 26.2.–25.3.2018.

Avoin päiväkoti tarjoaa kohtaamispaikan samassa tilanteessa oleville lapsiperheille

Toimintakaudella 2018–2019 avointa päiväkotitoimintaa tulee olemaan Lauritsalan ja Sammonlahden alueilla. Avoimen toiminnan paikkaa Kesämäen ja Kimpisen alueilla selvitellään vielä.

Avoimet päiväkodit ovat lapsiperheiden kohtaamispaikkoja, joissa perheillä on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada kasvatuksellista tukea vertaisryhmältä.

Kouvo-Suutari kertoo, että avoimissa päiväkodeissa tuetaan lapsen kehitystä, mutta apua ja neuvoja saa myös vanhempien ja hoitajien tekemään kasvatustyöhön.

– Avoimessa päiväkodissa toimitaan yhdessä esimerkiksi leikkien, laulaen, askarrellen ja retkeillen. Yhteisten hetkien ja vapaan leikin lomassa on mahdollisuus keskusteluun ja vuorovaikutukseen toisten aikuisten ja henkilökunnan kanssa. Kaikki aikuiset toimivat yhdessä lasten kanssa, mutta päävastuu lapsesta on mukana olevalla aikuisella.

Avoimeen päiväkotiin voi ottaa mukaan omat eväät. Toimintaan osallistuminen on maksutonta eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Kuva: Lappeenrannan kaupunki.

Lisätietoja antavat:
Lauritsalan aluejohtaja Marjo Alamäki
puh. 040 183 4433, marjo.alamaki(a)lappeenranta.fi

Sammonlahden aluejohtaja Heli Puhakainen
puh. 040 192 3990, heli.puhakainen(a)lappeenranta.fi