Etusivu PalvelutMistä sydän tuntee Lappeenrannan?-yleisöäänestyksessä etsitään kotikaupungin tunnusmerkkejä ja paikan henkeä
Ajankohtaista
15.2.2017 9:40

Mistä sydän tuntee Lappeenrannan?-yleisöäänestyksessä etsitään kotikaupungin tunnusmerkkejä ja paikan henkeä

IMG_6089_400x225.jpgPerinneyhdistys Lappeenrannan Kilta ry ja Lappeenrannan kaupunki ovat avanneet Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mistä sydän tuntee Lappeenrannan? -yleisöäänestyksen ja -kyselyn, jossa etsitään kotikaupungin tunnusmerkkejä ja paikan henkeä. Vastausaikaa on 15.4.2017 asti.

Äänestykseen ja kyselyyn voi osallistua Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla, mutta vastauksensa voi jättää myös kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä saatavalla paperilomakkeella.

Vastaajia pyydetään kertomaan, minkä Lappeenrannan maisemanosan, miljöön, rakennusryhmän, yksittäisen rakennuksen, talon tai muun kohteen he kokevat erityisen tärkeäksi ja arvokkaaksi. Sydäntään lähellä olevia kohteita voi äänestää valmiilta listalta, jossa on sata eri vaihtoehtoa, tai vaihtoehtoisesti esittää kolme omaa, listalla mainitsematonta kohdettaan.

Killan puheenjohtaja Pentti Hotti toivoo, että vastaajat perustelisivat valintojaan ja kertoisivat myös niihin liittyviä tarinoita. Sekä perusteluille että tarinoille on varattu oma vastauskenttänsä.

– Toivon, että esille tulisi myös henkilökohtaisista syistä tärkeitä kohteita yleisesti tunnettujen rinnalla, esimerkiksi puu ja puistotie, portinpieli tai tienviitta. Eri puolilta kaupunkia nousevat tarinat herättävät eloon paikan hengen ja lisäävät kaupunginosien ja asuinalueiden kiinnostavuutta sukupolvien ketjussa, Pentti Hotti sanoo.

Hän korostaa, että sydäntään lähellä olevia kohteita voi tuoda esille niin keskikaupungilta kuin aluekeskuksista ja maaseudultakin.

Lappeenrannan kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä uskoo, että kyselyn tuloksia voidaan käyttää hyväksi kaupunkisuunnittelussa ja kaavoituksessa.

– Lappeenrannan kaupunkikuva on muuttunut ja muuttuu koko ajan voimakkaasti. Kaupungin identiteetin kannalta on tärkeää, että säilytämme maisemaan juurtuneita tunnusmerkkejä ja luonteenpiirteitä sekä korostamme esimerkiksi valaistuksella ja lähiympäristöönsä sovitetuilla opasteilla asukkaille tärkeitä maisemanosia.

Mielipiteensä voi ilmaista ja tarinansa kertoa joko nimellä tai nimettömänä. Nimen ja yhteystiedon antaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Mielenkiintoisimpia tarinoita julkaistaan kirjoittajan luvalla joko kaupungin verkkosivuilla tai Lappeenranta-asukaslehdessä. Äänestyksen tulos on tarkoitus julkaista ennen kesää.

Lappeenrannan Kilta järjestää myös aiheeseen liittyvän kaikille avoimen Mistä sydän tuntee Lappeenrannan? -kilta-illan ravintola Kolmessa Lyhdyssä tiistaina 21.2. klo 18 alkaen.


Äänestykseen voi osallistua kahdella vaihtoehtoisella tavalla:

1) sähköisesti kaupungin verkkosivuilla: LINKKI KYSELYYN
2) kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä saatavalla ja sinne palautettavalla lomakkeella.

Katso vinkkejä mielikohteitasi varten liitteenä olevilta kartoilta.


Lisätietoja:

Lappeenrannan Kilta ry:
Puheenjohtaja Pentti Hotti, puh. 050 560 5212,
hotti.pentti@gmail.com

Hallituksen ja työryhmän jäsen Antti Linkola,
antti.linkola@fimnet.fi

Hallituksen ja työryhmän jäsen Mikko Europaeus,
mikko.europaeus@gmail.com

Lappeenrannan kaupunki:
Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745,
maarit.pimia@lappeenranta.fi

Kaavoitusarkkitehti Sanna Kokko, puh. 040 664 6490,
sanna.kokko@lappeenranta.fi

 

Kuva Raimo Suomela: Ilmakuvaa Lappeenrannasta

 

Liitteet