Etusivu PalvelutMuseoiden yö 19.5.2018
Ajankohtaista
14.5.2018 11:00

Museoiden yö 19.5.2018

Taidemuseo pimeässä – Kopio.jpg

Museoiden Yö järjestetään lauantaina 19.5.2018 viidennettä kertaa.Tapahtuman järjestää Lappeenrannan museot yhteistyössä Linnoituksen yrittäjien kanssa. Museoiden Yö -tapahtuma on osa suosittua keskieurooppalaista La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen - tapahtumaperinnettä. Museoiden Yö liittyy kansainväliseen Museoviikkoon, jota vietetään tänä vuonna 15.–20.5.2018. Museoiden Yönä Linnoituksen museoihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ohjelma:
Lappeenrannan taidemuseo ja Etelä-Karjalan museo ovat avoinna klo 11.00–23.00

Etelä-Karjalan museon juhlanäyttely esittelee Suomen lipun historiaa alkaen Ruotsin Itämaan ajoista Venäjän Suuriruhtinaskunnan ajan kautta itsenäistymiseen ja tähän päivään. Lippu ei ole vain tangossa hulmuava kangas vaan sen avulla vaikutetaan, luodaan mielikuvia ja ilmaistaan mielipiteitä.
Etelä-Karjalan museossa on esillä myös perusnäyttely Rajalla - Kolme karjalaista kaupunkia, joka tutustuttaa Lappeenrannan, Viipurin ja Käkisalmen kaupunkien vaiheisiin tekstien, kuvien, karttojen, piirustusten, esineiden sekä ääninauhojen ja videoiden avulla.

Lappeenrannan taidemuseossa Sirkka-Liisa Lonka Retrospektiivi -näyttely esittelee ja juhlistaa 75 vuotiaan taiteilijan 50-vuotista taiteilijauraa. Näyttely esittelee takautuvasti Sirkka-Liisa Longan (s. 1943, Kouvola) tuotantoa aina 1960-luvun puolesta välistä tähän päivään.
Lappeenrannan taidemuseossa on lisäksi esillä lapsille suunnattu eläinaiheinen näyttely, joka on koostettu museoiden omista kokoelmista. Näyttelyssä on esillä töitä mm. Hermes Kuusamalta, Pirkko Kalliolta ja Päiviö Pyötiälältä.

klo 15.30 Kuvataidekoulun Kaakaopavussa näyttelyn avajaiset. Kuvataidekoulu avoinna 12–17.

klo 16–18 Koko perheelle suunnattu non-stop grafiikanpaja Lappeenrannan taidemuseossa

klo 16.00 Sirkka-Liisa Lonka tavattavissa Lappeenrannan taidemuseolla, jossa hän esittelee omaa taiteellista työskentelyään kierroksella, joka alkaa kassojen edestä.

klo 17 Mustaruutitykin jysäykset Ratsuväkimuseon takaa

klo 17 -19 Etelä-Karjalan eskadroonan ratsukot Linnoituksen alueella
- tykin pamauksen jälkeen ratsukot lähtevät liikkeelle Viipurinportilta ja kulkevat Linnoituksen läpi lipun kanssa Etelä-Karjalan museon pihan kautta Kehruuhuoneelle
- eskadroonan lippu on illan ajan esillä Kehruuhuoneella

klo 19 – 21 Historiallisia hovitansseja Kehruuhuoneella. Viipurilaisen ryhmän esittämiä hovitansseja, joihin katsojat pääsevät halutessaan osallistumaan.

klo 18 – 21 Lappeenrannan historiallisen miekkailun seuran harrastajat esittelevät lajia Etelä-Karjalan museon nurmikolla

klo 21 Historiallisen miekkailun näytös Etelä-Karjalan museon nurmikolla

Vihreässä makasiinissa Kevätkirppu, joka on auki 10–21. Tarjolla on puotien ja museokaupan poistotuotteita ja kirpputoritavaraa. Makasiinissa on myös oma kahvila.

Lehmus Roastery avoinna klo 21.00 asti.

Majurskan talo avoinna 10.00–21.00
Puodeista ihanat lahjat kevään juhliin ja kahvilasta herkulliset leivonnaiset!

Kehruuhuone avoinna ainakin klo 21 asti.
Lappeenrannan vankilassa tehty kalusto on esillä Kehruuhuoneen Katariina -kabinetissa koko päivän ja illan Kehruuhuoneen aukioloaikojen mukaisesti.

Tervetuloa nauttimaan monipuolisesta ohjelmatarjonnasta ja kokemaan keväinen Linnoitus ilta-aikaan!
Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia!

 

Lisätietoja:

hanna.lommi@lappeenranta.fi tai riina.nurmio@lappeenranta.fi