Etusivu PalvelutOnko Lappeenrannan seudulla turvallista liikkua? Mistä löytyvät kävelijän, pyöräilijän, mopoilijan tai autoliikenteen vaaranpaikat?
Ajankohtaista
11.5.2017 13:00

Onko Lappeenrannan seudulla turvallista liikkua? Mistä löytyvät kävelijän, pyöräilijän, mopoilijan tai autoliikenteen vaaranpaikat?

Lappeenrannan kaupunki, Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat sekä Kaakkois-Suomen ELY-keskus ovat käynnistäneet liikenneturvallisuussuunnitelmien laatimisen. Yhteistyössä mukana ovat myös Liikenneturva ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos. Liikenneturvallisuussuunnitelmissa käydään läpi kuntien liikenneturvallisuustilanteet niin tapahtuneiden liikenneonnettomuuksien, liikennekäyttäytymisen kuin koetun turvallisuudenkin näkökulmasta. Kartoituksessa esiin nouseviin ongelmiin esitetään ratkaisuja mm. liikennekasvatuksen ja viestinnän sekä liikenneympäristön parantamisen kautta. Liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuvat huhtikuussa 2018 ja ne tulevat ohjaamaan sekä kuntien että ELY-keskuksen liikenneturvallisuustyötä tulevina vuosina.

Osallistu liikenneturvallisuuskyselyyn ja vaikuta asuinalueesi liikenneolosuhteisiin! Suunnittelutyön taustaksi kartoitetaan seudun asukkaiden käsityksiä ja kokemuksia liikenneympäristöön sekä liikennekäyttäytymiseen liittyvistä ongelmista ja kehittämistarpeista. Koululaisille (3.-6.-luokkalaisille sekä yläkoululaisille) välitetään erillinen kysely koulujen kautta ja lisäksi rehtoreilta tiedustellaan mm. koulujen lähiympäristön ja saattoliikenteen ongelmia.

Asukaskyselyyn voi vastata 3.5.–31.5.2017 välisenä aikana suoraan tästä linkistä tai QR-koodilla. Kyselyyn suositellaan vastattavan tietokoneella tai tabletilla, koska kyselyn karttakäyttöliittymän käyttäminen voi olla haasteellista puhelimen pieneltä näytöltä.

qr liikennekysely 03052017.png

Paperilomakkeella kyselyyn on mahdollista vastata seuraavissa pisteissä:

• Lappeenranta: kaupungintalo (Villimiehenkatu 1, Winkki-asiakaspalvelupiste) ja Joutsenon kirjasto (Keskuskatu 2)
• Lemi: kunnanvirasto (Toukkalantie 2) ja kirjasto (Urheilutie 2)
• Luumäki: Jurvalan kirjasto (Suoanttilantie 2) ja Taavetin kirjasto (Virastotie 2)
• Savitaipale: kunnanvirasto (Kirkkotie 6) ja kirjasto (Keskustie 2)
• Taipalsaari: kunnanvirasto (Kellomäentie 1) ja kirjasto (Kuhatie 3)

Kyselyn tuloksista sekä suunnittelutyön etenemisestä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja kyselystä ja suunnitelmista antavat:
• Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Sonja Lehtonen, p. 0295 029 385
• Lappeenrannan kaupunki, Timo Kalevirta, p. 040 637 4400
• Sito Oy, Juha Korhonen, p.020 747 7391