Etusivu PalvelutPitääkö lasten ja nuorten nettipelaamista rajoittaa vai onko siitä hyötyä aivoille?
Ajankohtaista
8.1.2018 14:00

Pitääkö lasten ja nuorten nettipelaamista rajoittaa vai onko siitä hyötyä aivoille?

Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunta ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto jatkavat kaikille avointen Tuemme vanhemmuutta – vauvasta kohti aikuisuutta -iltojen järjestämistä. Kevään avoin vanhempainilta järjestetään Lappeenrannan kaupungintalon Lappeenranta-salissa tiistaina 16.1.2018 klo 18.00–20.00

Illan puhujaksi tulee Mona Moisala (aivotutkija, psykologian tohtori), joka on tutkinut aivojen toimintaa ja kehittymistä sekä erityisesti teknologian vaikutuksia lasten ja nuorten aivojen kehittymiseen.

Tilaisuuden teema, Kehittyvät aivot älylaitekaudella tarjoaa pohdittavaa ja antaa vastauksia moniin askarruttaviin kysymyksiin, joita nykyajan älylaitekaudella syntyneiden lasten sekä nuorten vanhemmat ja kasvattajat kohtaavat päivittäin.

Pitääkö lasten ja nuorten nettipelaamista rajoittaa, vai onko siitä hyötyä aivoille? Voiko jatkuva somettaminen muuttaa aivoja? Miten moderni teknologiaympäristö vaikuttaa kehittyviin aivoihin? Onko tämän päivän lapsilla ja nuorilla vaikeuksia keskittyä näiden älylaitteiden käytön seurauksena tai tietotulvan ja jatkuvan kiireentunnun takia?

Aiheeseen paneudutaan illan aikana laajasti. Mona Moisalan esityksen lisäksi osallistujilla on mahdollisuus myös kysymysten esittämiseen, jos johonkin itselle tärkeään asiaan esityksen aikana ei löytynyt vastausta.

Avoimeen vanhempainiltaan ovat kaikki teemasta kiinnostuneet tervetulleita. Tilaisuus on maksuton.