Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusSammonlahden koululle vuokrataan yliopistolta tiloja vähintään viideksi vuodeksi, 3.–6. luokat muuttavat Skinnarilan koulurakennuksesta yliopistolle jo kevätlukukaudeksi
Valitse taso
Ajankohtaista
4.12.2017 9:45

Sammonlahden koululle vuokrataan yliopistolta tiloja vähintään viideksi vuodeksi, 3.–6. luokat muuttavat Skinnarilan koulurakennuksesta yliopistolle jo kevätlukukaudeksi

Lappeenrannan Sammonlahden koulun Skinnarilan toimipisteen 3.–6. luokkien oppilaat käyvät kevätlukukaudella 2018 koulua Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiloissa. Lisäksi on tehty esisopimus yliopiston tilojen vuokraamisesta vähintään viiden vuoden ajaksi Sammonlahden koulun käyttöön. Varsinainen vuokrasopimus allekirjoitetaan 15.4.2018 mennessä, ja sopimus alkaa 1.8.2018.

Lasten ja nuorten lautakunta tekee huhtikuun puoliväliin 2018 mennessä päätöksen siitä, mitkä Sammonlahden koulun yksiköt ja luokat käyvät elokuusta 2018 alkaen koulua yliopistolla siihen saakka kunnes uusi koulu valmistuu Sammonlahteen.

Päätös tehdään sen jälkeen kun vaihtoehtojen kustannukset on selvitetty. Yliopistolle muuttaa joko koko Sammonlahden koulun Skinnarilan yksikkö tai Sammonlahden koulun Skinnarilan ja Lavolan yksiköt tai Sammonlahden koulun 7.−9. vuosiluokkien oppilaat. Samassa yhteydessä ratkaistaan myös esikoulujen sijoittuminen.

Lappeenrannan Toimitilat Oy ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen, jossa on sovittu yliopiston 4. rakennusvaiheessa sijaitsevien tilojen vuokraamisesta Skinnarilan koulurakennuksesta siirtyvien 3.-6. luokkien oppilaiden käyttöön kevätlukukaudeksi 2018. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy teettää joulukuun aikana tarvittavat, vuokralaisen kanssa sovitut muutostyöt rakennuksessa ja piha-alueilla.

Lisäksi Lappeenrannan Toimitilat Oy ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ovat valmistelleet esisopimuksen tilojen vuokraamisesta Sammonlahden koulun yhden tai useamman yksikön tarpeisiin vähintään viiden vuoden ajaksi.

Kevätlukukaudeksi allekirjoitettu sopimus ja vähintään viiden vuoden esisopimus ovat osa Skinnarilan koulurakennuksen sisäilmaongelman ratkaisua. Valmistelussa on, että vuosiluokkien 1.−2. oppilaat käyvät koulua kevään ajan Liesharjun päiväkodin entisissä tiloissa ja esikoululaiset Sammonlahden seurakunnan tiloissa.Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
Toimitilajohtaja Katri Tolvanen, puh. 040 574 3630
sukunimi.etunimi@lappeenranta.fi