Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaSeppo Kivimäki valittiin Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsojaksi
Valitse taso
Ajankohtaista
20.12.2017 19:00

Seppo Kivimäki valittiin Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsojaksi

Lappeenrannan kaupunginteatteri valitsi Seppo Kivimäen Vuoden katsojaksi esityskauden 2017 viimeisessä näytöksessä 20.12. Kivimäki sai nimityksen ohella palkinnoksi kutsuvieraslipun kaikkiin teatterin vuoden 2018 omiin ensi-iltoihin.
Teatterin kummitus_kuva Seppo Kivimäki_349x233.jpg
Kivimäen palkinnut kaupunginteatterin johtaja Timo Sokura kertoo, että Vuoden katsoja on henkilö, joka on innokkaana seurannut teatterin ohjelmistoa ja toimintaa.

– Seppo on erityisen tarkasti seurannut teatterin toimintaa ja levittänyt tietoa ja vaikutteita teatterista myös ympärilleen Teatterin kummitus -bloginsa välityksellä.

Kivimäki on 18-vuotias abiturientti, joka opiskelee Lyseon lukiossa. Hän on harrastanut sirkusta Taidekoulu Estradilla yli kymmenen vuotta. Hän käyttää vapaa-aikaansa laulamiseen, kirjoittamiseen, teatterin katselemiseen ja hiukan sen tekemiseenkin.

Kivimäki innostui teatterista yhdeksäsluokkalaisille jaettavan K9-kortin avulla. Tammikuussa 2016 hän perusti Teatterin kummitus -blogin, johon hän kirjoittaa pääasiassa teatteriarvosteluja.

– Olen tietysti kovin otettu Vuoden katsoja -nimityksestä. Varmasti on muitakin, jotka ovat käyneet katsomassa kaikki vuoden näytelmät, mutta tällä kertaa minut satuttiin löytämään joukosta. Haluaisin sanoa, ettei nimitys tule mitenkään horjuttamaan blogini puolueettomuutta, vaikka on ilman muuta selvää, että kaikki siteet käsiteltäviin tahoihin voivat nakertaa uskottavuutta.

Kivimäki kuvailee kirjoitustyyliään rennoksi ja kertoo leikittelevänsä tekstilajeilla, kielikuvilla ja otsikoilla.

– Lukijoille haluan tarjota mahdollisuuden ajatella tulevaa jo ennen näytelmää, verrata omia mielipiteitään minun ajatelmiini esityksen jälkeen sekä ymmärtää jotain uutta teatterista laajempien artikkeleideni kautta.

Seppo Kivimäki kiinnittää esityksissä usein huomiota lavastukseen ja muuhun visuaaliseen ilmeeseen. Niiden osalta kuluneelta teatterivuodelta hänen mieleensä jäivät erityisesti syksyltä 2016 jatkanut Jonni, kevään Terijoella ja syksyn Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina, joista Kivimäki nautti myös kokonaisuuksina.

– Eniten mieleen jäi kuitenkin Nahkatakkinen tyttö, jossa minulla oli ilo olla pienenä osana mahtavaa työryhmää, jonka kanssa pääsin esiintymään täysille katsomoille.

– Pidin myös Loppuhalauskompleksi-monologinäytelmästä, jossa oli lempeä ja lämmin tunnelma. Erityisen ilahduttavaa vuoden aikana oli nähdä yhteistyöoven entistä suurempi raottuminen Nahkatakkisen tytön ja Pähkinänsärkijän muodossa.

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkaudelta 2018 hän odottaa erityisesti tammikuussa kauden avaavaa Sudenmorsianta.

– Minulla on kovat odotukset myös Lokin suhteen, koska luotan siihen, että klassikko on tällä hetkellä hyvissä käsissä.

Kuva: Seppo Kivimäki valittiin Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsojaksi. Kuvaaja: Seppo Kivimäki.


Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura
puh. 040 670 0508
timo.sokura(at)lappeenranta.fi

Seppo Kivimäen Teatterin kummitus -blogia voi lukea täältä: https://teatterinkummitus.wordpress.com/