Etusivu PalvelutSyyskuu on Lappeenrannassa täydellinen liikuntakuukausi!
Ajankohtaista
1.9.2017 10:00

Syyskuu on Lappeenrannassa täydellinen liikuntakuukausi!

Laavu_kuva Lpr liikuntatoimi_351x234.jpgLappeenrannassa vietetään syyskuussa täydellistä liikuntakuukautta, joka on suunnattu kaikenikäisille asukkaille. Liikuntakuukauden tavoitteena on tarjota vinkkejä ja aktivoida asukkaita lisäämään liikuntaa arkeensa.

Täydellisen liikuntakuukauden aikana tarjotaan tietoa esimerkiksi lähiliikuntapaikoista, vaelluskohteista ja pyöräilyreiteistä sekä tietoiskuja liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen.
Liikuntatoimi järjestää syyskuun aikana vesijuoksuopastusta uimahalleilla, sauvakävelyopastusta Kimpisessä ja tutustumista Kesämäenrinteen lähiliikuntapaikkaan.

Liikuntatoimen liikunnanohjaaja Anne Peuhkurin mukaan tärkeintä on, että asukkaat itse pysähtyvät pohtimaan omia liikkumiseen liittyviä valintojaan.

– Liikuntakuukauden aikana haluamme herätellä asukkaita miettimään ja toteuttamaan niitä pieniä askelia, joiden avulla he voisivat lisätä omaan päiväänsä aktiivisuutta ja hyvinvointia. Toivomme mahdollisimman laajaa osallistumista niin yksin, kavereiden kanssa, työpaikoilla kuin oppilaitoksissakin.

Täydellinen liikuntakuukausi on jaettu viikkoteemoihin, joihin liittyviä liikuntavinkkejä jaetaan kullakin viikolla. Liikuntakuukautta varten on laadittu myös liikuntakalenteri, jossa viikkoteemat ovat esillä. Kalenterin tarkoituksena on osoittaa, että arkiaktiivisuutta voi lisätä pienilläkin teoilla.

Kuukauden aikana ahkeroidut omat liikuntasuoritukset voi merkitä osallistumiskorttiin. Oman osallistumiskortin voi noutaa Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleilta, urheilutalolta ja Joutsenohallilta. Kortti ja liikuntakalenteri ovat ohessa myös tulostettavina liitteinä. Osallistumiskortit palautetaan 6.10.2017 mennessä uimahallien, urheilutalon tai Joutsenohallin palautuslaatikkoon. Osallistuneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja.

Täydellisen liikuntakuukauden aikana liikuntatoimen ohjauspalvelujen Facebook-sivulta voi käydä lukemassa liikunnallisia tietoiskuja ja liikuntavinkkejä.

Kuva: Hämmäauteensuon laavu. Lappeenrannan liikuntatoimi.

Lisätietoja:

Anne Peuhkuri
liikunnanohjaaja
Lappeenrannan kaupunki / Liikuntatoimi
puh. 040 776 9560, anne.peuhkuri@lappeenranta.fi
Liitteet