Etusivu PalvelutTapahtumatTeatteriklubi 21.2. vie Terijoen maisemiin
Ajankohtaista
14.2.2017 13:05

Teatteriklubi 21.2. vie Terijoen maisemiin

terijoella_kuva_303x410.jpgLappeenrannan kaupunginteatteri kutsuu teatterista kiinnostuneet helmikuun Teatteriklubille. Kaikille avoin ja maksuton klubi kokoontuu tiistaina 21.2. klo 17.30 teatterin yleisölämpiössä (kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs). Keskustelutilaisuus päättyy noin klo 19.

Teatteriklubilla esitellään seuraava ensi-iltanäytelmä ja odotettu kantaesitys Terijoella. Klubilla on mukana keskustelemassa näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Helena Anttonen. Tuttuun tapaan klubia isännöi teatterinjohtaja Timo Sokura.

Maaliskuun 25. päivä kantaesityksensä saava Terijoella on draama eksoottisesta rajaseudusta. Näytelmässä eletään matkailukesää 1933 leskirouva Alman täysihoitolassa.

Yhdelläkään menetetyn Karjalan paikkakunnalla ei ole nimessään niin paratiisillista kaikua kuin Terijoella. Terijoen löysivät 1800-luvun lopulla rikkaat venäläiset, jotka rakennuttivat rannalle yli 10 000 datshaa eli huvilaa. Suomen itsenäistyttyä Terijoki jäi rajan tälle puolen, datshat tyhjenivät ja kukoistava palveluelinkeino loppui, kunnes suomalaiset keksivät Terijoen 1930-luvulla.

Varsinkin taiteilijat hakeutuivat lomanviettoon edullisiin huviloihin ja täysihoitoloihin. Näistä Terijoen kesistä on kirjoitettu paljon kultareunaisia muistelmia, vähemmän on tutkimustietoa seudun luonteesta kahden kulttuurin välissä.

Teatteriklubi on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, jossa keskustellaan teatterista ja esitellään monipuolisesti teatterin toimintaa. Kokoontumisia järjestetään kerran kuussa tiistaisin. Klubitapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.


Lisätietoja:
Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi