Etusivu Osallistu ja vaikutaTulevaisuuden vanhuus aiheena vanhusneuvoston seminaarissa ma 7.5.
Ajankohtaista
30.4.2018 10:48

Tulevaisuuden vanhuus aiheena vanhusneuvoston seminaarissa ma 7.5.

Lappeenrannan vanhusneuvosto järjestää seminaarin aiheesta Tulevaisuuden vanhuus – hallituksen kärkihankkeella. Tilaisuus pidetään Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa, Villimiehenkatu 1, maanantaina 7.5.2018 klo 14:30 – 16:00.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuuden alkuun tarjotaan kahvit 70 ensimmäiselle hanuristi Ville Ryösön musiikkiesityksen tahdissa. Seminaarin avaussanat kertoo vanhusneuvoston puheenjohtaja Harri Aartelo.

Hallituksen kärkihanke ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa” on seminaarin pääpuhujan tutkimusprofessori Harriet Finne-Soverin esityksen aihe.

Kuva Pixabay.jpg- Kotona asumisen ei ensisijaisesti pidäkään olla vain hoidon ja palveluiden saamista kotiin, vaan sen mahdollistamista, että ihmiset voivat täysipainoisesti toimia vanhanakin kotona ja kotoa ihan siten kuin he ovat koko elämänsä tehneet, kertoo geriatri, ylilääkäri Finne-Soveri.

- Tämän hyväksi voidaan tehdä paljon nykyistä enemmän panostamalla nyt aikuistenoikeasti omaehtoiseen asumiseen, kuljetusvälineisiin, tiedonsaantiin, liikkumiseen, ravitsemukseen ja hyvään sosiaaliseen elämään, jatkaa Finne-Soveri.

- Juuri nyt on meneillään ikäihmisten hoitoon ja palveluihin liittyviä kehittämishankkeita, joihin on investoitu paljon aikaa, ajatusta ja työtä sekä valtion rahaa. Olisi suorastaan synti, jos nämä kehitystyöt jäisivät hankkeiden tasolle. Niille tarvitaan pysyvä jalansija ja alusta, joka mahdollistaa niiden kasvun maakunnat kattaviksi palveluohjelmiksi, kertoo Finne-Soveri hallituksen kärkihankkeista.

(Kuva: Pixabay)

Lisätietoja:
Harri Aartelo, vanhusneuvoston puheenjohtaja, Lappeenrannan kaupunki, puh. 0500 796 427
Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

Lappeenrannan vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto on yhteistyöelin, jonka kautta saadaan ikääntyneiden asiantuntemus ja mielipiteet mukaan kunnan eri toimialueisen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Vanhusneuvosto toimii Lappeenrannan kaupunginhallituksen alaisuudessa ja koostuu kaupungissa toimivien eri lappeenrantalaisten vanhusjärjestöjen Lappeenrannassa asuvista edustajista, lappeenrantalaisista kaupunginvaltuutetuista ja kaupungin eri toimialojen viranhaltijoista.