Etusivu PalvelutUusi Iloinen Teatteri UIT nähdään jälleen kahtena tulevana kesänä Lappeenrannan kesäteatterissa
Ajankohtaista
16.9.2016 12:00

Uusi Iloinen Teatteri UIT nähdään jälleen kahtena tulevana kesänä Lappeenrannan kesäteatterissa

Kesäteatteri Lappeenrannassa_kuva Iina Koukku_400x267.jpg 

 Lappeenrannan kesäteatteri, kuva Iina Koukku

Ensi kesänä ohjelmistossa on Aikamoisia akanketaleita. Näytelmän on kirjoittanut Sakari Hytönen. Hän on myös tänä kesänä nähdyn Melkoisia muskettisotureita kirjoittaja.

Aikamoisia akanketaleita on laulunsekainen hupaelma ja kertomus siitä, miten kolme kovin erilaista voimakasta naista onnistuu pelastamaan pienviljelijä Kauno Virtasen erikoiset afäärit ja siinä sivussa myös hänen miehuutensa. Tuloksena on kukoistava bisnes ja neljä vantteraa poikaa; Hannes, Johannes, Aatos ja Pasi – melkoiset muskettisoturit.
Mikä on Kaunon bisnes ja kuka tai ketkä ovat poikien äidit? Näihin polttaviin kysymyksiin antaa vastauksen Aikamoisia akanketaleita.

Näyttämölle nousee UITn rakastettuja näyttelijöitä. Aikamoisia akanketaleita tulee ensi-iltaan 28.6.2017.

- Olemme UIT:ssä erittäin tyytyväisiä menneeseen kesään kauniissa Lappeenrannassa. Meistä pidettiin hyvää huolta ja tunsimme itsemme lämpimästi tervetulleiksi, sanoo UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen.

Aikamoisia akanketaleita -kesäteatterinäytelmän lipunmyynti ja internetsivut www.lappeenrannankesateatteri.fi aukeavat maanantaina 31.10.2016.

Vuonna 2018 nähdään kantaesityksenä Tukkijoella UITn tyyliin. Näytelmä on vielä muhimassa UIT:n tuottajan pöydällä. Ensi-ilta ajoittuu kesäkuun loppuun ja näytöksiä on koko heinäkuun ajan. Mitä tullaan näkemään jää vielä salaisuuden verhon taakse. Se on kuitenkin selvää, että tuttu UIT:n laatu säilyy ja kesän 2018 rooleissa nähdään lappeenrantalaisille tutut näyttelijät Sari Siikander ja Jussi Lampi.

Myös oman kaupungin harrastajat pääsevät esiin,

sillä kesällä 2017 elokuussa nähdään kesäteatterin lavalla näytelmä Ilon lapset. Sen on kirjoittanut Lappeenrannassa jo aikaisemmista näytelmistä Via Crucis- ja Seitsemän
veljestä –esityksistä tuttu lappeenrantalaissyntyinen Arto Myllärinen. Hän vastaa nyt myös näytelmän ohjauksesta. Ilon lapset pohjautuu v. 2015 Lappeen 600-vuotisjuhlaan tuotettuun näytelmään, jossa käytiin läpi Lappeenrannan alueen historia vuosisatojen aikana aina meidän päiviimme saakka. Näytelmä sisältää musiikkia ja se kunnioittaa 100-vuotista Suomea sekä kirkollisen reformaation juhlavuotta. Ilon lapsia pääsee seuraamaan kesäteatterissa elokuun alkupäivinä.

Näytelmän tuottajayhteisönä ovat Lappeen kotiseutuyhdistys, Lappeen seurakunta ja Lappeenrannan seurakuntayhtymä.