Etusivu Osallistu ja vaikutaVanhusneuvosto järjesti SOTE ja IKÄÄNTYNEET -seminaarin 4.4.2016
Ajankohtaista
4.4.2016 16:30

Vanhusneuvosto järjesti SOTE ja IKÄÄNTYNEET -seminaarin 4.4.2016

Lappeenrannan kaupungin vanhusneuvoston mielenkiintoiseen ja monipuoliseen SOTE ja Ikääntyneet seminaariin osallistui noin 80 paikallista ja lähialueen ikääntynyttä. Kiitos kaikille mukana olijoille.

Alustajien esitys materiaalit löytyvät tästä alapuolelta:

1. SOTE ja IKÄÄNTYNEET avaussana vanhusneuvoston puheenjohtaja Jaakko Tuomi.pdf

2. SOTE ja Ikäkärkihanke, dos.erityistutkija Anni Vilkko.pdf

3. SOTE ja Eksote, toimitusjohtaja Pentti Itkonen.pdf

4. SOTE ja kaupunki, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.pdf

5. IO kärkihankkeen vaikutus E_K kehitysjohtaja Merja Tepponen.pdf

STM_levea_karuselli_ihmisryhma_RGB_1600x400px.jpg

Lappeenrannan Vanhusneuvosto järjestää yhteistyössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa ikääntyneille ja heidän yhteistyökumppaneilleen perustietoa antavan tilaisuuden ajankohtaisesta SOTE-uudistuksesta Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa 4.4.2016 klo 13.00 - 16.00, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta.

SOTE- uudistuksessa eli sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä aluehallintouudistuksessa uudistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon rakenne, palvelut ja rahoitus sekä aluehallinnon tehtävät. Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2019.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan SOTE ja aluehallintouudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Muutokset koskevat myös sosiaalihuollon ja terveydenhuollon rahoitusta, ohjausta ja muuta verotusta. Tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen ja muita alueellisia tehtäviä kuten pelastuspalvelut siirtyy itsehallintoalueille 12.1.2019.

- Ikääntyneet ihmiset ovat esittäneet eri yhteyksissä huolta siitä, että julkisuudessa puhutaan lähinnä hallinnosta ja alueista, kun ihmiset haluaisivat tietää, mitä muutoksia valmistellaan kansalaisten palvelujen osalta, kertoo Jaakko Tuomi, Lappeenrannan vanhusneuvoston puheenjohtaja. -Sähköiset palvelut ovat esimerkiksi nousemassa keskustelujen kohteiksi uudistuksessa. Tuoreen kansalaiskyselyn mukaan ihmiset toivovat sote -uudistuksen selkeyttävän ja sujuvoittavan asiointia sosiaali- ja terveyspalveluissa. Toisaalta koetaan huolta lähipalvelujen järjestämisestä. Esimerkiksi vanhuspalvelujen tulevaisuudesta kannettiin huolta kyselyyn vastattaessa, Jaakko Tuomi jatkaa.

Lappeenrannan vanhusneuvosto on osaltaan halunnut välittää ajankohtaista tietoa SOTE ja IKÄÄNTYNEET-seminaarissa yhteistyössä Eksoten kanssa ikääntyneitä koskettavista muutoksista niin valtakunnan kuin alueellisella ja paikallisella tasolla. Seminaarin alustajat valottavat tulevia muutoksia juuri ikääntyviä ajatellen. - Nyt on mahdollisuus kuulla ja kysyä mieltä askarruttavia asioita aiheesta, vanhusneuvoston puheenjohtaja kannustaa ikääntyneitä ja heidän yhteistyökumppani tahojaan osallistumaan seminaariin.

Mukana seminaarissa on Sosiaali- ja terveysministeriön erikoistutkija, dosentti Anni Vilkko kertomassa aiheesta SOTE – ikäkärkihanke. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtaja Pentti Itkonen kertoo aiheesta SOTE ja Eksote.
Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva puolestaan kertoo kaupungin näkökulman SOTE ja kaupunki ja Eksoten kehitysjohtaja Merja Tepponen puhuu aiheesta kärkihankkeen vaikutus Etelä–Karjalaan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. KAHVITARJOILU - 60 ensimmäiselle.

Lisätietoja:
Jaakko Tuomi, puheenjohtaja, Lappeenrannan vanhusneuvosto, puh. 040 530 1934
Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, vanhusneuvoston sihteeri, puh. 040 5494 740