Etusivu Kartat ja liikenneWaltti-matkakortteja voi lisäladata nyt myös kolmessa Lappeenrannan R-kioskissa
Ajankohtaista
19.9.2017 8:15

Waltti-matkakortteja voi lisäladata nyt myös kolmessa Lappeenrannan R-kioskissa

Paikallisliikenteen Waltti-matkakortteja voi Lappeenrannassa lisäladata entisten latauspaikkojen lisäksi nyt myös Suonionkadun, Valtakadun ja Karjalantien R-kioskissa. Lisälatausta voi ottaa sekä kausi- että arvokortille. R-kioskit perivät 3,8 prosentin latauspalkkion laskettuna lipun hinnasta.

Waltti_Arttu Muukkonen_357x238.jpgEnnen lisälatausta korttipohja ja ensimmäinen lataus pitää kuitenkin hankkia kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä, Joutsenon kirjastosta tai Laserkadun Kampuskauppa Aalefista. Muut kuin opiskelijat voivat hankkia ensimmäisen korttinsa myös netistä osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi/.

Waltin lisälataus onnistuu kaikissa Waltin palvelupisteissä, netissä ja myös Waltti-maksujärjestelmään kuuluvissa linja-autoissa.

Kaupungin joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvonen kertoo, että R-kioskit täydentävät hyvin kaupungin asiakaspalvelua, koska ovat pidempään auki. Lisälatauspalveluja laajentamalla halutaan samalla vähentää linja-autoissa tehtäviä latauksia.

– Lisälataaminen hidastaa linja-autovuorojen kulkua, joten toivon, että kortteja ladattaisiin mieluummin palvelupisteissä. Paikallisliikennealueen linja-autoissa voi maksaa myös mobiililipulla, joka on varsinkin harvoin linja-autolla kulkeville matkustajille hyvä ja käteistä halvempi vaihtoehto.

Mobiililippusovelluksia on käytössä kaksi ja ne ovat ladattavissa ilmaiseksi AppStoresta ja Google Play -kaupasta. Sovellukset löytyvät nimellä PayiQ ja Reissu. Mobiililippu on voimassa 90 minuuttia, joten sen voi ostaa etukäteen ennen linja-autoon nousua.


Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
Olli Hirvonen, joukkoliikennepäällikkö
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi
puh. 040 670 1566

Kuva Arttu Muukkonen