Ajankohtaista
7.7.2016 9:00

Yhdessä Yrittäen hankkeen vauhdikas alku

Hankkeen käynnistyessä huhtikuun alussa, ei heti uskonut että kesäkuun lopussa olisi jo kyselyt silpputyöstä käynnissä, byrokratia huomioiden. Ajankohta on kuitenkin haasteellinen, koko Suomi kun on kesällä käytännössä kiinni.

 

Tästä huolimatta voi kuitenkin kenelle tahansa tulla lähipäivinä soitto, jossa selvitetään pienimuotoisten, ei suurta ammattitaitoa vaativien töiden olemassaoloa. Lisäksi tiedustellaan kuinka kauan näihin töihin uskotaan menevän aikaa, kuinka usein työtä olisi tarjolla ja mitä tehtävistä oltaisiin valmiita maksamaan ulkopuoliselle toimijalle. Kyselyyn osallistumalla voi ilmoittautua myös kokeilussa työllistäjäksi.

 

Jos syystä tai toisesta puhelinsoittoa ei kuulu, kyselyyn voi osallistua myös Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla https://bitly.fi/kotitalouskysely sekä Lappeenrannan alueen hyvinvointiasemilla ja kirjastoissa. Samalla voi ilmaista halukkuutensa osallistua kokeiluun.

 

Kotitalouksille ja yrittäjille suunnattujen kyselyiden lisäksi myös kokeilualustojen kartoitus on alkamaisillaan. Kokeiluun vuoden 2017 alussa palkattaville työntekijöille mahdollistetaan ns. kotipesä, jossa työskennellään silpputöiden mahdolliset väliajat. Jos silpputyötä ei riitä varsinaisilla työnantajilla koko päiväksi, kotipesä tarjoaa työntekijän taitoihin sopivia täytetöitä, jotta työpäivä saadaan täydeksi kokonaisuudeksi. Työtehtävistä ja työntarjoajista riippuen kotipesää ei kuitenkaan välttämättä aina tarvita.

 

Erilaisista kokeilualustojen tarjoajista ollaan erittäin kiinnostuneita ja ideoita otetaan mielellään vastaan!

 

Osa hankehenkilöstäkin lomailee heinä-elokuun aikana, mutta syksyllä jatketaan taas täysillä eteenpäin kohti uusia seikkailuja J

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Julia Lindqvist,

puh. 040 704 9557

julia.lindqvist@lappeenranta.fi