Matkaliput ja hinnat

Arvolipulla matkustat kertalippua edullisemmin!

Arvolippuihin sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus ensimmäisen matkaosuuden maksuhetkestä. Kortti leimataan vaihtomatkallakin, mutta veloitusta ei tehdä jos vaihtoaikaa on jäljellä. Vaihto-oikeus ei koske ELY-keskuksen operoimia linjoja 100 ja 101 Lappeenrannan ja Imatran välillä.

Waltti-kortille voit ladata haluamasi summan rahaa, jolla voit ostaa arvolippuja.

Päivittäin bussilla liikkuvien kannattaa hankkia 30 päivän kausilippu. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti 30 päivän ajan. Käyttöaika alkaa siitä, kun ensimmäisen kerran käyttää lippua.

 

Lipputuotteet ja hinnat

Kerta- ja arvolippujen hintaan sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus maksettujen vyöhykkeiden sisällä. Kertalipulla vaihto-oikeus osoitetaan ensimmäisen matka-osuuden kuittiin tulostuvalla kellonajalla. Arvolippu leimataan vaihtomatkallakin, mutta veloitusta ei tehdä, jos vaihtoaikaa on jäljellä.

  

Kertalippu 

 

Mobiililippu

Lipputuotteet tästä linkistä

 

Arvolippu 

Viikonloppuisin, arkipyhinä ja lisäksi arkena klo 17.30 jälkeen arvolippujen osalta noudatetaan hiljaisen ajan hintoja, muuna aikana perusmatkan hintoja


Henkilökohtaisella arvolipulla voi myös maksaa toisen mukana matkustavan saman tai nuoremman ikäryhmän matkustajan matkan, mutta veloitus kortilta tapahtuu omistajan veloituksen mukaisena.

Opiskelijan tai seniorin arvokortilla voi myös maksaa toisen henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan aina aikuisen arvolipun hinta, koska opiskelija- ja seniorietuus ovat henkilökohtaisia etuuksia.

Jos maksat useamman henkilön tai matkustat kortin oletusvyöhykkeiden ulkopuolelle, ilmoita asiasta kuljettajalle ennen leimausta.

HUOM! Imatran kaupunki ei ole mukana Waltissa, joten Imatralta bussiin noustessa ei arvolipputuotteilla ole käytössä hiljaisen ajan alennusta, vaikka matka jatkuisi Lappeenrannan alueelle.


30 päivän kausiliput 

30 päivän kausiliput myydään vain Lappeenrannassa asuville.

 

Päivälippu

Päivälippu on voimassa 24 tuntia ja käy koko Lappeenrannan Walttialueella. Päivälippuja myydään asiakaspalvelukeskus Winkissä, Joutsenon Waltti-palvelupisteessä sekä paikallisliikenteen busseissa.

Kaksi hintavyöhykettä:

1. Lappeenrannan paikallisliikennealue      5,00 euroa

2. Koko Lappeenrannan kaupungin alue   10,00 euroa

 

90 päivän kesälippu

Kesälipun myyntiaika on 1.–31.5.2021 ja niitä voi lunastaa nettikaupasta sekä palvelupisteistä (Winkki, Aalef, Joutsenon kirjasto). 
Lippu on 90 päivää voimassa ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 19.9.2021 asti. Kesälippua ei voi ostaa linja-autosta eikä sitä voi uudelleen ladata. Kesälippu toimii 30 päivän kausilipun tavoin.
Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesälipun vaihto takaisin 30 päivän kausituotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä.

 

Maksuttomaan matkustamiseen oikeutetut ryhmät

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat matkustavat maksutta paikallisliikennealueella. Huomioithan, että paikallisliikenteen linja-autoon mahtuu turvallisuuden vuoksi pääsääntöisesti kahdet lastenvaunut kerrallaan.

Rollaattoria tai pyörätuolia käyttävät matkustavat maksutta hiljaisena aikana ja arkisin klo 9.00 - 14.00 paikallisliikenne alueella.

Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta aikuisen seurassa

Veteraanien näyttölippu on entiseen tapaan maksuton.

 

Muut lipputuotteet

Veteraanien bussilippu 2021

Veteraanilippu 2020_nettiin.jpg 

Veteraanilipun käyttöoikeuden saa Lappeenrannassa kirjoilla oleva henkilö, joka on osallistunut kutsuttuna, määrättynä tai vapaaehtoisesti vuosina 1939 - 1945 käytyihin Suomen sotiin. Lippu on näyttölippu, joka esitetään kuljettajalle matkan alkaessa.

Veteraanilippua luovutetaan Lappeenrannan kaupungin toimesta ja se on voimassa yhden vuoden kerrallaan. Veteraanitunnusta ei tarvitse esittää, jos voimassa oleva näyttölippu on mukana. Veteraanilippu on henkilökohtainen ja lipun haltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä.

Veteraanien vuoden 2020 näyttölipun voimassaoloaikaa jatketaan 31.12.2021 saakka.

Uudet näyttöliput otetaan käyttöön 2022 alusta, josta tiedotetaan erikseen. 

 

Matkahuollon lipputuotteet

Lappeenrannan joukkoliikenteessä käytössä olevista Matkahuollon tuotteista löydät lisätietoa Matkahuollon verkkosivuilta www.matkahuolto.fi.