Matkaliput ja hinnat

Logo nettiin.jpg

Arvolipulla matkustat kertalippua edullisemmin!

Arvolippuihin sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus ensimmäisen matkaosuuden maksuhetkestä. Kortti leimataan vaihtomatkallakin, mutta veloitusta ei tehdä jos vaihtoaikaa on jäljellä.

Arvolipulle voit ladata haluamasi summan rahaa. 

Päivittäin bussilla liikkuvien kannattaa hankkia 30 päivän kausilippu. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti 30 päivän ajan. Käyttöaika alkaa siitä, kun ensimmäisen kerran käyttää lippua.

 

Lipputuotteet ja hinnat

Viikonloppuisin, arkipyhinä ja lisäksi arkena klo 17.30 jälkeen arvolippujen osalta noudatetaan hiljaisen ajan hintoja, muuna aikana perusmatkan hintoja.
Kerta- ja arvolippujen hintaan sisältyy 60 minuutin vaihto-oikeus maksettujen vyöhykkeiden sisällä. Kertalipulla vaihto-oikeus osoitetaan ensimmäisen matka-osuuden kuittiin tulostuvalla kellonajalla. Arvolippu leimataan vaihtomatkallakin, mutta veloitusta ei tehdä, jos vaihtoaikaa on jäljellä.

  

Kertalippu 

 

 

Arvolippu 


Henkilökohtaisella arvolipulla voi myös maksaa toisen mukana matkustavan saman tai nuoremman ikäryhmän matkustajan matkan, mutta veloitus kortilta tapahtuu omistajan veloituksen mukaisena.

Opiskelijan tai seniorin arvokortilla voi myös maksaa toisen henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan aina aikuisen arvolipun hinta, koska opiskelija- ja seniorietuus ovat henkilökohtaisia etuuksia.

Jos maksat useamman henkilön tai matkustat kortin oletusvyöhykkeiden ulkopuolelle, ilmoita asiasta kuljettajalle ennen leimausta.

HUOM! Imatran kaupunki ei ole mukana Waltissa, joten Imatralta bussiin noustessa ei arvolipputuotteilla ole käytössä hiljaisen ajan alennusta, vaikka matka jatkuisi Lappeenrannan alueelle.


30 päivän kausiliput 

30 päivän kausiliput myydään vain Lappeenrannassa asuville.

Lappeenrannan joukkoliikenteen hintoihin tulee 8.8. alkaen muutoksia talviaikatauluun siirryttäessä. Kolmen vyöhykkeen 30 päivän kausilippuihin tulee korotus matkustettaessa D-vyöhykkeelle eli Lappeenrannasta Imatralle. Hintojen korotus ei koske Lappeenrannan sisäisiä, kolmen vyöhykkeen kausilippuja.


Päivälippu

Päivälippu on voimassa 24 tuntia ja käy koko Lappeenrannan Walttialueella. Päivälippuja myydään asiakaspalvelukeskus Winkissä, Joutsenon Waltti-palvelupisteessä, yliopiston Aalef-kaupassa.

Kaksi hintavyöhykettä:

1. Lappeenrannan paikallisliikennealue      5,00 euroa

2. Koko Lappeenrannan kaupungin alue   10,00 euroa

 

90 päivän kesälippu

Kesälipun myyntiaika on 1.5.–31.5.2019 ja niitä voi lunastaa nettikaupasta sekä palvelupisteistä (Winkki, Aalef, Joutsenon kirjasto). Mikäli sinulla on opiskelijakortti, on kesälippu käytävä lataamassa asiakaspalvelupisteessä.
Lippu on 90 päivää voimassa ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 15.9. asti. Kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi uudelleen ladata. Kesälippu toimii 30 päivän kausilipun tavoin.

Lappeenrannan joukkoliikenteen hintoihin tulee 8.8. alkaen muutoksia talviaikatauluun siirryttäessä. Kolmen vyöhykkeen 90 päivän kausilippuihin tulee korotus matkustettaessa D-vyöhykkeelle eli Lappeenrannasta Imatralle. Hintojen korotus ei koske Lappeenrannan sisäisiä, kolmen vyöhykkeen kausilippuja.  

Maksuttomaan matkustamiseen oikeutetut ryhmät

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat matkustavat maksutta paikallisliikennealueella. Huomioithan, että paikallisliikenteen linja-autoon mahtuu turvallisuuden vuoksi pääsääntöisesti kahdet lastenvaunut kerrallaan.

Rollaattoria käyttävät matkustavat maksutta hiljaisena aikana ja arkisin klo 9.00 - 14.00 paikallisliikenne alueella.

Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta aikuisen seurassa

Veteraanien näyttölippu on entiseen tapaan maksuton.

 

Muut lipputuotteet

Veteraanien bussilippu 2019

Veteraanilippu Bussi 2019.JPG 

Veteraanilipun käyttöoikeuden saa Lappeenrannassa kirjoilla oleva henkilö, joka on osallistunut kutsuttuna, määrättynä tai vapaaehtoisesti vuosina 1939 - 1945 käytyihin Suomen sotiin. Lippu on näyttölippu, joka esitetään kuljettajalle matkan alkaessa.

Veteraanilippua luovutetaan Lappeenrannan kaupungin toimesta ja se on voimassa yhden vuoden kerrallaan. Veteraanitunnusta ei tarvitse esittää, jos voimassa oleva näyttölippu on mukana. Veteraanilippu on henkilökohtainen ja lipun haltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä.

Ilmaista näyttölippua vuodelle 2019 voi hakea 3.12.2018 alkaen kaupungintalon 1. kerroksen asiakaspalvelukeskus Winkistä ma-pe klo 9.00 - 17.00.

Joutsenossa lippuja voi hakea Joutsenon kirjastosta ma - pe klo 11.00-15.00

 

Matkahuollon lipputuotteet


Matkahuollon 44- ja 22-matkan sarjakortit

Matkahuollon valtakunnalliset 44- ja 22-matkan sarjakortit kelpaavat edelleen maksuksi myös paikallisliikenteessä. Huomioithan, että Matkahuollon valtakunnallisiin sarjakortteihin ja muihin tuotteisiin ei sisälly 60 minuutin maksutonta vaihto-oikeutta paikallisliikenteessä.

Sarjakortti Lappeenranta

"Sarjakortti Lappeenranta" oikeuttaa 42 matkaan, joiden enimmäispituus on 45 kilometriä. Lipun asiakashinta on 61 euroa ja sen voi ostaa Lappeenrannan Matkahuollosta Ratakadulta. Sarjakortin hinta on halvempi kuin aiemman seutulipun. Sarjakortti ei käy maksuvälineenä Lappeenrannan paikallisliikenteessä.

Lisää tietoa matkahuollon lipuista ja niiden hinnoista löydät matkahuollon sivustolta.

Siirry matkahuollon sivustolle