Waltti-koulumatkatukiliput opiskelijoille

Waltti-koulumatkalippu on tarkoitettu toisen asteen (lukio, ammattiopisto tms.) opiskelijalle, joka saa Kelan myöntämää koulumatkatukea 10 km ylittävälle matkalle ja joka ei ole laajennetun oppivelvollisuuden piirissä.

• henkilökohtainen 30 päivän kausilippu
• rajoittamaton matkustusoikeus voimassaoloaikanaan niillä vyöhykkeillä, joille lippu on hankittu
• lukuvuosikohtainen
hinta 30 päivän lipusta on aina 38 € vyöhykkeistä riippumatta

Waltti-koulumatkatukilipun voit hankkia silloin, kun sekä asuinpaikkasi että opiskelupaikkasi sijaitsevat Lappeenrannan kaupungin alueella ja sinulla on mahdollisuus käyttää linja-autovuoroja, joissa käy Waltti-lippu. Lipun voi ostaa
• Asiakaspalvelupiste Winkistä
• Kampuskauppa Aalefista
• Joutsenon kirjastosta

Voit ladata lisää  30 päivän lipputuotteita matkakortillesi palvelupisteiden lisäksi Waltti-liikenteen busseissa tai Waltti-verkkokaupassa.

Koulumatkatukilipun hankkimista varten tarvitset oppilaitoksestasi ostotodistuksen eli Waltti koulumatkalippujen ostotodistuksen linja-autoa varten Lappeenrannan joukkoliikenteessä. Sama ostotodistus käy sekä Waltti-myyntipisteissä että Matkahuollossa. Saadaksesi ostotodistuksen jätä täytetty koulumatkatukihakemus oppilaitoksesi kansliaan.

Jos asuin- tai opiskelupaikka sijaitsee Lappeenrannan joukkoliikennealueen ulkopuolella tai voit Waltti-lippua käyttää vain toiseen suuntaan, voit hankkia koulumatkatukilippusi edelleen Lappeenrannan tai Imatran Matkahuollosta. Matkahuollon kortilla voi kuitenkin matkustaa myös Waltti-liikenteessä.

Lisätietoa koulumatkatuesta löydät Kelan internet-sivuilta www.kela.fi/koulumatkatuki

 

Koulumatkatuki ja oppivelvollisuuden laajeneminen

Oppivelvollisuus laajenee 1.8.2021 ja toisen asteen opinnoista tulee maksuttomia laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville nuorille. Muutoksen myötä myös Kelan maksamaan koulumatkatukeen tulee muutoksia.

Oppivelvollisuuden laajeneminen koskee nuoria, jotka päättävät peruskouluopintonsa vuonna 2021 tai sen jälkeen. Muutokset tulevat voimaan ikäluokka kerrallaan. Ennen tätä peruskoulunsa päättäneet opiskelijat eivät kuulu laajennetun oppivelvollisuuden piiriin.
Laajennetusta oppivelvollisuudesta ja koulumatkatuesta löytyy lisätietoja Kelan sivuilta osoitteesta https://www.kela.fi/oppivelvollisuus-laajenee.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia liittyen oppivelvollisuuteen ja koulumatkatukeen löydät Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta osoitteesta https://minedu.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-oppivelvollisuudesta.

Lisätietoa maksuttomaan opetukseen oikeutettujen lipputuotteista on tulossa loppukesästä 2021.