Etusivu Kaupunkimme

Suomen ilmastopääkaupunki

Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta luo kestäviä menestystarinoita yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa. European Green Leaf Award 2021 -voittaja ja Kaakkois-Suomen rohkea keskuskaupunki on uusiutuvan energian ja tiedekasvatuksen ratkaisukeskeinen edelläkävijä. LUT-yliopisto ja yhteistyöverkostot tarjoavat edellytykset kasvavalle liiketoiminnalle vain kaksi tuntia Helsingistä sijaitsevassa noin 73 000 asukkaan yliopisto- ja matkailukaupungissa. Ympärivuotinen tapahtumatarjonta ja kansainvälinen lentokenttä kutsuvat kävijöitä Saimaan rannalle läheltä ja kaukaa.

 

 


Yhdessä vihreää Lappeenrantaa rakentamaan

Lappeenranta on Suomen kaakkoisrajalla sijaitseva kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki, jonka kehitystä ohjataan ympäristöystävällisillä arvoilla ja teoilla. Suomen ilmastopääkaupungiksi toistamiseen nimetty Saimaan rannalla sijaitseva Lappeenranta on sekä ostos- että luontomatkailijoiden suosiossa.

Lappeenranta haluaa olla ympäristöä säästävän toiminnan mallikaupunki. Vihreä voima ja elinvoimaisuus kumpuavat kaupungin, yliopiston, ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien yhteistyöstä. Elinkeinostrategian kärkenä on edistää osaamisesta kumpuavaa yrittäjyyttä: yliopistolla tehdyt innovaatiot muutetaan liiketoiminnaksi ja kaupunki muokkaa kasvulle otollista maaperää, johon rohkea yrittäjyys kotiutuu.

Kaupunki luo kantavaa perustaa elinvoimaisuudelle edistämällä asukkaidensa tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia ja huolehtimalla ympäristön viihtyisyydestä. Samalla kun keskikaupungin palveluja lisätään, vahvistetaan viherakseleita ja kannustetaan asukkaita liikunnalliseen elämäntapaan.

Lappeenrannassa kaupalliset palvelut, yrittäjähenkinen ilmapiiri, järviluonto ja historia yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Keskikaupungin tuntumassa sijaitsevat satama ja historiallinen linnoitus ovat sekä asukkaiden että matkailijoiden mielestä vieraanvaraisuudestaan tunnetun kaupungin sydän.

Lappeenrannassa on noin 73 000 asukasta eli yli puolet Etelä-Karjalan maakunnan asukkaista. Etelä-Karjalan keskuskaupungin todellinen asukasmäärä kiipeää kuitenkin huomattavasti virallisen asukasluvun yläpuolelle laajan opiskelijajoukon ansiosta.

Vihreän Lappeenrannan rakentamiseen tarvitaan kaikkia asukkaita. Busseissa matkustaminen on edullista ja asuinalueilta keskikaupungille polkee sujuvasti pyörällä. Lappeenrannalle myönnettiin Vuoden 2015 pyöräilykunta -tunnustus muun muassa pyöräreittien määrätietoisen kehittämisen ansiosta.

Verkkokamera

Lappeenrannan vesitornin 360° -kamera kuvaa ajantasaista panoraamakuvaa vesitornin huipulta auringonnoususta auringonlaskuun. Kameralinkin palvelussa voit jakaa kuvan somekanaviin oman viestisi kera sekä lähettää e-postikortin Lappeenrannan maisemakuvalla netin kautta mihin päin maailmaa tahansa. Palvelun tarjoaa Lappeenrannan Energia Oy.  

Lappeenrannan Energia Web-kamera.jpg

Siirry katsomaan verkkokameraa

Ostoksille, teatteriin ja tapahtumiin

Lappeenrannan keskustassa ostosmahdollisuudet, monipuoliset kulttuuripalvelut, historiallinen Vanhakaupunki eli linnoitus, satama ja järviluonto muodostavat ohittamattoman kokonaisuuden.

Rakennamme Lappeenrantaan keskustaa, joka houkuttelee asumaan, osallistumaan, harrastamaan ja ostoksille. Tavoitteena on viihtyisä, kävelypainotteinen keskikaupunki, jossa viisaat joukkoliikenne- ja pysäköintiratkaisut, sujuvat kevyen liikenteen väylät sekä viheralueet täydentävät kokonaisuutta.

Lappeenranta on elävä ja moderni karjalaisen kulttuurin ja tapahtumien kehto. Kauppakeskuksen yhteydessä uusi kaupunginteatteri viitoittaa edelläkävijänä tietä tulevaisuuden teatterille, ja linnoituksessa Kehruuhuone sykkii karjalaista elinvoimaa.